Ασθένειες Διογκομενα σε καποια σημεια δακτυλα ποδιου σε καναρινακι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης jk21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
απο την εγκυκλοπαιδεια βοτανοθεραπειας
rhus toxicodendrom
δηλητηριωδης κισσος εχρησιμοποιειτο στο παρελθον στην βοτανοθεραπευτικη ως γιατρικο για τους ρευματισμους την παραλυση και συγκεκριμενες δερματικες διαταραχες ειναι πολυ ερεθιστικος για το δερμα και προκαλει σοβαρη δερματιτιδα

το καναρινακι μου δειχνει να ειναι καλυτερα. Νομιζω.. η τουλαχιστον 🙂 θελω να νομιζω οτι οι διογκωσεις εχουν μειωθει αλλα σιγουρα το δερμα εχει ανοιξει ξεκαθαρα στο χρωμα του στην πασχοθσα περιοχη. Το διαλυμα ιωδιου γλυκερινης κανει δουλεια οπως φαινεται και ευχαριστω τον μακη ακομη μια φορα. Τις μερες αυτες το εψαξα λιγο και στο διαδικτυο σε σελιδες επιστημονικες του εξωτερικου για την ευλογια αλλα δυστυχως επιβεβαιωσα αυτα που ηδη γνωριζουμε. Δυστυχως μονο η προληψη βοηθαει και το εμβολιο που ως γωνστο στην ελλαδα ειναι δυσευρετο.στην περιπτωση της ξηρης ευλογιας εγραφε και αυτο που ο "εμπειρος" κυριος Μακης ηδη με συμβουλεψε κε με βοηθησε. Δηλαδη την χρηση του διαλυματος γλυκερινης-ιωδιου που προφυλλασει απο ανοιγμα των εξογκοματων και μολυνση τους.
ενα καλο ελληνικο αρθρακι για το θεμα ειναι και αυτο:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=08.04.2008,id=6102416

:) καλα, εψαξα ολο το διαδικτυο, μαλιστα καπου το πετυχα και το συγκεκριμενο στα αγγλικα, αλλα ξεχασα να κοιταξω στο ιδιο το PB... 😀. Αντε μετα. Να κανω παραπονα στους νεους χρηστες που μπαινουνε και χωρις να ψαξουνε ρωτανε τα ιδια και τα ιδια. Το αφηνω σε αλλους!

Σχεδον δυο εβδομαδες μετα την εναρξη της επαλειψης με διαλυμα ιωδιου-γλυκερινης (κυριε ADVISOR mgerom) το καναρινακι μου εχει πια σαφη σημαδια βελτιωσης. Τα ογκιδια ειναι ανεπαισθητα. Αν δεν το ηξερα οτι υπηρχαν ισως να μην προσεχα οτι καν κατι υπαρχει ακομα.
κατα τα αλλα η κατασταση του δειχνει τελεια και κελαηδαει ολη μερα.
απο αυτα που ειχα διαβασει για το θεμα της ευλογιας ειχα καταλαβει οτι τα ογκιδια δεν φευγουν και οτι το διαλυμα ειναι για να προστατεχει απο ανοιγμα του δερματος και επιμολυνση.η βελτιωση μηπως σημαινει οτι μαλλον ειχαμε να κανουμε με κατι αλλο;(πες τε μου ναι...please). Α ναι μελλοντικη απεμπλοκη απο την καραντινα ειναι αποδεκτη ;

Δημήτρη,ξέρεις πολύ καλά, οτι αν ήθελες υπογραφή και σφραγίδα
για το τί ακριβώς έχει το πουλάκι, θα έπρεπε να το πάς στον πτηνίατρό σου. 😉 Η γνώμη μου είναι, να σταματήσεις το ιώδιο πλέον, και να παρακολουθήσεις το πουλάκι για όλο τον χειμώνα(ιδιαίτερα τα πόδια και το ράμφος του).Αν όλα πάνε καλά μέχρι την Ανοιξη... Βλέπουμε

για να ειμαι ειλικρινης μαλλον καλυπτομενος υποσυνειδητα απο αυτα που ειχα ακουσει εδω,:) το θυμηθηκα μολις τωρα που μου το ειπες!

:)ξερεις με τις υπογραφες δεν τα πηγαινα ποτε καλα..

καλημερα

Back