Γενικά Διαχωρισμός φύλου budgie

Απ'ότι καταλαβαίνω έχω δύο θηλυκά.
Τζάμπα τα πιτσιρίκια μου περιμένουν γεννητουρια.
Εάν πήγαινα να βρω ένα αρσενικό θα συμβιωναν και τα τρία μαζί;

Έχεις 2 πολύ νεαρά πουλάκια και κακώς έχεις βάλει φωλιά απο την αρχή. 3 μπάτζι μαζί είναι δεν είναι καθόλου καλός συνδυασμός. Να θυμάσαι ότι τα θηλυκά μπάτζι είναι το δυναμικό φύλο και μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικά. Αν έχουν βρει μια καλή ισορροπία μεταξύ τους γιατί να τα χωρίσεις; Εννοώ, τα γεννητούρια δεν είναι εύκολη υπόθεση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γιάννη θα σου πρότεινα να βγάλεις τη φωλιά που εξάλλου δεν χρησιμεύει σε τίποτα και να ασχοληθείς με την εξημέρωσή τους. Τα παιδιά θα χαρούν πολύ περισσότερο 2 πουλάκια που να έρχονται στα χέρια. Βέβαια να θυμάσαι ότι 2 μαζί εξημερώνονται κάπως πιο δύσκολα αλλά δεν είναι απίθανο. Με πολύ υπομονή και πολύ κεχρί ίσως να τα καταφέρεις. :) Επίσης καλό θα ήταν να εμπλουτίσεις το κλουβί τους με κανένα παιχνίδι να ασχολούνται.
Δες κι αυτά για ιδέες
https://community.petbirds.gr/threa...δια-παπαγάλων-ιδέες-και-κατασκευές-μου.18387/

https://community.petbirds.gr/tags/parrot-toys/
 
Σημαντικές οι πληροφορίες σου και θα τις ακολουθήσω κατά γράμμα. Το χειμώνα μπορώ να τα έχω έξω στη βεράντα κάποιες ώρες της ημέρας ή θέλουν συνέχεια μέσα στο σπίτι;
 
Σημαντικές οι πληροφορίες σου και θα τις ακολουθήσω κατά γράμμα. Το χειμώνα μπορώ να τα έχω έξω στη βεράντα κάποιες ώρες της ημέρας ή θέλουν συνέχεια μέσα στο σπίτι;

Tο μέσα-έξω είναι κακό για τα πουλιά. Δεν πειράζει τόσο το καλοκαίρι μιας κι η θερμοκρασία είναι υψηλή και μέσα και έξω αλλά απο το φθινόπωρο και μετά σχεδόν απαγορεύεται θα έλεγα. Σε άλλα πουλιά λέμε να μένουν οριστικά ή μέσα ή έξω, τα μπάτζι όμως είναι απο τα είδη που δεν τα πάνε καθόλου καλά με το κρύο. Άρα αναγκαστικά μέσα. Βρείτε ένα φωτεινό σημείο στο σπίτι και να μην ξεχνάτε ότι χρειάζονται περίπου 12 ώρες ύπνο σε σκοτεινό χώρο. Αν δεν υπάρχει τέτοιος, ένα σκούρο πανί βοηθάει πολλές φορές.
 
αν ειναι σε φαση αναπαραγωγης 2-3 φορες τη βδομαδα μεχρι να γεννηθει το πρωτο αυγο! Υστερα αφου αρχισουν να βγαινουν τα πουλακια! Δε νορμαλ περιοδο(οχι αναπαραγωγικη) μια φορα στις 10 μερες ειναι οκ!
 
Καλημέρα σας. Δυστυχώς εχθές το μεσημέρι γυρνώντας από μια μεσημεριανή βόλτα με την οικογένειά μου μια δυσάρεστη έκπληξη με περίμενε στο σπίτι.
Ανεβαίνοντας στη βεράντα μου παρατήρησα πώς το πορτακι από το κλουβί των budgie μου ήταν ανοιχτό και το ένα παπαγαλακι έλειπε. Το άλλο καθόταν κάτω κατατρομαγμενο.
Παγωσαμε όλοι στη κυριολεξία, προσπαθώ να καταλάβω πώς μπορεί να έχει μείνει το πορτακι ανοιχτό αφού πριν φύγω ο ίδιος με τα μάτια μου το κοίταξα και ήταν κομπλέ.
Προσπαθώ επίσης να καταλάβω εάν κάποιος ανέβηκε στη βεράντα για να πάρει κάποιο παπαγαλακι ή εάν υπάρχει η δυνατότητα τα παπαγαλάκια να ανοίξουν τη πόρτα, εάν έγινε έτσι όμως δεν θα έφευγε και το άλλο;
 
Οι παπαγάλοι, ακόμη και τα μπάτζι είναι πουλιά με μεγάλη περιέργεια. Συμβαίνει κάποιες φορές, σκαλίζοντας το κλουβί τους να ανοίγουν τελικά την πόρτα τους. Κανε μια αναζήτηση στο φόρουμ και θα βρεις αρκετές περιπτώσεις. Φρόντισε να ασφαλίσεις την πόρτα με κάτι περισσότερο από τη δική της ασφάλεια.

Λυπάμαι για το περιστατικό.
 
Back
Top