Φροντίδα Διαμόρφωση χώρου εκτροφής φασιανών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sakis33
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sakis33

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαρ 2019
Μηνύματα
8
καλημερα σας. Ξεκινησα την κατασκευη κοτετσιου 8χ4 μετρα για εκτροφη φασιανων.
το προβλημα μου ειναι η διαμορφωση του χωρου πχ. Για φωλιες (πρεπει να ειναι ξεχωριστα απο τα υπολοιπα πουλια; )
και γενικα ποσα χωρισματα πρεπει να εχω;
 
Καλημέρα Σάκη! Μπορείς να μας πεις κάποια ποιο συγκεκριμένα πράγματα όπως :το είδος των φασιανων, τον αριθμό των πτηνών κ. Α. Οταν λες ξεχωριστά από τα άλλα πουλιά εννοείς από τους φασιανούς, σωστά;
 
Ακομα ειμαι στην κατασκευη δεν εχω ακομα πουλια, μονο φασιανους θα βαλω κοχλικους,θα ξεκινησω με ενα ζευγαρι, απλα θελω να το κανω σωστα απο την αρχη ωστε να μην παραιμβαινω αργοτερα και τους ενοχλω.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οκ κατάλαβα. Είναι πολύ σωστό το σκεπτικό σου να αρχίσεις με ένα ζευγάρι. Να έχεις όμως υπόψιν σου ότι ο θηλυκός μπορεί να μην κλωσσισει και πότε. Θα σου πρότεινα (όταν με το καλό αρχίσει να γεννάει) να μην της παίρνεις τα αυγά από την φωλιά ώστε να αναπτυχθεί μέσα της το ένστικτο της κλωσσας. Για φωλιά μπορείς να φτιάξεις ένα μεγάλο ξύλινο κουτί το οποίο θα πρέπει να είναι καμουφλαρισμενο με κάποια κλαδιά δένδρων. Πολύ συμαντικο είναι να μπει η φωλιά σε κάποιο σκοτεινό σημείο ώστε να νιώθει και εκείνη μεγαλύτερη ασφάλεια.
 
Χρειάζεσαι μεγάλο χώρος σε διαστάσεις αλλά όχι και ύψος.
Συνήθως είναι βαδιστικά αυτά τα πουλιά και η κλούβα τους μπορεί να μην έχει πολύ ύψος.
Σημαντικότατη όμως προϋπόθεση είναι να υπάρχουν σημεία με δυνατότητα απόκρυψης που θα μπορούν αυτά να βλέπουν τριγύρω αλλά θεωρητικά δεν θα μπορείς να τα βλέπεις εσύ.
Μόνο έτσι μπορεί να ξεγελαστεί και να μπει σε ωοτοκία.
να μην της παίρνεις τα αυγά από την φωλιά ώστε να αναπτυχθεί μέσα της το ένστικτο της κλωσσας
Υπάρχουν ομοιώματα.
Καλά είναι να παίρνει τα αυγά και να συγκεντρώνει σε προφυλαγμένο μέρος.
Σε αυτή την περίπτωση ακόμη κι αν δεν κλωσήσει το θηλυκό μπορεί άνετα να τα επωάσει σε μια μικρή κλωσσομηχανή όπου άνετα μπορεί να τα μεγαλώσει με φύραμα και μια λάμπα στη συνέχεια.
Ασφαλώς αν έχει κοτάκια (νανάκια) η όλη κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα καλή γιατί τα μικρά θα έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση να κλωσήσουν στο μέλλον.
 
Υπάρχουν ομοιώματα.
Γιάννη αυτό δεν θα το συνιστούσα στον φίλο να το κάνει μιας και τα μόνο ψεύτικα αυγά που υπάρχουν είναι για κότες. Οι φασιανοι γεννούν πρασινοπα αυγά και τα ομοιώματα είναι είτε άσπρα είτε καφέ, άσε που είναι και μεγαλύτερα σε μέγεθος. Εγω δεν θα το διακινδυνεύα.
Αν παρόλα αυτά Γιάννη νομίζεις ότι θα "χαλάσουν" τα αυγά σε πληροφορώ ότι αντέχουν μέχρι και δύο μήνες στην φωλιά (όλα αυτά που λέω είναι προσωπικές μου εμπειρίες). Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι η ολοκλήρωση της ωοτοκίας στο θηλυκό φασιανο θα διαρκέσει λιγότερο από μήνα, οπότε δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.
 
