Φροντίδα Διακοπές και πουλιά

Καλησπέρα σας, επαναφέρω αυτό το thread εν όψη διακοπών του Πάσχα. Η κατάσταση έχει ως εξής: Μένω με τους γονείς μου κ είναι κανονισμένο από τώρα να πάμε μια βδομάδα το Πάσχα στο χωριό οικογενειακώς. Ρώτησα την μητέρα μου τι θα κάνουμε με τα πουλάκια κ μου πε ότι ίσως τα πάρουμε μαζί μας.Ωστόσο δεν στηρίζομαι κ πολύ σε αυτό δεδομένου ότι μιλάμε για 3 κλουβιά με 3 διαφορετικά πουλιά κ διαφορετικές τροφές κ θα 'μαστε 4 άτομα στο αμάξι. Έχω αγχωθεί αρκετά. Μέχρι κ να φύγω λίγο αργότερα σκεφτομαι για να μείνουν όσο το δυνατό λιγότερο μόνα τους. Εσείς τελικά τι κάνετε, άμα πρέπει να φύγετε κ δεν μείνει κάποιος πίσω να τα φροντίζει; Μπορούν να αντέξουν 7 μέρες ολομόναχα τους στο σπίτι ακόμα κ αν τους βάλω περισσότερη τροφή;

7 ημερες με το ιδιο νερο; 😕 Δεν μπορεις να αφησεις καποιον να πηγαινει να τους βαζει μονο νερακι καθε μερα; και τροφη οταν χρειαζονται.

Ο δικος μου, μονος του δεν μενει ουτε για μια μερα, μπορει να ακουγεται υπερβολικο αλλα μετα απο αυτα που περασε στρεσσαρετε πολυ οταν μενει μονος του. Οπότε τη θεση του στο αυτοκινητο την εχει ρεζερβέ... :D

Ειρήνη:
* κοίτα σε πετ σοπ. Κάποια αναλαμβάνουν φύλαξη για λίγο χρόνο ( 2 πτηνά 15 ημέρες μου ζήτησαν 60€).
*Βάλε ποτίστρα με μπίλια (αφόυ τη συνηθήσουν ) για αυτές τις μέρες για να μήνει καθαρό το νερό.
* τροφή μπορείς να βάλεις αυτόματο σύστημα Ornitalia e-shop: Τροφές, βιταμίνες, κλουβιά για εκτροφή σε καρδερίνες, καναρίνια, παπαγαλάκια, αγριοπούλια και εξωτικά πουλιά - Εξωτερική Ταϊστρα / Ποτίστρα Portasali (Powered by CubeCart) (δεν κάνω διαφήμιση υπάρχουν και άλλα παρόμοια) με μπόλικη τροφή.
* Δεν είναι σίγουρο πάντως αν δεν τα φροντίσει κάποιος ενδιάμεσα, ότι θα είναι...ζωντανά μετά τις διακοπές ειδικά από φυσικούς κινδύνους (γάτες, αρπακτικά, καθαριότητα κτλ).

Σε ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικότατο post σου. Επειδή την έχω πατήσει από αρπαχτικά, δεν πρόκειται να αφήσω έξω πουλιά..

dikatgreece είπε:
* κοίτα σε πετ σοπ. Κάποια αναλαμβάνουν φύλαξη για λίγο χρόνο ( 2 πτηνά 15 ημέρες μου ζήτησαν 60€).
Εδώ υπάρχει κάποιο ρίσκο. Είναι σαν να μπαίνει ένας υγιής άνθρωπος στο νοσοκομείο για να νοσηλευτεί κάποιες μέρες. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο τέλος θα αποκτήσει κάποια ασθένεια.

Με γεματες δυο ταιστρες ανα κλουβι το προβλημα της τροφης για επτα ημερες πιστευω λυνεται. Το προβλημα ειναι
στο νερο, εαν μπορει καποιος αν οχι καθε ημερα τουλαχιστον μερα-παραμερα να βαζει φρεσκο νερο.

