Αναπαραγωγή Διάφορες ερωτήσεις για αναπαραγωγή budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zwitsas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
και εγω αυτο παρατηρω χωρις να εχω εμπειρια απο αναπαραγωγη...

η θηλυκια ειναι μονιμως μεσα στην φωλια και βγαινει σπανια εξω...
 
Η δικιά μας δεν ήταν συνέχεια μέσα στη φωλιά παρά μόνο τις τελευταίες μέρες. Στην αρχή σουλατσάριζε έξω από τη φωλιά και θεωρούσαμε ότι περισσότερο έμενε έξω παρά μέσα.

Ειδικά τα βράδια νομίζαμε ότι δεν έμπαινε( και όντως στην αρχή δεν έμπαινε, εκτός αν έμπαινε πολύ αργά το βράδυ). Αλλά αυτά σταμάτησαν μετά από 1-1μιση βδομάδα και πλέον δεν έβγαινε παρά μόνο για να φάει. Ενώ ήταν φοβιτσιάρα και με το παραμικρό έβγαινε από τη φωλιά, έφτασε σε σημείο να καθαρίζουμε το κλουβί και να μη βγαίνει καν να δει ποιός είναι.

Θα έλεγα να μην ανησυχείς γιατί κι εμείς περάσαμε την ίδια φάση και το ίδιο άγχος. Τώρα χαιρόμαστε με το νέο μέλος (ένα από τρία αυγά) που αποδείχτηκε και φωνακλάς/ού μιας και τσιρίζει μέσα στη φωλιά. Για πρώτη γέννα τα πήγαν τέλεια και οι 2.

Το μόνο άγχος που έχουμε τώρα είναι αν οι γονείς συνεχίζουν να το ταΐζουν μιας και τους βλέπουμε πάντα εκτός φωλιάς. Βέβαια δεν είμαστε συνέχεια έξω για να δούμε αν το ταΐζουν.

Θα πρέπει να περιμένουμε να βγει μόνο του ή να κάνουμε εμείς καμιά κίνηση;
 
Περίπου μετά 5 εβδομάδες από τη γέννηση βγαίνουν μόνα τους. Δεν θέλουν βοήθεια και μην προσπαθήσεις γιατί θα τρομάξει.. Μετά από 2 εβδομάδες είναι ανεξάρτητα και τρέφονται μόνα τους. Καλό είναι καθημερινά να ελέγχουμε τη φωλιά μέσα και επιπλέον βοηθά για την οικιοποίηση των/του νεογνού με εμάς. Αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα μη το δοκιμάσεις.
 
Όχι το έχω κάνει και πιστεύω ότι θα εξοικειωθεί μαζί μας. Θα περιμένουμε πλέον να βγει μόνο του :)

Φωτογραφία του νέου μέλους θα βάλω στο άλλο θέμα που είχα ανοίξει.
 
Back
Top