Υπάρχουν για όλα τα είδη Γιάννη και ο @sakis33 έχει χρόνο να παραγγείλει από το internet http://www.lentradirect.com.au/contents/en-us/d88.html
[automerge]1552907252[/automerge]
όπως κι αυτά
[automerge]1552907987[/automerge]
Και μια παλιά συζήτηση που υπάρχει εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Έβγαλε-κανείς-φασιανάκια-κολχικά-κοινά-από-μάνα.9329/ ίσως βοηθήσει
 
Τελευταία επεξεργασία:
καλημερα, αν και καθυστερησα λιγο τελειωσα το κοτετσι πηρα και το πρωτο μου ζευγαρι φασιανους. Μολις 3 μερες τα εχω και ηδη η κοπελαρα εκανε 2 αυγουλακια. Εβαλα και φωτο απο το κοτετσι. Θα ηθελα την βοηθεια σας και την συμβουλη σας τι αλλο μπορω να κανω για να βελτιωσω την διαμονη τους.
 

Συνημμένα

  • f3.webp
    f3.webp
    123,7 KB · Προβολές: 80
  • f2.webp
    f2.webp
    104,5 KB · Προβολές: 85
  • f1.webp
    f1.webp
    74,7 KB · Προβολές: 78
Ουάου! 👌👍
Τι συμβουλή να σου δώσουμε, τα έχεις όλα τέλεια! Αυτό δεν είναι κοτετσι, βίλα είναι! Χίλια μπράβο σου! Θα σου συνιστούσα τα αυγά να μην τα πειράξεις καθόλου από το σημείο. Όταν θα έρθει η ώρα θα κάτσει να τα κλωσσησει από μόνη της. Δεν βλέπουμε πουθενα όμως φασιανούς!
 
Καλησπέρα Σάκη! Εγώ γράφω για να σου δώσω συγχαρητήρια και πολλά μπράβο για τον μεγάλο, όμορφο και άρτιο χώρο που κατασκεύασες! Καλή και και επιτυχημένη αναπαραγωγή να έχουν και αδιαμφισβήτητα θα τον χαρούν! Καλή σας συνέχεια! 😎;)👏👌👍
 
πηρα τροφη για αγριοπουλα για δοκιμη αλλα εχω βαλει και ξεχωριστα κομμενο καλαμποκι, φυραμα και σταρι να δω τι τους αρεσει πιο πολυ. Αυριο θα τους βαλω λαχανο. Απο χορταρικα τι να βαλω;
 
Η τροφή για αγριοπουλια μπορεί να δίνεται συμπληρωματικά 1 φορά την εβδομάδα, οχι σε καθημερινή βάση. Τρώνε και ολόκληρο καλαμπόκι αρκεί να το μάθουν. Το μείγμα που έχεις φτιάξει είναι ικανοποιητικό. Πρόσθεσε αν θες και λίγο κριθάρι.
Όταν λέω χόρτα εννοώ αυτά που φαίνονται έξω από το κοτετσι. Μπορείς να τους δίνεις βέβαια και μαρούλια, σπανάκι, αντίδια, λάχανο, λουβουδιες, βλητα κτλ. Αν μπορείς να τους τα κόψεις μικρά κομμάτια για να τα τρώνε πιο εύκολα.
Στην αρχή θα είναι διστακτικά και δεν θα δοκιμάζουν. Αν όμως τους δίνεις συχνά κάποια στιγμή θα φάνε.
 
Ακομα ειμαι στην κατασκευη δεν εχω ακομα πουλια, μονο φασιανους θα βαλω κοχλικους,θα ξεκινησω με ενα ζευγαρι, απλα θελω να το κανω σωστα απο την αρχη ωστε να μην παραιμβαινω αργοτερα και τους ενοχλω.

Σάκη καλησπέρα το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι όσον αφορά τουλάχιστον το φασιανό, ο αρσενικός είναι κομματάκι έως πολύ μπερμπάντης, μια καλή αναλογία για να είναι όλοι ικανοποιημένοι είναι ένας αρσενικός με 4-5 θηλυκές, ώστε και ο αρσενικός να είναι ικανοποιημένος και να μην πιέζει συνέχεια την θηλυκιά. Δεν είναι πέρδικές ή ορτύκια που αποδίδουν μια χαρά σε ζευγάρια.
Όσον αφορά την κατασκευή άριστή ! 😉
 
Σακη και εγω με την σειρα μου να σε συγχαρω για την κατασκευη σου... Παλια ειχα αρκετα ζευγαρια φασιανους περδικες και ορτυκια, συμφωνω αν καταφερεις να βρεις 2-3 ακομα θυληκιες, απο το καθημερινο και καμποσες φορες την ημερα ζευγαρωμα απο τον αρσενικο μπορει να την μαδησει και να την τραυματησει... Επισεις εγω χρησιμοποιουσα κλωσσωμηχανη, δεν εκατσαν ποτε να κλωσσουν μονες τους.. Ισως να μην εκανα εγω κατι σωστα...
 

Σχετικά θέματα

Back
Top