Συμφωνω με τον Σταυρο(αφεντικουλι) και να προσθεσω... Πως εδω δεν φροντιζουν τα πουλια που προοριζουν να πουλησουν και αν μη τι αλλο θα πρεπει να ειναι στην..''τριχα''. Θα ασχοληθουν πιστευετε με τα δικα σας;

Το καλύτερο θα ήταν να βρεις κάποιο φίλο/η σου, να του τα πας τις μέρες που θα λείπεις, ώστε να σε καλύψει κατά τη διάρκεια της απουσίας σου.
Τα πουλάκια δεν πιάνουν χώρο και η περιποίηση τους σε σχέση με εκείνη άλλων κατοικιδίων είναι απλή, οπότε αν αφήσεις σαφείς εντολές για το τί πρέπει να κάνουν, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Να τα αφήσεις εντελώς μόνα τους δεν στο συνιστώ!

Υπάρχει και η λύση της αλλήλεγυης απο όλους εμάς για εμάς για σκεφτείτετο!

Πολλοί από εμάς έχουν μπει για τα καλά στην αναπαραγωγική περίοδο.
Ξέρουμε ότι η απαιτήσεις των φτερωτών μα ς φίλων είναι αρκετές αυτήν την εποχή, κάθε μέρα νερό, φαΐ αλλά και καθημερινή προσθήκη αυγοτροφης στους νεοσσούς.
Όπως όλοι ξέρουμε η αυγοτροφη δεν κρατιέται στο κλουβί πάνω από μίση με μια μέρα.
Τότε τι κάνεις;
Το δικό μας χόμπι έχει σαν συνέπεια και τα έξοδα αλλά και την σκλαβιά γιατί έχεις να κάνεις με μια η πολλές ζωές.
Και κάποιον να βάλεις να στα προσέχει(εάν βρεις ) πρέπει πρώτα να του κάνεις σεμινάρια για το που θα βάζει τι και το πώς, αλλά το μυαλό σου θα είναι πίσω, το έκανε έτσι όπως του είπα, πήγε σήμερα το πρωί, γιατί δεν πήρε τηλ να μου πει εάν πήγε και όλα είναι καλά.

Εγω μάλλον για Πάσχα δεν θα φύγω και θα μπορώ να φροντήσω άλλα 5-6 κλουβάκια με πουλιά αρκεί ο ιδιοκτήτης των πουλιών να μου φέρει και τα απαραίτητα για τα πουλάκια που έχει π.χ τροφή και ότι άλλο νομίζει ότι πρέπει να έχω για τα δικά του μαζί μου

Α και για να μην παρεξηγηθώ χώρις χρήματα εγώ θα απολάυσω την καινούρια παρέα έστω για λίγες μέρες!

Το πρόβλημα τελικά είμαστε εμείς οι ανθρώποι. Εφόσον έρχεται η στιγμή και θέλουμε να φύγουμε γιατί κρατάμε πτηνά στα κλουβιά; Αν είναι έτσι μην ασχολίστε καθόλου ορισμένοι που βάζετε πιό πάνω διακοπές και γενικά τον εαυτό σας απο τα πουλιά και οτιδήποτε άλλο κατοίκιδιο έχει ο καθένας και υποτίθεται πώς τα αγαπάτε και τα λατρεύετε.Ίσως σε κάποιους να μην αρέσουν αυτά που γράφω αλλά είναι η αλήθεια αυτή. Έχω έναν μεγάλο αριθμό πτηνών και επίσης και ένα ροτβα'ι'λερ και όμως δεν τα παρατάω ούτε με 7 μέρες φαγητό και νερό(και αν φτάσει) αλλά ούτε πάω να αμολίσω τον σκύλο μου γιατί θέλω να πάω διακοπές. Τέλος πάντων πιστεύω πως το κάθε κατοικίδιο που αναλαμβάνουμε να έχουμε σπίτι μας είναι μια μεγάλη ΕΥΘΥΝΗ!

• Like
Αντιδράσεις: Frania
Kαι ποιός σου είπε ότι είναι δολοφόνος; Τι λες τώρα;Έχουν περάσει απο τα χέρια μου 3 ροτβα'ι'λερ και κανένα δεν παρουσίασε τάσεις δολοφόνου και να θυμάσαι ένας σκύλος για να γίνει δολοφόνος πρέπει να το διδάξει το αφέντικο του το ίδιο τον εαυτό του!

