Διατροφή Δοκίμασε κανείς την τροφή Prestige Premium V.A.M της Versele-Laga;

Σταμάτης

Ex Smokie
Εγγραφή
16 Σεπ 2007
Μηνύματα
1.399
Πόλη
Κορυδαλλός
Η τροφή που δίνω στο καναρίνι μου είναι η Prestige Premium V.A.M VERSELE-LAGA .
Την έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι πλήρης ή θα πρέπει να του αγοράσω κάποια άλλη;
 
Νάντια καλημέρα! Την ιδια ακριβώς τροφή αγόρασα και εγω σήμερα για τα δικα μου καναρίνια και την αντίστοιχη για την καρδερινα μου. Θα ειναι η πρωτη φορα που την χρησιμοποιώ. Στο επόμενο διαστημα θα παρατηρήσω τις αντιδρασεις των πουλιων μου και θα το ξανασυζητησουμε! Ελπίζω να κάναμε μια καλή επιλογή.
 
Στο καναρίνι το δίνω από την ημέρα που το έχω και μπορώ να πω πως του αρέσει πάρα πολύ,ότι υπάρχει και για καρδερίνες το έμαθα εχθές, περιμένω εντυπώσεις σχετικά με την προτίμηση της καρδερίνας σου (μου αρκεί να μην πετάει τριγύρω όποιο σπόρο της είναι αδιάφορος 😱)γιατί λέω να πάω να την πάρω για την καρδερίνα μας.

Καλά να περνάς :)
Σταμάτης:D
 
Σταμάτη το συγκεκριμένο μείγμα σπόρων είναι καλό. Εγγύηση είναι άλλωστε η εταιρεία παραγωγής του.

Τα μείγματα σπόρων V.A.M της συγκεκριμένης εταιρείας δεν είναι απλώς σπόροι αλλά υποτίθεται πώς είναι πλήρης τροφή. Είναι εμπλουτισμένοι σπόροι με βιταμίνες, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία (αυτό δηλώνουν τα γράμματα V.A.M). Περιέχουν ακόμη και μια μικρή ποσότητα από σπασμένα κοχύλια. Αν παρατηρήσεις τους σπόρους, θα δεις μικρά πολύχρωμα κομματάκια ανάμεσά τους (pellets), τα οποία περιέχουν αυτά τα έξτρα συστατικά.

Προσωπικά θα προτιμούσα, εφόσον μιλάμε για τη συγκεκριμένη εταιρεία, το μείγμα σπόρων με την ονομασία Prestige Seed mixture Canary Light, το οποίο αποτελείται μόνο από σπόρους και μάλιστα σε τέτοια αναλογία ώστε να παρέχουν λίγες θερμίδες στο πουλί. Ο λόγος είναι ότι αυτή την εποχή "συντήρηση" οι ενεργειακές ανάγκες του πουλιού δεν είναι αυξημένες, ειδικά όταν βρίσκεται σε μικρό κλουβί. Επίσης, από τη στιγμή που έτσι και αλλιώς τους παρέχω ανά διαστήματα φρούτα και λαχανικά, αβγοτροφή (όχι συχνά πλέον), πολυβιταμίνες κ.λπ. Πιστεύω πώς θα ήταν υπερβολικό να τους δίνω την Prestige Premium V.A.M.

Όπως και να έχει πάντως η επιλογή είναι δική σου ή οποία θα πρέπει να βασίζεται και στις δικές σου ανάγκες. Αν ψάχνεις για μια "όλα σε ένα" τροφή είναι καλή, εάν πάλι θέλεις μια τροφή στην οποία θα βασίσεις το πρόγραμμα διατροφής που θέλεις να του προσφέρεις, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο το Canary Light.

Προσοχή στην ημερομηνία λήξεως.
 
Σταύρο σε βρίσκω πλήρη ενημερωμένο, την Light έκδοση την ακούω για πρώτη φορά και να είσαι σίγουρος ότι θα την δοκιμάσω, τώρα που το είπες πριν από μερικές μέρες λέγαμε με την Νάντια πως το πουλάκι έχει μεγαλώσει αρκετά και είναι ποιο παχύ (εγώ πάντως έδωσα τον χρησμό μου ότι είναι ποιο φουσκωμένο διότι τώρα έχει όλα τα φτερά του:D).

