Διατροφή Τι είναι το snake eye στην τροφή των πουλιών;

Εγώ βρήκα ότι το λευκό σόργο τον έχουν πολλά μειγματα κ από διάφορες επώνυμες εταιρείες. Manitoba, vitakraft, evia parrots, rio. Αν ήταν τοξικός δεν θα είχε μείνει παπαγάλος για δείγμα.
@AntoniaTsag ο γιατρός ήταν πτηνιατρος; Κ ποιος είναι; Ποια ήταν η διάγνωση;
[automerge]1688145034[/automerge]
είναι ότι παράγεται μια ουσία αλλά μόνο όταν γίνεται μουλιασμα/sprouting
Μια ανακολουθία είναι που τον αναφέρει συσκευασία μείγματος για φύτρα.
[automerge]1688145255[/automerge]
Αναφέρομαι σε αυτή, αν κ δεν λέει λευκό σόργο, αλλά κόκκινο κ δίχρωμο.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-06-30-20-12-07-248_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-06-30-20-12-07-248_com.android.chrome.webp
    88,9 KB · Προβολές: 12
  • Screenshot_2023-06-30-20-12-16-343_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-06-30-20-12-16-343_com.android.chrome.webp
    118,5 KB · Προβολές: 13
Τελευταία επεξεργασία:
@AntoniaTsag
Να γνωρίζουμε δηλαδή τι;
Κάτι που ο γιατρός (που δεν μας λες ποιός είναι) ονόμασε snake eyes, και μάλιστα το χαρακτήρισε δηλητήριο, λέγοντας ότι δεν είναι σπόρος αλλά υπάρχει σε κάποιες σοδειές λόγω ...φυτοφαρμάκων...
Θα σου προτείνω να μιλήσεις με τον γιατρό σου, και να του αναφέρεις ότι το έψαξες λίγο και ο συγκεκριμένος σπόρος ονομάζεται λευκός σόργος ανήκει στα σιτηρά, και η κατανάλωση του θεωρείται ασφαλή τόσο για τα πουλιά όσο και τους ανθρώπους.
Επίσης υπάρχει σε αρκετά μείγματα σπόρων για παπαγάλους επώνυμων εταιρειών που δεν θα ρισκάρουν την φήμη και την αξιοπιστία τους για ένα σπόρο που έχει υποψίες τοξικότητας.

Άν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας στο παπαγάλο σου αυτό σίγουρα δεν οφείλεται στον σόργο, και για να τεκμηριωθεί και να είναι αξιόπιστη η οποιαδήποτε διάγνωση θα πρέπει να βασίζεται και σε εργαστηριακά ευρήματα που στην περίπτωση σου από ότι κατάλαβα δεν έγιναν ποτέ.
 
Η πληροφορία που μας δίνεις είναι άξια έρευνας (ήδη κάποια μέλη που έχουν αυτή τη γνώση απάντησαν).
Όμως
Το παπαγαλακι μου τελικά αφού το εξετασε δεύτερος γιατρός παρατήρησε αυτούς τους τοξικούς "σπόρους" στην τροφή του. Και μου έδωσε φάρμακο.
@φιλομαθης πήγα σε γιατρό το παπαγαλακι μου γιατί δεν ήταν καλά κ είδε την τροφή του κ λέει έχει αυτό το δηλητήριο..

@MARY58 δεν αναφέρεται γιατί δεν είναι σπορακι. Είναι σαν σπόρος. Ο γιατρός μου είπε ότι τυχαίνει σε κάποιες σοδειες να υπάρχει λόγω των φυτοφαρμάκων. Είναι άσπρο με μια μαύρη βουλιτσα και αν το πατήσεις θρυμματίζεται. Ρωτήστε κι εσείς τον γιατρό σας αν το γνωρίζει. Γι'αυτό τον λόγο ρώτησα και εδώ για να μου πει κάποιος αν το γνωρίζει.

@Φοίβος εγώ σας λέω τι μου είπε ο γιατρός. Γι'αυτό ρώτησα εδώ
Δεν είναι κακό ν' αναφέρεις το όνομα του γιατρού.
Ρωτάς μεν, αλλά συγχρόνως "δίνεις" μια πληροφορία που στην έδωσε ένας γιατρός!
Λογικό είναι να ρωτάμε το όνομα του, λόγω επαγγέλματος είναι "δημόσιο πρόσωπο", δεν είναι "ο οποιοσδήποτε" που η γνώμη του δεν έχει αξία...
 
@Vada δυστυχώς από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν πολλοί ‘και καλά ‘ πτηνιατροι οι οποίοι δεν έχουν ιδέα και αντί να πουν δεν γνωρίζω τι έχει ο παπαγάλος λένε ότι βλακεία τους έρθει . Παλαιότερα είχε γίνει ανάρτηση στ φβ για ένα παπαγαλάκι το οποίο απεβίωσε και ο γιατρός είπε οτι ήταν από τα μύρτιλλα και είχα πανικοβληθεί εγώ και εκανα ανάρτηση εδώ ! Όπως και να έχει δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σε τροφές αναγνωρισμένες να υπάρχει κάτι τέτοιο !
 
Back
Top