Διατροφή Διαλυση χρωστικης στην αυγοτροφη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billoss1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
εγω δεν εχω πουλια εκθεσιακα η τουλαχιστον δεν εχω τετοιο σκοπο.. Απλα θελω να αποκτησουν αυτο το ωραιο χρωμα και οι γονεις τους να διατηρησουν το υπαρχον!
 
Ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες τότε... και βάλε φωτογραφίες από τα πουλιά όταν "ντυθούν" με τα καλά τους...
 
οποτε 2-3 φορες την εβδομαδα:)προς τον παρβν σας βαζω τον μπαμπα που ειναι ευκαιρος...
 

Συνημμένα

  • 20160314_123535.webp
    20160314_123535.webp
    8,5 KB · Προβολές: 54
Ωραίο πουλάκι! Σ' αυτά τα πουλιά πρέπει να ξεκινάς το "βάψιμο" 10 ημέρες, πριν έλθει το πρώτο αυγό στην φωλιά.
Μιας και δεν σε απασχολεί όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι δικό σου θέμα, το πότε και το πόσο.
 
οποτε να ξεκινησω απο τωρα για την δευτερη γεννα;οι νεοσσοι ειναι 20 ημερων...
 
Δηλαδή χρωματίζονται πριν εκκολαφθούν;
Από ότι έχω διαβάσει χρωματιζονται ήδη από το αβγό. Ακόμη και στα ασπορα αβγά όταν έχεις χορηγήσει χρωστική πριν και το σπάσεις το αβγό μέσα είναι κόκκινο.
 
@mgerom αυτο που θελω ειναι το βελτιστο δυνατο αποτέλεσμα χωρις ομως να πειραχτεί το συκώτι των πουλιών..
 
Η αύξηση της δοσολογίας και της συχνότητας χορήγησης είναι αυτό που επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση της υγείας τους.
 
2-3 φορες την βδομαδα κατα την περιοδο της πτερορροιας ειναι καλα;
 
Δηλαδή χρωματίζονται πριν εκκολαφθούν;
Ετσι ακριβώς, διότι πρέπει να είναι κόκκινα τα κινητήρια φτερά και οι οδηγοί, με το που θα αναπτυχθεί το πρώτο πτέρωμα στα μικρά. Πρέπει να κυκλοφορεί ήδη στο αίμα τους χρωστική διότι αυτά είναι φτερά που δεν θα αλλάξουν στην αλλαγή πτερώματος και πρέπει να είναι "βαμένα" απο πρίν. Δεν αποτελεί πρωτοτυπία. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα κόκκινου παράγοντα πουλιά (μελανινικά ή λιποχρωμικά).
@mgerom αυτο που θελω ειναι το βελτιστο δυνατο αποτέλεσμα χωρις ομως να πειραχτεί το συκώτι των πουλιών..
Αν τηρούνται οι οδηγίες χρήσης των χρωστικών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Αυτό σημαίνει παροχή αυγοτροφής καθημερινά πρωί -βράδυ ή έστω μια φορά την ημέρα (κατ' ελάχιστον) και συγκεκριμένη ώρα πάντα. Καμιά διαφοροποίηση στο μείγμα σπόρων και τις όποιες άλλες φυσικές τροφές ή πρόσθετα και πολλές ακόμα μικρολεπτομέριες. Διαφορετικά το χρώμα εμφανίζει διαφορές στην απόχρωση και κενά στην ομοιομορφία.
 
μαλιστα... Διχασμενες οι αποψεις..
Δεν υπάρχουν απόψεις επί αυτών. Αυτά είναι γνωστά και δεδομένα χρόνων. Οι λεπτομέρειες πέραν αυτών είναι που κάνουν την διαφορά, σ' αυτούς που συναγωνίζονται για υψηλού επιπέδου διακρίσεις.
 
α ναι το γνωριζω πως ειναι διαφορετικη η συμπεριφορα σε πουλια τα οποια προοριζονται για διαγωνισμους με σκοπο να διακριθουν... Εγω εθεσα την απορια μου περι χρωματισμου των πτηνων ομως για πουλακια τα οποια δεν εχω σκοπο και δεν νομιζω πως εχουν προδιαγραφες να παρουν μερος σε διαγωνισμο, απλα θελω να εχουν ενα ομορφο κοκκινο χρωμα. 🙂
 
εγω δεν εχω πουλια εκθεσιακα η τουλαχιστον δεν εχω τετοιο σκοπο.. Απλα θελω να αποκτησουν αυτο το ωραιο χρωμα και οι γονεις τους να διατηρησουν το υπαρχον!
Για το σκοπό που θέτεις εδώ κάθε δεύτερη μέρα νομίζω πως είναι πολύ καλά. Φυσικά εσύ αποφασίζεις. Πάντως το οπτικό αποτέλεσμα με αυτή τη δοσολογία στα δικά μας μάτια (όχι των κριτών) θα είναι τέλειο.
Αν τώρα θέλεις να μπεις σε διαγωνισμούς είναι γνωστό πως εκεί "αγριεύουν" τα πράγματα και ως προς τα υλικά που τους δίνουν και ως προς τη συχνότητα και αλλά κυρίως ως προς τις ποσότητες... Οι οποίες ξεφεύγουν φοβερά.
 
Back
Top