Φροντίδα Διαμόρφωση κλουβιού για Μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Serafim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Serafim

PB New Member
Εγγραφή
26 Αυγ 2016
Μηνύματα
39
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Θα ηθελα να ρωτησω οσον αφορα την διαμονη του Μπατζι μου στο κλουβι του. Χρειαζεται χωρο για να πεταει; Οι πατηθρες μπαινουν οπως και στα καναρινια ή προτιμανε να περπατανε και να σκαρφαλωνουν. Κατι αξεσουαρ οπως π.χ σκαλες και σχοινια χρειαζονται ή ειναι πολυ για Μπατζι; Επισης το κεχρι (που προς το παρον δεν του δινει σημασια) πως το τοποθετουμε στο κλουβι; Σε ταϊστρα ή καπως διαφορετικα; Ευχαριστω εκ των προτερων και συγχωρεστε μου την ασχετοσυνη απλα νομιζω οτι ειναι καλυτερα να μαθαινουμε απο πιο εμπειρους παρα να κανουμε αθελα μας κακο στα πουλακια μας.
 
Μέχρι να σου απαντήσει κάποιος ειδικός στα μπαντζι, θα ήθελες να βάλεις μια φωτο του κλουβιού και να σημειώσεις σε κείμενο τις διαστάσεις του και αν έχει οριζόντια κάγκελα; Νομίζω ότι θα ήταν πολύ βοηθητικό, για να λάβεις μια πιο ακριβή απάντηση
 
Το κλουβί έχει ύψος 45 μήκος 40 και πλάτος 35
Το κλουβάκι είναι μικρό, κυρίως στο μήκος. Θέλουμε μίνιμουμ 50 εκ. Ρίξε μια ματιά στο σχετικό άρθρο, έχει και φωτογραφίες https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-παπαγάλους.29086/
Τώρα μέχρι να μπορέσεις να το αντικαταστήσεις, (μπορείς να πάρεις και μία 60ρα ζευγαρώστρα καναρινιών), βγάλε προς το παρόν τη κούνια και άφησε μόνο δύο πατήθρες μία στο κάτω κάγκελο και άλλη μία απέναντι στο πάνω κάγκελο, προσέχοντας να μην ακουμπάει η ουρά του στα πλευρά του κλουβιού και τσαλακώνεται.
Σουπιοκόκκαλο έχεις; Προς το παρόν δεν έχεις δυνατότητα παιχνιδιών, μην γεμίσεις πράγματα το κλουβί.
Εκτός κλουβιού το βγάζεις;
Επίσης πρόσεξε αυτό το συρώμενο πορτάκι, ανοίγει πολύ εύκολα από ένα παπαγαλάκι και μπορεί να σου αποδράσει. Να το ασφαλίζεις με ένα μανταλάκι.
 
Σουπιοκοκαλο μπήκε και έβγαλα την κούνια και τις δύο πατηθρες. Δεν τον βγάζω ακόμα έξω τον έχω μια βδομάδα μόνο και ακόμα με φοβάται. Μπορώ να του βάλω το κεχρί σε αυγοθήκη; Επίσης μπορεί να φάει αυγό; Είναι μικρός περίπου 2 μηνών ευχαριστώ
 
Μπορώ να του βάλω το κεχρί σε αυγοθήκη; Επίσης μπορεί να φάει αυγό; Είναι μικρός περίπου 2 μηνών ευχαριστώ
Ναι βεβαίως, κυρίως επειδή είναι μικρό πρέπει να τρώει και κεχρί και αυγό. Κεχρί εννοούμε αυτό που είναι σε τσαμπιά, όχι τους σπόρους, οπότε θα το κρεμάς με μανταλάκι από την οροφή και θα φροντίζεις να φτάνει σε κάποια από τις δύο πατήθρες.
 
Οπως σου ειπε και η Μρια πολυ σωστα το κλουβι ειναι μικρο! Χρειαζεται μεγαλυτερο για να μπορει να κινειται καλυτερα αλλα και για να μπορεσεις να του βαλεις κανα παιχνιδακι μεσα!
 
Back
Top