Αναπαραγωγή Διασταύρωση φαιό καναρινιών

Αυτές είναι οι βασικές μεταλλάξεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φορέων. Η ΜΑΥΡΗ και η ΚΑΦΕ. Το θέμα είναι να μάθει κανείς τον τρόπο που επιδρούν τελικά στον φαινότυπο των πουλιών και πότε θα χρησιμοποιεί την μία ή την άλλη σε σχέση πάντα με την ποιότητα του πτερώματος και το βάθος χρώματος των μελανινών. Αυτό δεν περιγράφεται στο χώρο ενός φόρουμ. Θέλει "θρανίο" και μεγάλη εξοικείωση με την μετάλλαξη ή τουλάχιστον οπτική επαφή κατα την ανάλυση. (να υπάρχει επίδειξη όλων των παραμέτρων) Δηλαδή στο
Τι θα επρεπε να ψαχνουμε Μακη;
δεν μπορώ να απαντήσω άμεσα και κατανοητά. Δεν υπάρχει καμια "παραξενιά" , απο μέρους μου. Αυτή είναι η αλήθεια (τουλάχιστον η δική μου) :)

Δηλαδή στο
δεν μπορώ να απαντήσω άμεσα και κατανοητά. Δεν υπάρχει καμια "παραξενιά" , απο μέρους μου. Αυτή είναι η αλήθεια (τουλάχιστον η δική μου) :)
Απολυτως σεβαστη η απαντηση σου Μακη. Σε περιπτωση επιδειξης και αδειου θρανιου εχετε εναν μαθητη διαθεσιμο!

Απολυτως σεβαστη η απαντηση σου Μακη. Σε περιπτωση επιδειξης και αδειου θρανιου εχετε εναν μαθητη διαθεσιμο!
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα κάνουμε ένα σεμηνάριο για το ΦΑΙΟ στον σύλλογο με την πρώτη ευκαιρία. Θα σου έλθει πρόσκληση Κώστα ακόμα κι' αν τα θρανία είναι γεμάτα, μην ανησυχείς.

Υπάρχει και ένα άρθρο για το ρόλο του φορέα στην αναπαραγωγή των καναρινιών που θα βοηθήσει αν το διαβάσεις
Όταν στο άρθρο λέτε απλό καφε, ποια πουλιά ακριβώς εννοείτε;

Όταν στο άρθρο λέτε απλό καφε, ποια πουλιά ακριβώς εννοείτε;
Καφέ (brown) φυλοσυνδετη μετάλλαξη. Είναι βασικο χρώμα. Η λειτουργία είναι η τεράστια μειωση στη παραγωγή ευμελανινων. Και προκύπτει η ερώτηση, κάθε καλό φαιο είναι και σχεδόν εξορισμου καφε;Δηλαδη αυτές οι μεταλλάξεις πάνε πακετο;

Καφέ (brown) φυλοσυνδετη μετάλλαξη. Είναι βασικο χρώμα. Η λειτουργία είναι η τεράστια μειωση στη παραγωγή ευμελανινων. Και προκύπτει η ερώτηση, κάθε καλό φαιο είναι και σχεδόν εξορισμου καφε;Δηλαδη αυτές οι μεταλλάξεις πάνε πακετο;
Αλλο πράγμα η ΦΑΙΟΜΕΛΑΝΙΝΗ και άλλο η ΚΑΦΕ ΕΥΜΕΛΑΝΙΝΗ. Η καφέ ευμελανίνη εμφανίζεται αποκλειστικά στην θεση που εμφανίζεται και η μαύρη και ελέγχεται με συγκεκριμένο τρόπο σε απόλυτη εξάρτηση απο την παραγωγή της τυροσίνης και την ύπαρξη της τυροσινάσης. Η φαιομελανίνη εμφανίζεται σε άλλα σημεία των φτερών και ελέγχεται με διαφορετικό τρόπο (διαφορετικά γονίδια) απο τις ευμελανίνες, είναι δε απόλυτα εξαρτώμενη απο την ύπαρξη της Κυστείνης. Τα λευκά σημάδια σαν βροχή στην πλάτη ενός ΦΑΙΟ είναι η απόλυτη απουσία των ΕΥΜΕΛΑΝΙΝΩΝ (μαύρων και καφέ). Ειναι δηλαδή το κενό που δημιουργεί η έλλειψη των ΕΥΜΕΛΑΝΙΝΩΝ. Η καφέ μελανίνη που καλύπτει όλο τον υπόλοιπο μανδύα του πουλιού είναι ΦΑΙΟΜΕΛΑΝΙΝΗ και μόνον.
Υ. Γ Δεν πρέπει λοιπόν να μπερδεύουμε τα πουλιά της ΚΑΦΕ ΣΕΙΡΑΣ (ΚΑΦΕ ΕΥΜΕΛΑΝΙΝΗ) με τα ΦΑΙΟ ( ΚΑΦΕ ΦΑΙΟΜΕΛΑΝΊΝΗ). Το βασικό βήμα έγινε :D

Αυτό το ξέρω κύριε Μάκη, αλλά τι χανω; Σε τι μου απαντατε;
Τι είναι η καφέ μεταλλαξη(brown);
Έχει θέση εδω;

Αυτό το ξέρω κύριε Μάκη, αλλά τι χανω; Σε τι μου απαντατε;
Τι είναι η καφέ μεταλλαξη(brown);
Έχει θέση εδω;
Απαντώ στό
Και προκύπτει η ερώτηση, κάθε καλό φαιο είναι και σχεδόν εξορισμου καφε;Δηλαδη αυτές οι μεταλλάξεις πάνε πακετο;
Δεν πάνε πακέτο Εχουν βασικές διαφορές.

