Γενικά Είμαι ανάμεσα σε Κοκατίλ ή lovebird

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης valjean
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

valjean

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2014
Μηνύματα
59
γιεια σας με λενε γιαννη και εδώ και καιρο σκέφτομαι να αγορασω ένα παπαγαλο.
είμαι αναμεσα σε κοκατιλ η Lovebird . Θα ηθελα να το εχω εξω από το κλουβι και οσο γινεται να μην κανει πολύ φασαρια. Εσεις πιο πουλι νομιζετε είναι καλυτερο... Το καλυτερο είναι σχετικο για ολους!
 
Γεια σου καλώς ήρθες και ευχάριστη συμμετοχή στο φόρουμ να έχεις!
Ανάμεσα στα δύο που αναφέρεις, τα Lovebirds είναι λιγότερο θορυβώδη.Βέβαια και στα cockatiels τα αρσενικά κάνουν περισσότερη φασαρία.
Κανένα από τα δύο δεν είναι βέβαια ανυπόφορο εξαρτάται πάντα από τον άνθρωπο, το νευρικό του σύστημα και τους γείτονες :)
Πληροφορίες για το καθένα:
Lovebirds Agapornis
Agapornis taranta (Black-winged ή Lovebird της Αβησσυνίας)
Cockatiel (Κοκατίλ) Παπαγάλοι
Ό,τι αποφασίσεις με το καλό και ό,τι χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις.
 
εχω βρει Lovebirds ταισμενα με το χερι σς τιμη 70 ευρω από Αθήνα και λεω να παρω ένα γιατι είναι πολύ ομορφα τα χρωματα τους.
 
Ναι να το πάρεις είναι πανέξυπνα πουλάκια και πολύ δραστήρια. Να προσέχεις μόνο γιατί δραπετεύουν εύκολα. Όταν το έχεις ελεύθερο τα πάντα κλειστά και όταν είναι στο κλουβί και στο σπίτι υπάρχουν ανοικτές πόρτες και παράθυρα να είναι καλά ασφαλισμένα τα πορτάκια του κλουβιού με μανταλάκια καθώς και οι ταίστρες αν είναι εξωτερικές.
 
σχετικα με την ψυττακωση μια ερωτηση γιατι λενε πιο πολύ για τους παπαγάλους εγω που θα τον εχω εξω και θα τον ζουλαω υπαρχει περιπτωση να κολλησω;
 
Για να "κολλήσεις" κάτι από το πτηνό, πρέπει το πτηνό να είναι άρρωστο. Πριν αγοράσεις ένα πουλάκι, καλό είναι να γνωρίζεις την διατροφή που πρέπει να ακολουθεί και τους κανόνες υγιεινής ώστε να είναι υγιές κι εσύ να χαίρεσαι την παρέα του.
Διάβασε και αυτό το άρθρο Ασθένειες των πουλιών που προσβάλουν τον άνθρωπο .
Και να μην το ζουλάς, να το χαϊδεύεις :)
 
για να καταλαβω εχει διαφορα στο να κολλησεις αν εχεις παπαγαλο η καναρινι ρωταω γιατι υπαρχει μυθος για τους παπαγάλους ότι είναι πιο επικιμδυνοι από αλλα ωδικα πουλια!
 
Η ασθένεια των παπαγάλων η ψιττάκωση δεν έχει εμφανιστεί πολλά χρόνια τώρα. Ο κίνδυνος δεν είναι μεγάλος και όχι μεγαλύτερος από το να κολλήσεις κάτι όταν πηγαίνεις επίσκεψη σε έναν ασθενή στο νοσοκομείο. Αν τα ζώα ήταν βόμβες ασθενειών δεν θα τα πουλούσαν έτσι ελεύθερα.
Φυσικά τηρούμε τους αυτονόητους κανόνες υγιεινής.
Γενικά πιο εύκολο είναι να μολύνεις εσύ με κάτι π.χ σταφυλόκοκκο το πουλί παρά αυτό εσένα.
Μπορείς όταν το αγοράσεις να προβείς σε έναν προληπτικό έλεγχο στις κουτσουλιές, κάτι που είναι και για το καλό του πτηνού.
 
καλο μεσημερι μια ερωτησουλα... Το κλουβι από καναρινι κανει για τον παπαγαλο; σημερα το απόγευμα θα παω να τον αγορασω και από κλουβια εχω δυο τρια αλλα είναι τα απλα για καναρινια όχι τα πολύ μικρα και μια ζευγαρωστρα.
 
δεν κάνει το κλουβί για καναρίνι και για παπαγάλο, θέλουν αρκετά μεγαλύτερες διαστάσεις και κυρίως ύψος για να σκαρφαλώνουν. Τι διαστάσεις έχουν τα κλουβιά σου;
 
αν δεν κανω λαθος είναι 40 εκατοστα υψος στο φαρδος 35 και βαθος 25
 
τελικά cockatiel θα πάρεις ή Lovebird;
Για Lovebird μπορεί να κάνει όχι το μικρό που ανέφερες όμως.
Προσοχή μην έχει σκουριές γιατί οι παπαγάλοι δαγκώνουν τα κάγκελα.
 
love bird θα παρω αλλα τα κλουβια που εχω μονο η ζευγαρωστρα για τα καναρια κανει. τα απόγευμα που θα δω από κοντα τα πουλια θα καταλαβω αν πρεπει να αγορασω καινουργιο κλουβι.
 
καλησπέρα ο "νουλης" είναι στο σπιτι λιγο στρεσαρισμένος βεβαια αλλα όλα καλα. Παντος χερακι δεν σηκωνει ουτε για αστειο... Που θα παει με τον καιρο θα μας γνωρισει. Αν είναι αρσενικο η θηλυκο δεν ξερω και τι ηλικια εχει, αγνωστο.
 
Μπράβο να σας ζήσει! Θέλουμε φωτογραφίες εδώ Παρουσιάσεις Πουλιών .
Αν φοράει δαχτυλίδι κλειστό, τουλάχιστον θα ξέρουμε το έτος γέννησης.
Μην βιάζεσαι για την εκπαίδευση, προς το παρόν πρέπει να περάσει το σοκ της αλλαγής περιβάλλοντος. Ίσως πρόσφατα πέρασε και άλλες αλλαγές τόπου διαμονής που να ξέρεις.
Βασικό να διαβάσεις τα άρθρα διατροφής Διατροφή Παπαγάλων .
Ό,τι θέλεις εννοείται ρωτάς :)
 
εκανες την καλητερη επιλογη αν και τα κοκατιλ εμενα δεν κανουν περισσοτερη φασαρια απο τα Lovebird αντιθετα το αρσενικο κανει ενα πανεμορφο τραγουδακι αλλο πραγμα τελικα και οι δυο ρατσες εχουν τη γλυκα τους. Να σου ζησει. και περημενουμε φωτο.
 
Back
Top