Ασθένειες Διπλά άρρωστο καναρινάκι

Πόλη
Άλιμος
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του forum και χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα ή γιόρταζαν τις προηγούμενες βδομάδες και ξέχασα να τους ευχηθώ..

Το καμάρι μου, ο κάναρος ο Αστερίας (υπάρχει στο άλμπουμ του προφίλ μου) είναι άρρωστος:

1) Αυτό που θεωρώ αντιμετωπίσιμο είνια το πρόβλημα ποδάγρας του. Είχαμε κάνει την θεραπεία μας το καλοκαίρι με epithol και πηγαίναμε καλύτερα. Πριν κάποιες ημέρες πάλι το πρόβλημα οξύνθηκε και ξεκίνησα epithol. Σήμερα είδα ότι στην δεξιά πατούσαν, στην κάτω μεριά, έχει βγάλει κι ένα σπυράκι και έσκασα. Έβαλα epithol αλλά είναι δυνατόν να προέρχεται από την ποδάγρα αυτό? Του καθαρίζω μία φορά την εβδομάδα τις πατήθρες του και τις ψεκάζω και με εκείνο που είναι για τα παράσιτα (δεν θυμάμαι πώς λέγεται αυτή τη στιγμή, είναι σε λευκό μπουκαλάκι).

2) Έτσι όπως τον πλησίασα πολύ κοντά στο πρόσωπό μου (καθότι πολύ μύωψ) για να βάλω το epithol, άκουσα ότι κάνει αραιούς ήχους σαν να σκάνε μικρές φουσκαλίτσες, όπως ο άνθρωπος που έχει μπούκωμα. Να σας επισημάνω ότι τις τελευταίες ημέρες δεν κελαηδάει καθόλου (κάτι αραιά κάνει - μιλάμε για πουλί-κελαηδητή, που υπό κανονικές συνθήκες ακούγεται τρία τετράγωνα παραπέρα) και φουσκώνει πού και πού, χωρίς όμως να έχει χάσει την όρεξή του για φαγητό. Είναι κρύωμα, ακάρεα ή κάτι άλλο; Έχω ήδη χάσει δύο πουλιά απο αναπνευστικό (english Budgerigar και καναρινάκι) και δεν θέλω να ζήσω πάλι τέτοιο πράγμα. Και πάνω απ' όλα δεν θέλω να υποφέρει το πουλάκι. Υπάρχει περίπτωση να το έπαθε από το συνεχές/ ασταμάτητο κελάηδημα; Έκανε και για 10 δευτερόλεπτα (να μην πω και παραπάνω και με θεωρήσετε υπερβολική) σαν κομπρεσέρ-κελάηδημα.

Σας παρακαλώ πολύ, η βοήθειά σας μου είναι πολύτιμη. Αν θέλετε να συμπληρώσω δελτίο ασθενείας, θα το κάνω, απλά από τον πανικό μου ούτε καν το σκέφτηκα ξεκινώντας να γράφω.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αχ Νικολεττα! Να το πας σε ενα γιατρο. Εχει ορεξη τρωει κ πινει νερακι;

Και πίνει και τρώει αλλά μετά από το Βρέφος μου που πέθανε πολύ βασανισμένο (και προσπαθούσε το καημένο να φάει και να πιει αλλά δεν είχε δυνάμεις) το ότι έχει όρεξη για φαγητό δε με παρηγορεί :-(

αυριο ειναι σαββατο τα ιατρεια ειναι ανοιχτα, τα προβληματα τα εβγαλες δυο αλλα γνωμη μου δεν ειναι δυο, ειπες για σπυρακι, ειπες για φουσκαλες, ειπες για σταματημα κελαιδιματος, ειπες για φουσκωματα..
δεν το πας σε ενα γιατρο να το δει καλυτερα και απο κοντα;

Αύριο το πρωί δε ξέρω αν θα μπορέσω να το παω, έλεγα Δευτέρα απόγευμα. Αν και, ξέρω πως θ'ακουστεί πολύ χαζό, όσα πουλιά έχω πάει στον γιατρό έχουν πεθάνει (δεν υποννοώ τίποτα) κι έχω πάθει φοβία. Δεν το'χω σε καλό τις επισκέψεις στους γιατρούς αλλά και να το αφήσω έτσι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση..

