Διατροφή Διατροφή καναρινιών άνοιξη προς καλοκαίρι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GiannisT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GiannisT

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2022
Μηνύματα
11
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπέρα..έχω ένα καναρίνι και παίρνω την versele laga premium πάνω από ένα χρόνο και ειμαι αρκετά ικανοποιημένος. Επειδή θα παραγγείλω νέες συσκευασίες μήπως θα έπρεπε να ενισχύσω την διατροφή του με κάποιο μεμονωμένο σπόρο? δίνω αυγό και ότι πρασινάδα βρω εποχής. Πτεροροια λογικά θα περάσει σε 3-4 μήνες οπότε ίσως χρειαστεί ενίσχυση εκείνους τους μήνες, παρολα αυτα ρωτάω εκ των προτέρων.
 
@GiannisT Γενικά στην πτερόρροια (διορθώστε με αν κάνω λάθος) μπορείς να σερβίρεις είτε το μέσα μείγμα σου είτε μεμονωμένα πρωτεινούχους σπόρους. Όπως και να έχει πρέπει να δοθεί βάση στην ποσόστωση ανά είδος σπόρου. Το ποσοστό στο κεχρί δεν μπορεί να πέσει κάτω από 60 % . Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ για τα ποσοστά πρωτείνης, λίπους και υδατανθράκων https://www.petkosmos.gr/el/article/eidi-sporon-ptinon. Πρωτεΐνες έχουν το καναβούρι, περίλλα καφέ και άσπρη, Νιζερ κ.ά. Γενικώς με το Καναβούρι πρέπει να το δίνουμε πιο προσεχτικά γιατί δημιουργεί προϋποθέσεις για αναπαραγωγή και τα πουλιά είναι πιο δραστήρια. Επίσης πρέπει να δίνεις και ειδικές βιταμίνες για την πτερόρροια ώστε να την περνάνε όσο γίνεται πιο ανώδυνα.

Χρήσιμο και το κάτωθι link Thread 'Η πτερόρροια των καναρινιών' https://petbirds.gr/article/bird-moulting/
[automerge]1681123228[/automerge]
Αυτά γνωρίζω εγώ βέβαια χωρίς προσωπική εμπειρία απο διάφορα άρθρα που έχω διαβάσει. Σίγουρα αν κάνεις έρευνα εδώ στο forum θα βρεις σχετικά με το ερώτημά σου πολλά άρθρα ώστε να κάνεις τις καλύτερες επιλογές.
[automerge]1681123372[/automerge]
Thread 'Η διατροφή των καναρινιών' https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-καναρινιών.17688/
 
Τελευταία επεξεργασία:
@GiannisT , νομίζω ότι το μείγμα που δίνεις αρκεί για τη φάση της πτερόρροιας, εφόσον μπορείς να δίνεις 2-3 φορές την εβδομάδα αυγό σφικτό (τουλάχιστον 12 λεπτά υπό βρασμό) και καθημερινά καθαρά λαχανικά, χόρτα, κηπευτικά, βότανα. Τέλος, να προσθέσω ότι στο κλουβί μόνιμα θα πρέπει να υπάρχει κόκκαλο σουπιάς. (Μπορείς επίσης να δίνεις και λίγο σουσάμι καθώς και κινόα και λιναρόσπορο σαν συμπληρώματα, τα οποία προμηθεύεσαι από σούπερ μάρκετ, αν και δεν είναι οπωσδήποτε απαραίτητα)
 
Back
Top