Ασθένειες Διπλά άρρωστο καναρινάκι

Θα πρότεινα (δεν ξέρω αν το κάνεις) να καθαρίζεις καθημερινά πατήθρες και ταϊστρες με μπενταντιν scrable (σαπούνι) και να ρωτήσεις τον πτηνίατρο αν πρέπει να του δώσεις δεξτρόζη για 2-3 ημέρες. Η δεξτρόζη είναι σαν ζαχαρόνερο και δίδει ενέργεια στο πτηνό (άρα και βάρος). Εγώ προσωπικά την έδινα όταν το δικό μου είχε αδυνατίσει στο παρελθόν λόγω αρρώστειας και δεν είχα πρόβλημα κανένα.
Σου στέλνω πμ με τον πτηνίατρό μου

Να προσθέσω ότι σε πολύπλοκες και μη καταστάσεις χρειάζεται ψηχραιμία και να ακολουθείς τις εντολές του γιατρού. Ο πανικός και οι αυθέρετες επεμβάσεις μας μερικές φορές είναι οδυνηρές. Ακολούθα αυτά που λέει ο γιατρός και φρόντισε μέσω του φορουμ την επόμενη φορά να θέσεις τις σωστές ερωτήσεις και να προτείνεις πράγματα που θα οδηγήσουν σε ίαση.
Η δεύτερη γνώμη είναι δικαίωμα καθενός, αρκεί να εχεις προετοιμαστεί ώστε να μην καθοδηγήσεις τον γιατρό, αλλά να θέσεις ερωτήματα, περιμένωντας κατευθύνσεις.

Καλημέρα! Το πουλάκι φαίνεται ελαφρώς καλύτερα. Αναλυτικότερα: δεν αναπνέει φυσιολογικά, αλλά όχι τόσο λαχανιασμένα όσο τις προηγούμενες ημέρες. Έχει αδυνατίσει παρόλο που τρώει, τουλάχιστον όλο το λίπος που είχε στην καρίνα έχει εξαφανιστεί (είχε πολύ λίπος μαζεμένο εκεί). Απόψε που θα το ξαναπιάσω για το epithol, νομίζω ότι θα λαχανιάσει περισσότερο. Κάθε φορά που τον πιάνω, παρόλο που δεν φοβάται όπως το άλλο μου καναρίνι, λαχανιάζει πολύ. Θα σας κρατώ ενήμερους. Ευχαριστώ πολύ πολύ για την υποστήριξη.

Ευτυχως που παει καλυτερα ο χοντρουλης κ τωρα αδυνατουλης.

Αντί να πιανεις το πουλάκι δοκίμασε να βάλεις επιθόλ στις πατήθρες και ειδικότερα εκεί που κοιμάται και καλύτερα πριν κοιμηθεί

Καλή βδομάδα σε όλους! Το σαββατοκύριακο ο Αστερίας μου κελαήδησε. Κανονικά, όχι απλούς ήχους δηλαδή! Είχε να κελαηδήσει πάνω από έναν (ίσως και παραπάνω) μήνα. Δεν κελάηδησε βέβαια με τις ώρες, αλλά διακεκομένα. Και έχει περισσότερη όρεξη για φαγάκι. Βέβαια εξακολουθεί να μαζεύει το ένα του ποδαράκι (εκείνο που ακόμα φαίνεται να έχει αποστήματα) και να πετάει από κλαδί σε κλάδί (για να μη τον πονάει), αλλά νομίζω ότι πάει καλύτερα! Καθαρίζω κάθε μέρα τις πατήθρες του και μια φορά την εβδομάδα πλένω όλο το κλουβί με λίγο betadine και βραστό νερό.
Το epithol έχει triclosan μέσα που δεν κάνει να το τρώνε και έχω παρατηρήσει ότι μετά προσπαθεί να το βγάλει από τα πόδια του με το ράμφος. Το'χα σκεφτεί κι εγώ για τις πατήθρες, αλλά μήπως έτσι όπως ακονίζει κλπ το ράμφος του του κάνει κακό?

Νικολέτα δεν το ξέρω για το triclosan, αλλά αν βάζεις στην πατήθρα το βραδάκι επιθολ και το πρωι καθαρίζεις την πατήθρα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Στα δικά μου που τους βάζω ακολουθώ αυτή την τακτική γιατί όντως τα ενοχλεί.

Back