Γενικά Δύο θηλυκά zebra finch με ένα αρσενικό

Ξαναδιάβασα το θέμα σου για να δω τις λεπτομέρειες. Το ζευγάρι δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε δύο μήνες μαζί. Δεν μπορείς να πεις αν έχουν ταιριάξει ή όχι. Εν τω μεταξύ κανονικά αναπαράγονται τον Σεπτέμβριο όταν στον τόπο προέλευσής τους την Ινδονησία είναι η εποχή των βροχών και έχει υγρασία. Δηλαδή είναι νωρίς να αναμένεις ζευγάρωμα. Αν η ζευγαρώστρα σου είναι με διαχωριστικό μπορείς να το ρισκάρεις να πάρεις και δεύτερο θηλυκό, οπότε αν δεις πρόβλημα παρεμβαίνεις και χωρίζεις το κλουβί. Διαφορετικά εγώ δεν θα τα έβαζα μαζί. Αν πάρεις δεύτερο θηλυκό, πάρε και αρσενικό και βάλτα σε άλλο κλουβί. Να επαναλάβω, ότι η θηλυκή που έχεις, θεωρεί το κλουβί ήδη χώρο της και ίσως δεν ανεχθεί την νεοφερμένη. Υπάρχει βέβαια και το θέμα της καραντίνας. Κάθε νέο πουλάκι το κρατάμε σε ξεχωριστό χώρο για προληπτικούς λόγους Καραντίνα στα πουλιά, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης .

Για να σε διορθωσω Μαρια ειναι απο την Αυστραλια και οχι απο την Ινδονησια, και μαλιστα απο τις ανυδρες περιοχες της ηπειρου.:)

Τωρα στο θεμα μας, εγω πιστευω πως απο την στιγμη που το ζευγαρι δεν εχει δεσει μπορεις να τα εχεις μαζι σε μεγαλο κλουβι και με φωλιες που να τους φτανουν. Αν μπουν δυο ζευγαρια θα εχεις θεμα... Τα αρσενικα σε τοσο μικρο πληθυσμο ειναι δυσκολο να φανουν ανεκτικα, ακομα και αν ειναι στην αρχη μετα θα προσπαθησουν να ζευγαρωσουν την αλλη θηλυκια κατι που θα σ προξενησει καυγαδες. Τα θηλυκα απο την αλλη ειναι πιο διαλακτικα.

Εφοσον σε προβληματιζει καλο ειναι να μην τα εχεις μαζι, βαλε τον αρσενικο μονο του και τις θηλυκιες μαζι.

Αξιζει παντως να κανεις δυο ζευγαρια, περισσοτερες μεταλλαξεις περισσοτερα χρωματα, περισσοτερα ζεβρακια!

Οπως και να τα κανεις ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε;-)
 
Για να σε διορθωσω Μαρια ειναι απο την Αυστραλια και οχι απο την Ινδονησια, και μαλιστα απο τις ανυδρες περιοχες της ηπειρου.:)
Σωστά δεν προέρχονται από την Ινδονησία, στην Ινδονησία υπάρχει πληθυσμός σε φυσικό περιβάλλον.
 
Γιάννη μου το καλύτερο για μενα θα ηταν αφου εφαρμωσης την περιοδο καραντινας να τα βαλεις ζευγαρακια σε ξεχωριστα κλουβια και οσο αναφωρα την αναπαραγωγη τους να κανεις υπομωνη να τους δινεις καλη τροφη και μαρουλακι που τους αρεσει και ολα τα αλλα θα ερθουν στο καιρο τους. Αστα για λιγους μηνες και μετα βαζεις φωλια για αναπαραγωγη.
 
Γιάννη απο οτι ξέρω τα ζεβρακια που είπες απο οτι ξέρω ειδικά αυτα που είπες τα θηλυκα ειναι πολυ ανταγωνιστικά το ενα μ το άλλο γι ´ αυτο σου λέω καλύτερα όχι. Πάρε ενα κλουβί για το άλλο η πάρε και στο άλλο θηλυκό ενα αρσενικό
 
Ο ξαδελφος μου εβαλε ενα αρσενικο με δυο θηλυκες.. Τι εγινε; Ολη μερα καβγαδες αναμεσα στις δυο θηλυκες.. Εγω ειχα για λιγο καιρο δυο ζευγαρια στο ιδιο κλουβι(αρκετα μεγαλο κλουβι), εδωσα νημα και εβαλα φωλια. Οχι για να τα ζευγαρωσω αλλα για να κανουν φωλια και να κοιμουνται. Αποτελεσμα; Η μια φωλια την μια μερα ειχε νηματα και την επομενη τα νηματα ηταν αλλη.. Ποτε δεν ηταν μοιρασμενα στα ισα. Οσο και να τους την χαλουσα, αυτοι εβαζαν και εβγαζαν τα νηματα.

Ακομη κατι, επειδη τα συγκεκριμενα πουλια συμμετεχουν και τα δυο(αρσενικο, θηλυκο), στο ζεσταμα και μεγαλωμα των μικρων τους ειμαι της αποψης πως τα ζευγαρια πρεπει να ειναι χωριστα και το καθενα να εχει το ταιρι του(αναφερομαι στην περιπτωση να καθεται η μια στην φωλια και να τον παρεις στην αλλη).
 
Back
Top