Διατροφή Εάν το αυγό σπάσει κατά τον βρασμό το προσφέρουμε στα καναρινια;

Σε κάποια έρευνα που έχω διαβάσει δεν υπάρχει αυτή η διαφορά που αναφέρεις στα αυγά. Την ίδια συμπεριφορά είχαν τα εντός και εκτός ψυγείου
 
Μα και στα μαγαζιά εκτός ψυγείου διατηρούνται ως γνωστόν αλλά αν δεν πειράζει, δεν κάνει κακό δηλαδή, βάλτα στο ψυγείο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 
Είναι αυτό που έγραψες Μαρία. Στο ψυγείο παρατείνεται ο χρόνος επιτρεπτής κατανάλωσης. Άλλωστε τα ψυγεία γι αυτό έχουν αυγοθήκες...
 
Το Mail ανέθεσε τις Δυτικό Γιορκσάιρ που βασίζεται FoodTest εργαστήρια να συγκρίνετε παρτίδες του Lion-branded Βρετανοί αυγά που αγοράζονται από την Tesco.

FoodTest παρέχει τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών με την κυβέρνηση-εγκεκριμένο εργαστήριο αναλύσεων ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια, η ποιότητα και η νομιμότητα των προϊόντων τους.

Η εταιρεία διατηρούσε δύο παρτίδες των αυγών για ένα δεκαπενθήμερο, ένα σε θερμοκρασία δωματίου, το άλλο σε μια τυπική θερμοκρασία ψυγείο του 6γ.

Δείγματα από τις δύο παρτίδες που εξετάζονται τακτικά για κακούς, όπως E.coli, το superbug χρυσίζων σταφυλόκοκκος, η σαλμονέλα, λιστέρια και το Campylobacter.

Τα αποτελέσματα, που λαμβάνονται στο σημείο έναρξης της δοκιμής, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας και στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας ήταν όλοι το ίδιο.

Δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ των δύο παρτίδων. Και οι δύο παρέμειναν χωρίς βακτήρια.

Jay Tolley, τις πράξεις και την ποιότητα διευθυντής στο FoodTest, επιβεβαίωσε ότι όσον αφορά την ασφάλεια: «Δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα στη διατήρηση των αυγών στο ψυγείο, σε αντίθεση με την αποθήκευση τους σε θερμοκρασία δωματίου."

Τα αποτελέσματα της ομολογουμένως μικρής κλίμακας μας, αλλά άκρως επιστημονικό τεστ δείχνουν φαίνεται απολύτως εντάξει για να κρατήσει Lion-branded αυγά σας έξω από το ψυγείο.

Read more: So should you keep eggs in the fridge? Scientists crack the age-old argument over whether chilled or room temperature is best | Daily Mail Online
 
Ευχαριστούμε Μιχάλη, πάντως τώρα που άνοιξε κουβέντα επί του θέματος, θυμήθηκα πέρσι που έδωσαν στον γιο μου χωριάτικα αυγά, πέραν του ότι καλά ήταν μικρότερα, του είπαν επίσης ότι δεν "βαστάνε" όσο του εμπορίου και να τα καταναλώσουμε πιο σύντομα.
Απλά το λέω για τα υπόψιν, χωρίς να γνωρίζω πως και γιατί.
 
Εγώ έχω να προσθέσω ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα η θερμοκρασία δωματίου είναι 35 βαθμοί και όχι 20, συνεπώς το ψυγείο είναι χρήσιμο.
Επίσης όσοι αναπαράγουν κοτόπουλα με κλώσες δεν φυλάνε τα αυγά στο ψυγείο αλλά σε δροσερό μέρος! Έχει παρατηρηθεί ότι τα αυγά από το ψυγείο έχουν χαμηλό ποσοστό εκκόλαψης (?).
 
Τα αυγά έχουν μια διάρκεια που μπορούν να μείνουν εκτός ψυγείου η οποία αναφέρεται επάνω στην συσκευασία. Αν δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ΔΕΝ πρέπει να τα έχουμε εκτός ψυγείου.

Αν δεν θες να το δίνεις στα πουλάκια... Τότε βάζεις το αλατάκι στο αυγουλάκι... Βάζεις και ένα τσιπουράκι... Και το απολαμβάνεις.

Κόψε και μία ντοματούλα... Και είσαι αρχηγόπουλο.

Σαν να εισαι μέσα στο σπίτι μου και βλέπεις μίλησες...
 
Back
Top