Είμαι σε αναζήτηση κουταβιού ράτσας boxer

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Scoros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Scoros

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαϊ 2020
Μηνύματα
167
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλες και όλους! Είμαι σε αναζήτηση κουταβιου ράτσας boxer είμαι επίσης και παντελος άσχετος με το "κύκλωμα"στην αγορά των σκυλων!εάν υπάρχει κάποιος να με καθοδήγηση όσο αναφορά το τι πρέπει να προσέξω και ,αν αυτό επιτρέπεται από το φόρουμ,που πρέπει να απευθυνθώ. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!
 
...εάν υπάρχει κάποιος να με καθοδήγηση όσο αναφορά το τι πρέπει να προσέξω...

Καθοδήγηση όχι... Αλλά μπορώ να μοιραστώ μαζί σου μερικές σκέψεις:

- πολύ όμορφα σκυλιά (υποκειμενικό)
- πολύ δυνατά σκυλιά (αντικειμενικά)
- πολύ υπάκουα, εύκολη εκπαίδευση, καλός χαρακτήρας, υπομονετικά με τα μωρά/παιδιά
- από προβλήματα υγείας θα σου βγάλει ίσως κάποια στιγμή δερματικά ενώ τυχόν ορθοπεδικά ή καρδιολογικά προβλήματα (πολύ σοβαρό) με σωστό έλεγχο πριν την υιοθεσία αποφεύγονται...
- θυμάμαι πως όταν έψαχνα για κουτάβι ήθελα με cropping σε αυτιά και ουρά, πήρα τελικά με κομμένη ουρά και ποτέ δεν πείραξα τα αυτάκια του...
Αν με ρωτήσεις τώρα και αφού έχω ζήσει τα καλά της κομμένης ουράς μέσα σε ένα μικρό τριάρι ΔΕΝ θα έπαιρνα ΟΥΤΕ με κομμένη ουρά...
Τα σκυλάκια πρέπει να έχουν όλα τους τα μέλη και χαλάλι τυχόν ζημιές...
Άσε που είναι έγκλημα και διώκεται...
Και καλώς συμβαίνει...!
 
Να βρεις έναν εκτροφέα με προσεγμένα σκυλιά που κατεβαίνει σε εκθέσεις. Καλύτερα μέσω του ΚΟΕ. Εννοείται ότι θα δίνει πεντιγκρι με τα κουτάβια του. Ο Μπόρις με το εκτροφείο Floydhouse έχει φοβερά σκυλιά. Παλιότερα έμενε στη Θεσσαλονίκη, έχω την υποψία όμως ότι ζει πια στη Σερβία. Αν γκουγκλαρεις το όνομα του θα βρεις και το προφιλ του στο ΦΒ και μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του.
 
Γενικά μιλώντας.
Υπάρχουν τα puppy mills.δλδ εκτροφεία αναπαραγωγής σκύλων ράτσας. Τα Βαλκάνια είναι γεμάτα με puppy mills. Τα προϊόντα τους, είναι κουτάβια ράτσας με pedigree. Οι αγοραστές τους, τα περισσότερα petshops. Η παραγωγή τους, τεράστια. Οι τιμές των κουταβιών, μικρές συγκριτικά. Επομένως συμφέρει. Αυτό που όμως δεν συμφέρει είναι ότι τα κουτάβια τους προέρχονται από ενδογαμίες - αιμομιξίες, το οποίο σημαίνει ότι έχουν αυξημένη πιθανότητα να φέρουν γενετικές ασθένειες σοβαρές, οι οποίες θα τα οδηγήσουν στον θάνατο μεν (σε μικρότερη ηλικία συνήθως από το προσδόκιμο ζωής τους), μαρτυρικό δε, είτε τον φροντιστή τους σε ευθανασία. Μια συνήθης κληρονομική ασθένεια για boxers σχετίζεται με τη λειτουργία των νεφρών, από ένα σημείο κι έπειτα δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα ούρα τους. Με άλλα λόγια, παίρνεις ένα σκυλάκι με προσδόκιμο ζωής τα 12 έτη, και στα 7, αφού έχεις ταλαιπωρηθεί εσύ, και ο σκύλος φρικτά, ξοδεύεις ένα κάρο χρήματα σε κτηνιάτρους και τίποτα δεν γίνεται, στενοχωριέσαι φοβερά βλέποντας το σκυλί να ταλαιπωρείται ακόμα περισσότερο και φτάνεις στο σημείο να αναθεματίζεις αυτά τα κτήνη - ιδιοκτήτες των puppy mills, και πετσοπ, που συνέβαλαν στην χωρίς όριο, εξαντλητική και απάνθρωπη, διαρκή αναπαραγωγή των θηλυκών υπό φρικτές συνθήκες. Και ακυρώνεσαι, και γίνεται η ζωή σου εφιάλτης.
Διάβασε τη ράτσα καλά, κοίταξε τις συνηθέστερες ασθένειες που εμφανίζει, εντόπισε σωστό εκτροφέα, όχι τον άνθρωπο που είχε ένα θηλυκό boxer και το ζευγάρωσε για να γίνει μανούλα, δώσε λίγα παραπάνω χρήματα, ζήτησε από τον εκτροφέα της ράτσας πληροφορίες αν στα κουτάβια του ή στους γονείς διενεργεί τα κατάλληλα γενετικά τεστ για τις κληρονομούμενες ασθένειες της ράτσας, δώσε και αρκετά παραπάνω χρήματα για την αγορά, από ό,τι θα έδινες σε πετσοπ ή πάρε ένα σκυλάκι αδέσποτο από κάποιο καταφύγιο (π.χ. του Δήμου Αθηναίων) και τουλάχιστον θα το χαρείς έως τα βαθιά γεράματά του. Και δεν θα έχεις συμβάλλει καθόλου στην απάνθρωπη εκμετάλλευση τόσων και τόσων θηλυκών σκύλων ράτσας.
 