Δεν πάνε πακέτο Εχουν βασικές διαφορές.
Στα άρθρα γίνεται συνεχής λόγος για καφέ πουλιά. Υποθετω οτι αυτά δεν της καφέ σειράς αλλά η καφε μεταλλαξη που έχει επίσης φαιομελανινη. Και η ερώτηση μου ήταν αν ένα καλό φαιο έχει και την μετάλλαξη brown στον γονοτυπο του.

Είπα να πάω να πλύνω τα πουλάκια για την έκθεση Δημήτρη, αλλά εσύ "επιμένεις" :).
Ολες οι νεότερες μεταλλάξεις είναι αραιώσεις των ευμελανινών.
Η μετάλλαξη ΦΑΙΟ είναι πλήρης αναστολή της έκφρασης τους (τερματικός σταθμός).
Ο μηχανισμός φυσικά παραγωγής ευμελανινών (μαύρων και καφέ) υπάρχει και στα ΦΑΙΟ όπως σε όλες τις μεταλλάξεις.

Θέλω να κάνω μια διευκρίνιση και συνοψίζοντας να καταθέσω ένα πόρισμα που μάλλον πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας.
Η επιμονή μου στην καφέ(brown) μετάλλαξη,έχει σαν αιτία δύο λόγους:
  • Πρώτον στο άρθρο του φορέα γονιδίων,τα πρότυπα ζευγαρώματα αναγράφονται ως καφέ επί φαιό. Καφέ είναι η επίσημη ονομασία της ομώνυμης μετάλλαξης με φυλοσύνδετη κληρονομικότητα και με επίδραση την μή παραγωγή μαύρης ευμελανίνης.
  • Δεύτερον, στο βιβλίο του Walker "Έγχρωμα, τύπου και ωδικά" στη σελίδα 336 υπάρχει η αναφορά:"... Το καστανό πουλί ποιότητας για επίδειξη... Είναι ιδανικό για την παραγωγή πουλιών παστέλ ή ινό".Ινό σημαίνει Φαιό. Κατα την άποψή μου όμως η παραπάνω δήλωση είναι αντιφατική με την ανάλυση που ακολουθεί στο κεφάλαιο "Ινό" του ίδιου βιβλίου.
Το πόρισμα που έβγαλα και διαμορφώνει την αντίληψή μου είναι οτι και σε αυτή την περίπτωση μετάλλαξης, δεν μπορεί να υπάρξει ένα σχεδιάγραμμα αναπαραγωγής και ειδικά εξωδιασταυρώσεων, κοινό σε όλους και δια πάσα νόσο. Κάθε ζευγάρωμα είναι επιλεκτικό ανάλογα με τις συγκεκριμένες ελλείψεις και τους σκοπούς μας ως προς αυτές. Ειδικά τώρα πιά, που τα πρότυπα αλλάζουν σχεδόν κάθε χρόνο, παλιά βιβλία ή ξερές ορολογίες και σχεδιαγράμματα πάνω στις ράτσες γίνονται βάρος και οδηγούν μόνο σε ασάφειες και λάθη. Μόνο η γνώση των δομικών λίθων,των λειτουργιών τους και της αλληλοσυσχέτισής τους μπορούν να βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπεράσματος με αμφίδρομο τρόπο, στην όποια πορεία.

Να και τρία,off topic πλέον, καναρίνια σε καφέ κόκκινο μωσαικού:):
red_br10.jpg

Aν μου επιτρεπετε να πω και εγω την αποψη μου σχετικα με τα γραφομενα η οποια ειναι η εξης. Πολυ ομρφα τα πουλακια της φωτογραφιας...😀
Παντως περα απο την πλακα συγχαρητηρια στον Μακη και στον Deukalion για την καταθεση των αποψεων τους.Φανταζομαι οτι οσοι τις κατανοουν πανε ενα βημα παραπανω τις εκτροφικες γνωσεις τους.

Φανταζομαι οτι οσοι τις κατανοουν πανε ενα βημα παραπανω τις εκτροφικες γνωσεις τους.
Αλήθεια προσπαθώ αλλά δεν τις κατανοώ.. Πονοκέφαλος μ έπιασε! 🙄 Όπως και να έχει ο κύριος Μάκης πάντα μεταλαμπαδεύει εδώ μέσα όσο μπορεί (γιατί τέτοιες συμβουλές και γνώσεις δεν είναι εύκολο να μεταδοθούν με γραπτά μηνύματα) τις γνώσεις του μετά από χρόνια εμπειρίας στα καναρίνια χρώματος, και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό! Κύριε Μάκη συνεχίστε και ας μην καταλαβαίνω πολλά απ΄όσα γράφεται! :D

Κύριε Μάκη συνεχίστε και ας μην καταλαβαίνω πολλά απ΄όσα γράφεται! :D
Ε υπάρχουν όμως και καλοί μαθητές, ονόματα δεν λέμε :) μόνο νικ @Deukalion λέγεται χα χα.
Κι εγώ με την γενετική... με κόβω να την κατακτήσω μαζί με την σύνταξη :)

Εγω παντως προπερυσι δεν τα πολυ καταφερα. Απο 3 ζευγαρια πηρα 3 πουλια

Back