Αναπαραγωγή Δυο από τα τρία αυγά της κανάρας εξαφανισμένα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Σημερα ειναι η 7η μερα μετα την γεννηση του πρωτου αυγου και τα δυο απο τα 3 αυγα εξαφανισμενα.. Ουτε τσοφλι, ουτε τιποτα.. Το παρατηρησα αφου βγηκε η θηλυκια απο την φωλια.. Η οποια καθησε στην ταϊστρα ακινητη.. Εβαλα το χερι μου μεσα και δεν πεταξε. Την αγγιξα και δεν εκανε τιποτα! Τωρα κοιταξα απο κατω της και παρατηρησα πως πολυ χαμηλα ειχε μαυρο η κοιλια της.. Ή μαλλον σκουρο μπλε..

Τι κανω; Φευγω και το αλλο αυγο και το βαλω σε αλλη θυληκια; Γιατι εφαγαν τα αυγα; Εχουν σουπιοκοκκαλο, μικρες πετριτσες και μερα παρα μερα αυγα.. Η θηλυκια τι εχει; Ουφου..

Ευχαριστω
 
Πόσα αυγά έχει η άλλη κανάρα που θες να της βάλεις το αυγό?
Ο αρσενικός είναι ήσυχος; Μήπως εκείνος έφαγε τα 2 αυγά;

Δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί έφαγαν τα αυγά... Πάντως η κανάρα σου για να είναι μελανί η κοιλιά της, να κάθεται ακίνητη στην ταίστρα και να την πιάσεις άνετα κάτι έχει... Ανέβασε φώτο Αριάδνη μου!
 
Ο αρσενικος οταν φευγει η θηλυκια στεκεται απο πανω της φωλιας.. Δεν ενοχλα. Την ταϊζει. Οταν πηγα να βγαλω φωτογραφια ηταν ενταξει απο κατω.. Αλλα παλι δεν αντιδρασε.. Την επιασα πολυ ευκολα
 
Πάντως η κανάρα σου για να είναι μελανί η κοιλιά της, να κάθεται ακίνητη στην ταίστρα και να την πιάσεις άνετα κάτι έχει... Ανέβασε φώτο Αριάδνη μου!
Αριάδνη, αυτό πρέπει να σε ανησυχεί, όχι τα αυγά.
 
Σταυρο αυτο με ανησυχησε.. Αλλα οταν την πηρα ξανα ηταν καθαρη.. Δεν ξερω γιατι.. Αυριο θα την πιασω παλι και αν δω κατι υποπτο θα βγαλω φωτο.. Το σημειο που ηταν μαυρο ειναι κατω χαμηλα κοντα στην αμαρα..

Αλικη, η αλλη εχει 5 αυγα..☹
 
Αν και είναι πολλά από το να παγώσει βάλε το αυγό εκεί... Η κανάρα σου γύρισε στη φωλιά της;
 
Ειναι στην φωλια κανονικα.. Απλα που πηγε να φαει, εμεινε πανω στην ταϊστρα ακινητη.. Δεν ετρωε αλλα εμεινε εκει. Γενικα δεν αντιδρα οταν βαλω το χερι μου μεσα στο κλουβι..

Μου εκανε εντυπωση, που εμεινε τοση ωρα στην ταϊστρα, ακινητη.. Εντομεταξυ εψαξα καλα την φωλια και βρηκα μικρα τσοφλια.. Πολυ μικρα.
 
Έμπειροι εκτροφείς αναφέρουν ότι όταν τα πουλιά διαισθάνονται ότι τα αυγά είναι άσπορα, τα τρώνε. Στο τσόφλι του αυγού εμπεριέχεται ασβέστιο που τα βοηθάει την αναπαραγωγικά περίοδο.
Παρακολούθα στενά την θηλυκιά μήπως έχει δυστοκία.
 
Τους εχω σουπιοκοκκαλο, πετριτσες και εχουν και το αυγο τους μερα παρα μερα.. Θα τους χορηγησω ασβεστιο στο νερο για σιγουρια
 
Δεν ηταν ετσι απο κατω.. Αν ξερεις, μπορω να βαλω πολυβιταμινη και ασβεστιο στο νερο; Και τα δυο μαζι;
 
Πάντως εγώ επιμένω! Να δούμε φώτο της κοιλιάς... Αν το θηλυκό σου είναι άρρωστο πρέπει να το βγάλεις από την αναπαραγωγή και να βάλεις το αυγό της σε άλλη κανάρα...

Μην τα βάλεις μαζί.. Δώσε τσόφλι, λίγο σουσάμι και τρίψε αρκετό σαπιοκόκκαλο στην αυγοτροφή/αυγό που δίνεις και είσαι καλυμμένη... Στο νεράκι πολυβιταμίνη..
 
Θα βγαλω αυριο φωτο.. Οπως και να ειναι η κοιλια.. Να μου πειτε την γνωμη σας.. Το αυγο θα το βαλω σε αλλη μονο που δεν ειναι κοκκινο χρωμα το ζευγαρι.. Αν βγουν και τα 6 πουλακια ενω ειναι πρωτη της γεννα μπορει να μην τα καταφερει.. Ελπιζω ο αρσενικος να βοηθησει. Να αναφερω πως το καναρινι αυτο εκανε ενα αυγο και μεταα απο μερες τα αλλα δυο.. Ειναι πρωταρα.
 
Και το δικό μου μυαλό όπως της Τζωρτζίνα πάει σε δυστοκία και αν είναι έτσι δεν έχεις χρόνο μέχρι αύριο δυστυχώς. Πρέπει να κάνεις ότι λέει το άρθρο με ασβέστιο στο στόμα.
 
Μαρια εσύ ξέρεις πως είχα καναρίνι με δυστοκία. Μπορω να καταλάβω αν είναι ή όχι.. Εξάλλου είναι δυνατόν να κάθεται στην φωλιά και μετα απο 7 μέρες να θέλει να κανει αλλο αυγό;
 
Καλημερα.. Εβαλα σε ολα τα κλουβια πολυβιταμινη στο νερο για σιγουρια.. Εβαλα και αυγο...

Το αυγο το εβαλα σε αλλη θηλυκια και εφυγα την φωλια.. Αυτη πηγε εφαγε και μετα καθησε στον πατο του κλουβιου σαν και κλωσσουσε αυγα.. Δεν ξερω γιατι.. Εβαλα την φωλια πισω χωρις αυγο και μπηκε και καθησε εκει.. Σκεφτομαι να βαλω ασβεστιο στο στομα για να ειμαι σιγουρη. Αν εχει δυστοκια θα την βοηθησω, αν οχι ζημεια δεν κανω. Αλλα επειδη ειχα καναρινι με δυστοκια μπορω να το καταλαβω.. Δεν ξερω.. Θα την αφησω λιγο μονη και μετα θα βγαλω φωτο να δειτε.
 
Δώσε της ασβέστιο καλού κακού.
 
Εγώ περιμένω με αγωνία τις φωτο! Μακάρι να μην έχει τίποτα!
 
Σας ευχαριστω ολους. Για να την πιασω εβαλα μεσα την αδεια φωλια, μπηκε και την επιασα...
Οι φωτο:

01-download.webp

Σας εβαλα το σημειο που ειναι ασπρο.. Χθες ηταν σαν τον μωλωπα.. Σκουρο μπλε..

Ελπιζω να μην ειναι τιποτα
 
Back
Top