Kαι ποιός σου είπε ότι είναι δολοφόνος; Τι λες τώρα;Έχουν περάσει απο τα χέρια μου 3 ροτβα'ι'λερ και κανένα δεν παρουσίασε τάσεις δολοφόνου και να θυμάσαι ένας σκύλος για να γίνει δολοφόνος πρέπει να το διδάξει το αφέντικο του το ίδιο τον εαυτό του!

doberman.jpg

Μπέρδεψα τις ράτσες για αυτό έκανα edit το πόστ μου.

Aυτό είναι ντόπερμαν αλλά και πάλι σου ξαναλέω πως δεν γεννιέται ένα σκυλή δολοφόνος, αλλά γίνεται απο το αφεντίκο του!

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Εγω μάλλον για Πάσχα δεν θα φύγω και θα μπορώ να φροντήσω άλλα 5-6 κλουβάκια με πουλιά αρκεί ο ιδιοκτήτης των πουλιών να μου φέρει και τα απαραίτητα για τα πουλάκια που έχει π.χ τροφή και ότι άλλο νομίζει ότι πρέπει να έχω για τα δικά του μαζί μου

Α και για να μην παρεξηγηθώ χώρις χρήματα εγώ θα απολάυσω την καινούρια παρέα έστω για λίγες μέρες!

Πολύ συγκινητική η πρόταση σου! 🙂 Άμα δεν γίνουν τα πράγματα έτσι όπως τα θέλω, θα σε έχω υπόψη μου ως τελευταία εναλλακτική λύση. Κ πάλι ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ.

Aυτό είναι ντόπερμαν αλλά και πάλι σου ξαναλέω πως δεν γεννιέται ένα σκυλή δολοφόνος, αλλά γίνεται απο το αφεντίκο του!

Υπέθεσε ότι για οποιδήποτε λόγο χτύπησεις το σκυλί σου. Πχ το κλωτσίσεις. Τα περισσότερα σκυλιά θα πάνε πιο πέρα και θα κλαίνε. Ε, το doberman υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να σου επιτεθεί. Τα περισσότερα σκυλιά δεν στρέφονται ενάντια στο αφεντικό τους ότι και να τους κάνεις.

Τσπα βγήκα πολύ offtopic. :sorry

Πιστεύω πως όταν υπάρχει αυτοκίνητο (εξασφαλίζοντας τι κατάλληλες συνθήκες μεταφοράς) η καλύτερη λύση είναι να πάρω τα πουλιά μαζί μου. Μπορεί να ταλαιπωρηθούν λίγο αλλά θα είμαι πιο ήσυχη όταν βρίσκονται υπό την εποπτεία μου. Και από την άλλη δε δικαιούνται και αυτά διακοπές;:beach_relax: Ίσως κάτω από κάποιες προϋποθέσεις θα τους έκανε καλό η αλλαγή περιβάλλοντος. ( 😕)
Παρ' όλα αυτά όταν δεν είναι διαθέσιμο αυτοκίνητο τότε το άτομο που θα αναλάβει την φροντίδα τους θα πρέπει να πληρεί κάποια κριτήρια: Να κατανοεί τα αισθήματα του "ιδιοκτήτη" για τα πουλιά του. Να του είναι τουλάχιστον συμπαθητικά. Να μην είναι οπαδός της πολύ διαδεδομένης άποψης ότι τα ζώα είναι αντικείμενα και έχουν μικρότερη αξία από τον άνθρωπο (με ο,τι αυτή συνεπάγεται). Καθώς και να διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο για την φροντίδα τους!
Την 4 δε θα ήθελα να τη δοκιμάσω, την 1 δε τη συζητώ!

Υπέθεσε ότι για οποιδήποτε λόγο χτύπησεις το σκυλί σου. Πχ το κλωτσίσεις. Τα περισσότερα σκυλιά θα πάνε πιο πέρα και θα κλαίνε. Ε, το doberman υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να σου επιτεθεί. Τα περισσότερα σκυλιά δεν στρέφονται ενάντια στο αφεντικό τους ότι και να τους κάνεις.

Τσπα βγήκα πολύ offtopic. :sorry
Και μπουρδες.. Και σε ασχετο post!😎..
(ξεματιαστε το παιδι... Το ''κοβω'' διαμονισμενο)😀:D

Back