Καλή βδομάδα σε όλους! Το πουλάκι έκανε κάτι κελαηδήματα χθες, αλλά εξακολουθεί να ανασαίνει πολύ γρήγορα. Σήμερα τα ξημερώματα που το παρατηρούσα ενώ κοιμόταν, είχε γίνει μπαλίτσα και πηγαινοερχόταν πέρα-δώθε από τον τρόπου που αναπνέει. Μάλλον θα το πάει η μητέρα μου τώρα το πρωί γιατί μέχρι να πάω σπίτι θα έχει νυχτώσει. Θα ενημερώσω για το τι θα μας πει. Τρεις μέρες τώρα έχω χάσει τον ύπνο μου.. Μακάρι να πάνε όλα καλά..

Με πήρε η μητέρα μου τηλέφωνο από τον γιατρό, το πουλάκι είχε αποστήματα και στα δύο ποδαράκια. Το περιποιήθηκε, είπε να του κάνουμε πλύσεις με betadine και μετά να του βάζω λίγο baby oil ή ελαιόλαδο (μια σταλίτσα όμως). Για το αναπνευστικό (του έχω ήδη ξεκινήσει το Aviomycine) είπε ότι να συνεχίσω με αυτό και μιλάμε στο τέλος της εβδομάδας. Του έκανε και αποπαρασίτωση (δε νομίζω ότι είχε παράσιτα, ίσως να το έκανε προληπτικά;). Το πουλάκι, την ώρα που πήγαιναν στον γιατρό κελαηδούσε (μάλλον του άρεσε η αυτοκινητάδα;).
Ελπίζω να πάμε καλά, θα σας κρατώ ενήμερους.

Καλημέρα και πάλι! Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα που του έκανα το λουτρό με το betadine solution (για λίγα λεπτά τα ποδαράκια βουτηγμένα σε νερό με λίγες σταγόνες από αυτό) και μετά λαδάκι. Έτρεμε το καημένο και μετά που το έβαλα στο κλουβί πήγε και κάθισε στο κάτω κλαδάκι φουσκωμένο, με το ένα ποδαράκι μαζεμένο. Ανάσαινε πάλι ιδιαίτερα γρήγορα χωρίς όμως να "μπουκώνει"/ κάνει περίεργους ήχους. Ο γιατρός χθες είπε ότι το λαχάνιασμα πολύ πιθανόν να προέρχεται από τους πόνους στα ποδαράκια. Είπε να το ξαναπάμε την Παρασκευή αλλά αυτό που είδα σήμερα με ανησύχησε.. ☹

Nικολεττα ελπιζω να πανε ολα καλα για τον χοντρουλη σου. Περαστικα του!

Σήμερα πήγαμε τον Αστερία μου ξανά στον γιατρό. Θα συνεχίσουμε την θεραπεία για τα ποδαράκια, ο γιατρός είπε ότι έχουμε δουλειά ακόμα. Του τα έδεσε (σαν "παπουτσάκια") με betadine, αλλά το πουλάκι δε μπορούσε ούτε να στερεωθεί ούτε να πετάξει κι είπε να του τα βγάλουμε. Για το αναπνευστικό (που πολύ με απασχολεί) είπε ότι δεν είναι σοβαρό και να συνεχίσουμε με το Aviomycine εώς ότου συμπληρωθούν δέκα μέρες.

