Ασθένειες Διφθεροευλογιά των πουλιών

Nα προσθεσω λιγα επιπλεον πραγματα για την ευλογια των ωδικων οπως τα θυμαμαι απο εναν κτηνιατρο. Εμφανιζεται σαν κρεατοελια στο προσωπο που τις περισσοτερες φορες το πουλι βγαζει και σε αλλα σημεια οπως στις αρθρωσεις των ποδιων (με την μορφη της υπερκατωσης, η πλακων) ειτε στις φτερουγες μεσα στις ριζες των πουπουλων (με την μορφη των πολυ μικρων σπυριων). Σε ενηληκα πουλια σκοτωνει το 1/10 ενω τα αλλα που επιζουν οι αλλοιωσεις εξαφανιζονται στις 30 μερες το πολυ και το πουλι αποκτα ανοσσια πλεον.Ομως θα συνεχιζει δια βιου πλεον να μεταδιδει σε υγιη πουλια τον ιο (οπως το αυστραλιανο αντιγονο της ηπατιτιδας στους ανθρωπους) αλλα και στους απογονους του που αφου μολυνθουν εμφανιζουν την αρωστια μετα την 20η μερα ζωης τους και επειδη ειναι πολυ μικρα και ανοριμα τα περισοτερα πεθαινουν.Αν υπαρχει υποψια της αρωστιας σε καποιον απο τους γονεις πρεπει να μπουν τα αυγα σε παραμανα (υγιη φυσικα) για να επιβιωσουν
 
Τι ενοεις ως <καθετη ματαδοση στο αυγο>? Παντως οχι τα αυγα δεν μολυνται με τον ιο. Τωρα αν τυχει να βγαλει το σπυρακι στο... Πουλι του... Οταν το κανουν..
Ειναι θεμα μελετης
Φιλικα
 
Φιλε Ορεστη εννοω αν υπαρχει μεταδοση απο τηνμητερα "μεσω" του αυγου στον νεοσσο! Ομως αυτο το αναφερεις ηδη λυπαμαι που σε μπερδεψα."αλλα και στους απογονους του "
 
Back
Top