Ασθένειες Δεν ξέρω αν το καναρίνι μου έχει πληγή ή ποδάγρα

Evangelia2018

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2018
Μηνύματα
67
Πόλη
Τρίπολη
Παιδιά θέλω την βοήθεια σας για το μικρο μου καναρινακι. Το μικρότερο καναρίνι της παρεας μου το οποίο ειναι περίπου 1,5 μηνών εχω προσέξει τις τελευταίες ημέρες οτι από το ένα του πόδι ένα δάχτυλο ειναι πρησμένο και δεν ξέρω αν είναι πληγή ή ποδάγρα. Σας στέλνω φωτογραφίες αν μπορειτε να μου πείτε τι ειναί και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω.
 
Σας στέλνω φωτογραφίες αν μπορειτε να μου πείτε τι ειναί και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω.
Ανέστη γεια σου. Εύχομαι το καναρινάκι σου να είναι υγιές. Παρόλα αυτά για να διαπιστωθεί το κάθε ενδεχόμενο πρέπει όπως είπες να ανεβάσεις φωτογραφίες και δυστυχώς προς το παρόν δεν υπάρχουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αγόρασε μια κράμα betadine και βάλε μια μικρή ποσότητα πάνω στην παθούσα περιοχή.
Στα δικά μου μάτια (με όσα δηλαδή μπορώ να δω)... μοιάζει με ξηρή ευλογιά...
 
Τρώει μόνο του; Αν ναι, όπως είσαι (εχθές δλδ) απομόνωσε το πουλί σε ατομικό κλουβί.
Βάλε άμεσα κουνουπιέρα γύρω από το κλουβί.
Βάλε κουνουπιέρα και στα υπόλοιπα κλουβιά που έχεις.
Το άρρωστο πουλάκι, θα το φροντίζεις με τα δικά του σκέυη, και πάντοτε τελευταίο, ώστε να μην μεταφέρεις τον Ιό στα υπόλοιπα, αν δεν έχει ήδη μεταφερθεί. Έπειτα θα πλένεις τα χέρια σου. Οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν. Εκείνο κινδυνεύει ακόμα και να πεθάνει.
Βάζε του κρέμα Bedadine όπως σου είπαν. Αν δεις ότι το πουλάκι καταπέφτει, δώσε του αντιβίωση για αποφυγή δευτρογενών λοιμώξεων. Κατά τη γνώμη μου το νεαρό της ηλικίας του είναι κακός οιωνός για την εξέλιξη της ίωσης αυτής.
Δίνε του επίσης μαλακές τροφές (αυγό, αυγοτροφή, περίλα, κία, καμελίνα) και φρόντιζε να του δίνεις μετρημένες ποσότητες σε καθαρές από φλούδια ταΐστρες και με καθαρό πάτο κλουβιού, ώστε να βλέπεις κάθε ημέρα πόσο τρώει.
Καλή ανάρρωση!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δυστυχώς την περασμένη Κυριακή το έβαλα μόνο του, υπάρχει περίπτωση να έχουν ασθενήσει και τα άλλα που ήταν μαζί του; Αυτό που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι να του βάλλω υγρό Betadine να συνεχίσω με υγρό ή να του βάλω κρέμα;
 
Δυστυχώς την περασμένη Κυριακή το έβαλα μόνο του, υπάρχει περίπτωση να έχουν ασθενήσει και τα άλλα που ήταν μαζί του; Αυτό που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι να του βάλλω υγρό Betadine να συνεχίσω με υγρό ή να του βάλω κρέμα;
Το αν έχουν κολλήσει και άλλα από αυτό το καναρίνι ή αν έχουν και άλλα τον Ιό από το ίδιο ή διαφορετικό κουνούπι δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Συνήθως η επώαση του Ιού διαρκεί αν θυμάμαι σωστά 7-10 ημέρες κι έπειτα εκδηλώνονται τα πρώτα συμπτώματα. Το να βρίσκεται μαζί με τα άλλα απλά αυξάνει τον κίνδυνο της μετάδοσης του Ιού και στα υπόλοιπα. Ο χρόνος της λιγότερο από μίας εβδομάδας που το χώρισες είναι μικρός για να μπορέσεις να εικάσεις αν τα άλλα έχουν λόγω αυτού αυξημένες πιθανότητες να έχουν κολλήσει.
Το πρόβλημα όμως όπως σου είπα είναι ότι έχεις ήδη ένα πουλί που ασθενεί, επομένως και κάποια κουνούπια που είναι φορείς (ή θα γίνουν τσιμπώντας το συγκεκριμένο) του Ιού, και τα οποία μπορεί να μολύνουν και τα υπόλοιπα πουλιά, αν δεν έχουν ήδη μολυνθεί. Επομένως, σε παρακαλώ ακολούθησε τις οδηγίες που σου έχουν δοθεί, άμεσα ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες η κατάσταση να εξελιχθεί διογκούμενη.
 
έχω φρέσκο φωτογραφικό υλικό!
 

Συνημμένα

  • φωτο 1_640x480.webp
    φωτο 1_640x480.webp
    12 KB · Προβολές: 36
  • φωτο 2_640x480.webp
    φωτο 2_640x480.webp
    11,6 KB · Προβολές: 37
  • φωτο 3_640x480.webp
    φωτο 3_640x480.webp
    10,3 KB · Προβολές: 37
Να σας πω την αλήθεια έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. τα φροντίζω με μεγάλη αγάπη και πολύ μεράκι.😳

Φυσικά και θα τις ακολουθήσω, μια ακόμα ερώτηση, αν κάνω ότι μου είπατε θα περάσει η ευλογιά;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.
Οι τρόποι εξάπλωσης της ευβλογιάς είναι περίεργοι και σχεδόν πάντα δε θα βρεις άλλο με αυτά τα συμπτώματα.
Έβαλες κρέμα στο πόδι του;
Πρέπει να θυμηθούμε και το σχετικό άρθρο που υπάρχει στην πλούσια αρθρογραφία του petbirds https://community.petbirds.gr/threads/Ο-ιός-της-ευλογιάς-στα-πτηνά.17710/

αν κάνω ότι μου είπατε θα περάσει η ευλογιά;
Ασφαλώς...
Γι αυτό σου το πρότεινα άλλωστε!
 
Άντε βρε παιδιά να πάρω λίγο τα πάνω μου!

Έβαλες κρέμα στο πόδι του;
Αύριο θα πάω να αγοράσω μια προς το παρόν του βάζω υγρό

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση και τις συμβουλές σας, από αύριο θα εφαρμόσω τα όσα μου είπατε θα σας κρατάω ενήμερους για τον μικρό μου ασθενή (αν και δεν ξέρω τι φύλο είναι)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top