Ιωάννα μου καλημέρα κι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Μίλησα με τον γιατρό τηλεφωνικώς Παρασκευή απόγευμα. Όντως μου είπε ότι έχει αναπνευστικό πρόβλημα αλλά δεν φαίνεται να είναι σοβαρό. Δηλαδή ισχύει ό,τι είχα γράψει και θα επικοινωνήσουμε μέσα στην εβδομάδα για να του πω πώς είμαστε. Μακάρι να πάει καλά, έχει ταλαιπωρηθεί πολύ το καημένο μου κι εκεί που ήταν χοντρό έχει αδυνατίσει. Τσιμπολογάει αλλά όχι όπως κάποτε. Οπτικά τα ποδαράκια του είναι καλύτερα, αλλά εξακολουθεί να μαζεύει το ένα που προφανώς τον ενοχλεί περισσότερο. Τα λουτρά στο betadine του κάνουν καλό αλλά η καρδούλα του τρέμει κάθε φορά (και μάλιστα εις διπλούν ημερησίως) ☹

Kαημενε χοντρουλη τι τραβας κ συ! Ειδες Νικολεττα τα παει καπως καλυτερα κ θα γινει καλα. Και θα ξανακελαηδαει δυνατα!

Nikoletta gia soy

καλησπερα ειμαι κενουριο μελος διαβασα προσεχτικα ολα τα σχολια επιδης εχει αδινατιση ο ΑΣΤΕΡΙΑΣ σου να τον βαλησ αυγο βρασμενο σφικτο μισο σε αυγουλιερα θα το κανη καλο θα δυναμοση και εχει και ενεργια που την χρηαζεται; ΓΙΑΝΝΗΣ

Καλημέρα σε όλους! Ο γιατρός είπε να μην του βάλω καθόλου αυγό, φρουτάκια και τέτοια. Έχει αδυνατίσει πάντως και δεν ανασαίνει καλά, ανεβοκατεβαίνει η καρίνα του λες και τον κυνηγούσαν.. Έχω στενοχωρηθεί πολύ, θέλω να το βοηθήσω και τρελαίνομαι που δεν ξέρω πώς..

Tοσο χαλια ειναι βρε Νικολεττα μου;Καμια βελτιωση με το αναπνευστικο του;!
Μηπως να το πηγαινες ξανα στο γιατρο η να το πηγαινες σε καποιον αλλο;

Νικολεττα, θα επρεπε κατα την γνωμη μου να δει και καποιος αλλος γιατρος το πουλακι!

Νικολέττα περαστικά στο πουλάκι σου. Συμφωνώ κι εγώ με τα κορίτσια. Μήπως να έπαιρνες και μια δεύτερη γνώμη;

Παιδιά καλημέρα! Το πουλάκι έχει σταθεροποιηθεί στο αναπνευστικό του, δεν έχει χειροτερέψει δηλαδή.. Οι πατούσες του είναι σα να έχουν πολύ ποδάγρα, αλλά ο γιατρός είπε να σταματήσω τα λουτρά γιατί μπορεί το ότι το πιάνω να το στρεσάρει περισσότερο.. Πραγματικά, μόνο και που τον έβγαλα έξω τόσες φορές με το κρύο για να πάμε στον γιατρό με έπιασε η καρδιά μου.. Θεωρώ ότι πιο πολύ ταλαιπωρείται παρά ωφελείται με αυτή τη διαδικασία.. Έχει πάρει και τόσα φάρμακα, που θεωρώ χαζομάρα να του δώσω και κάτι άλλο. Μια σταλιά πλασματάκι, πόσο να αντέξει; Τρώει τουλάχιστον και πίνει, όταν με βλέπει χοροπηδάει κλπ, αλλά μαζεύει το ένα του ποδαράκι όταν κάθεται γιατί προφανώς τον πονάει ☹

Ας συμβουλεψει καποιος τη Νικολεττα για καποιον πτηνιατρο που εμεινε ικανοποιημενος προκειμενου να παρει μια δευτερη γνωμη οσο ειναι καιρος! 🙄

Back