Καλά να περνάτε!
Σταμάτης:D
 
Kalimera sou
Tis trofes aftis tis eterias tis xrisimopio ke ego , opos sou ipe ke o stavros an ta telis ola se mia i tapini mou gnomi oti ine mia apo tis kaliteres .
Ego prosopika kano kano tia dika mou migmata analoga tin epoxi , me basi to standar migma tis eterias ke prosteto i afero oti telo analoga me to ti telo na petixo me sporous pou siskevazi i sigegrimeni eteria ke me poli kala apotelesmata
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
την εχω παρει και εγω τηνprestige αλλα δεν την πολυετρωγαν τελικα κατεληξα στην beaphar για αγριοπουλα και σπορους υγειας της ιδιας εταιριας
 
αγορασα πριν κανα 20ημερο την prestige premium σε σακι καθως εχω 12 καναρινακια. Μεχρι τοτε τους εδινα τροφη απο pet χυμα, που απο οτι ειδα ηταν prestige οχι prepium, η απλη. Τους βαζω καθε μερα απο δυο κοφτες κουταλιες της σουπας τροφη και τους την αλλαζω καθε μερα. Το θεμα ειναι πως δεν βλεπω να την τρωνε πολυ καθως αφηνουν αρκετο υπολοιπο(αλλο πουλακι περισσοτερο αλλο λιγοτερο).υπαρχει περιπτωση να μην τρεφονται ετσι σωστα;τι μπορω να κάνω;
 
Εγώ δίνω την Prestige Seed mixture Canary για καναρίνια φωνής σε πράσινο τσουβάλι. Είναι ακριβή αλλά την τσακίζουν. Επίσης σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω και την light.
 
[x]
ειναι η premium ομως η καποια αλλη; Γιατι εγω που πηρα την πρωτη απο τις 4 premium σε 20σακιλο ειναι στο σακι που βλεπεις...
 

Συνημμένα

  • Εικόνα 002.webp
    Εικόνα 002.webp
    47,9 KB · Προβολές: 471
[x]

ειναι η premium ομως η καποια αλλη; Γιατι εγω που πηρα την πρωτη απο τις 4 premium σε 20σακιλο ειναι στο σακι που βλεπεις...


Αυτή χρησιμοποιώ και εγώ και δεν έχω κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής!
 
Μπορεί να πεί κάποιος την τιμή για το τσουβάλι Prestige Seed mixture Canary των 20kg για καναρίνια φωνής;
Ευχαριστώ Γιάννης
 
Ο εισαγωγέας δεν φέρνει όλες όσες έχει στη λίστα η Verselelaga.
Επίσης πολλές έχουν λίγο διαφορετικό όνομα.
 
Το τσουβάλι που πήρα εγώ στην Καρδίτσα είναι σε πράσινο χρώμα και είναι 25κιλό. Αγόρασα 14 κιλά 32€ νομίζω.
 
Αυτό που δείχνει ο Δημήτρης έχει μέσα VAM. Επίσης στην ιστιοσελίδα αυτό το είδος η τροφή βγαίνει σε 25 κιλο.
 
ολες οι premium βγαινουν σε 20κιλο οχι 25κιλο... Εγω το 20κιλο το αγορασα 54 ευρω(2,7 το κιλο) ενω την απλη prestige την επερνα χυμα 1,60.
 
Δημήτρη αυτή που λέω βγαίνει σε 25κιλο. Δες και στο σάιτ.
"http://www.versele-laga.com/NUTRI/Nutrition/Pages/Products/index.jsp?fam=138&ani=-1&ran=166&pro=5085"
 
ναι αυτη ειναι η απλη(εννοω οχι η premium) που ειναι και πιο οικονομικη, αυτη που λες, στην συσκευασια του ενος κιλου,την πηρα πριν λιγο καιρο 2,20 ευρω.
 
ρε παιδια γιατι τοση μεγαλη διαφορα στις τιμες;
εγω την πριμιουμ την πηρα 43 ευρω το 20κιλο.
σε αλλα 2 πετσοπ ειχαν 50 και 47. καλο ειναι να κανουμε και μια ερευνα αγορας πριν...
 
Δηλαδή η premium έχει μέσα VAM; Προχθές που πήγα στον πετσοπά και τον ρώτησα πότε θα φέρει Prestige Seed mixture Canary μου έδειξε μία άλλη σε κόκκινο 25κίλο με ρούψεν χωρίς μπισκότο. Απέξω έγραφε prestige Canarie. Η τιμή του πάει 2,5€ το κιλό. Πήρε τηλέφωνο τον έμπορο απο Θεσ/νίκη τον ρώτησε για την τροφή που θέλω και αυτός είπε οτι άλλαξε τσουβάλι.😕 Πάντως το μίγμα ήταν ίδιο και η ποιότητα φαινόταν η ίδια. Έχω μπερδευτή. Ρremium , Ρrestige ο χαμός.
 
Back
Top