Γενικά Δύο θηλυκά zebra finch με ένα αρσενικό

giannis.kirp.

PB Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.048
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα αν βάλεις 1 αρσενικό και 2 θηλυκά σε ένα κλουβί (ζευγαρώστρα καναρινιών). Κάποιοι μου είπαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν τους παρέχω 2 φωλιές αλλά ανησυχώ αν θα μπερδέψουν τα αυγά τους ή αν ο αρσενικός τις αφήσει μόνες με τα μωρά επειδή δεν θα ξέρει ποια να βοηθήσει όπως έχω διαβάσει και έχω ακούσει.

Όλες οι ιδέες δεκτές! 🙂
 
Γιάννη μου φοβάμαι ότι τα θηλυκά μπορεί να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο και να δημιουργηθεί στρες που δεν κάνει καλό στην περίοδο αναπαραγωγής.. Εγώ μέσα σε κλούβα τεράστια με 3 μόνο θηλυκά και όπως η μια πήγε να κλέψει το νήμα απο τη φωλιά της άλλης και έπεσε το μωρό μιας ημέρας κάτω..

Γιατί δεν πας να πάρεις ένα ακόμη αρσενικό και μια ακόμη ζευγαρώστρα και καθάρισες; 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ian32
οχι στην ιδια ζευγαρωστρα αλλα μια επανω και η αλλη κατω τα οποια θηλυκα δεν θα βλεπονται μεταξυ τους τοτε ναι
 
Να κανεις χρηση επιβιτορα, βαζοντας τον αρσενικο ζευγαρωνει μια την μια, μια την αλλη και μετα να τον αφαιρεις σε δικο του κλουβακι, δυο θηλυκιες μαζι θα ειναι λιγο επικυνδινο οπως ειπε και η Αλικη εξαιτιας ανταγωνισμων,=.
 
Τώρα τα τρία πουλιά βρίσκονται στο ίδιο κλουβί; Αν ναι πια είναι η σχέση τους; Είναι κάποιο από τα δύο θηλυκά ήδη ζευγάρι με τον αρσενικό σου;
 
Για τι είδος πουλιών μιλάς @giannis.kirp. ;
 
Γεια σου καλό μήνα αν θέλεις απάντησε κι αυτά που σε ρώτησα. Έχει σημασία. Σε γενικές γραμμές ανάλογα και με την προσωπικότητα των θηλυκών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τσακώνονται, ακόμα και να σπάει η μία τα αυγά της άλλης. Κάποια θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει στο κλουβί. Πάντα επαναλαμβάνω εξαρτουμένου και από τον χαρακτήρα των πουλιών, αν γνωρίζονται, ποια είναι πρώτη στο κλουβί κτλ.
 
Έχει δίκιο η Μαρία! Το κάθε πουλί είναι διαφορετικό! Εμένα ας πούμε που είχα 3 θηλυκές μέσα στην κλούβα μόνο η μωζαικ πήγαινε και ανταγωνιζοταν την κόκκινη.. Την τρίτη ούτε την πείραζαν αλλά ούτε και εκείνη ενόχλησε κάποια απ τις άλλες.. Παρατήρησε συμπεριφορές κ πες μας.. :)
 
Τα πουλάκια δεν είναι στο ίδιο κλουβί. Σύντομα θα αποκτήσω και ένα ακόμα θηλυκό zebra και για αυτό ρωτάω. Έχω ήδη ένα ζευγάρι μαζί αλλά δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ τους όπως έχω πει στο Θέμα μου το θηλυκό αγνοεί το αρσενικό zebra.
 
Ξαναδιάβασα το θέμα σου για να δω τις λεπτομέρειες. Το ζευγάρι δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε δύο μήνες μαζί. Δεν μπορείς να πεις αν έχουν ταιριάξει ή όχι. Εν τω μεταξύ κανονικά αναπαράγονται τον Σεπτέμβριο όταν στον τόπο προέλευσής τους την Ινδονησία είναι η εποχή των βροχών και έχει υγρασία. Δηλαδή είναι νωρίς να αναμένεις ζευγάρωμα. Αν η ζευγαρώστρα σου είναι με διαχωριστικό μπορείς να το ρισκάρεις να πάρεις και δεύτερο θηλυκό, οπότε αν δεις πρόβλημα παρεμβαίνεις και χωρίζεις το κλουβί. Διαφορετικά εγώ δεν θα τα έβαζα μαζί. Αν πάρεις δεύτερο θηλυκό, πάρε και αρσενικό και βάλτα σε άλλο κλουβί. Να επαναλάβω, ότι η θηλυκή που έχεις, θεωρεί το κλουβί ήδη χώρο της και ίσως δεν ανεχθεί την νεοφερμένη. Υπάρχει βέβαια και το θέμα της καραντίνας. Κάθε νέο πουλάκι το κρατάμε σε ξεχωριστό χώρο για προληπτικούς λόγους Καραντίνα στα πουλιά, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης .
 
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Μαρία αν πάρω και τα 2 ζευγάρια και τα βάλω σε μια κλούβα σαν αυτή των καναρινιών θα είναι καλά; Μέσα στο σπίτι πάντα.
 
Όχι χωρίς χώρισμα εννοώ το μεγάλο άσπρο κλουβί που έχω δείξει στην παρουσίαση με τα καναρίνια γιατί μου έχει μείνει μία ακόμα και έχω χώρο για να την βάλω μέσα στο σπίτι.
 
Γενικά είναι ήσυχα πουλάκια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, Αφού τηρήσεις την καραντίνα, μπορείς να τα φέρεις κοντά τα κλουβιά τους και μετά να τα βάλεις μαζί. Πρέπει να έχεις το νου σου και να τα παρατηρείς στην αρχή. Μπορεί να συγκατοικήσουν ήρεμα, μπορεί και όχι.
 
Back
Top