Η απλά πας σε ένα καταφύγιο και παίρνεις ένα ημίαιμο και το σώζεις κιόλας, εγώ ήθελα "γερμανικό ποιμενικό" και τελικά έχω καταλήξει να έχω 3 σκυλάκια εκ των οποίων τα δύο είναι μιξ με γερμανικό ποιμενικό, επίσης τα ημίαιμα είναι πιο ανθεκτικά και δεν βγάζουν τα κλασσικά προβλήματα που βγάζουν κάποιες ράτσες το μπόξερ έχει θέμα με αναπνευστικό σίγουρα 6 στα 10 σκυλιά επίσης εμφανίζει πολλά θέματα με τα μάτια του, τα πρότυπα των σκυλιών έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με τα αρχέγονα αίματα, και δυστυχώς είναι σαν να αγοράζεις ένα κατσικάκι από το κρεοπωλείο ,έχουν γίνει δηλαδή εμπόρευμα με ημερομηνία λήξης, αυτό θα το αποφύγεις αν πας σε καταφύγιο. Δεν είναι ντροπή να πάρεις ημίαιμο ούτε χαλάς το στάτους σου.
Παθιάστηκα λίγο λόγω της ευαισθησίας που έχω,όλα τα γράφω φιλικά πάντα , η τελική απόφαση εννοείται είναι δική σου.
 
Δεν ξέρω από σκύλους, τους εκτιμώ και αγαπώ μόνο από απόσταση, αλλά οφείλω να συμφωνήσω με τον @Akanthillis σχετικά με τα δύστυχα καθαρόαιμα που υποφέρουν γιατί εμείς έχουμε ιδιορρυθμες προτιμήσεις σχετικά με κάποια χαρακτηριστικά, και αυτό δεν ισχύει μόνο στους σκύλους. Και γάτες με πλακουτσωτό πρόσωπο δεν μπορούν να αναπνεύσουν, τους πετάγονται τα μάτια έξω και δεν συμμαζεύεται. Παπαγαλάκια εγγλέζικα είναι τόσο βαριά που δεν μπορούν να πετάξουν. Μιξ με εγγλέζικο έχω και η πτηνάιτρος κι εγώ δεν έχουμε ακόμα τελειώσει να μετράμε παραμορφώσεις και γενετικά προβλήματα. Όχι ότι συμβαίνει σε όλα και στον ίδιο ακραίο βαθμό, αλλά μιας και δεν έχουμε προγεννητικούς ελέγχους για μικρα ζώα, θέλει προσοχή.

Πολλά σκυλάκια ήδη χρειάζονται σπίτι. Με το σχολείο ήμουν στην φιλοζωϊκή και είδαμε πράγματα που δεκάχρονα ίσως δεν έπρεπε να δουν. Έχουν περάσει χρόνια από τότε και ελπίζω τα πράγματα να είναι καλύτερα. Πάντως είναι δίκοπο μαχαίρι. Ένα ημίαιμο γενικά είναι πιο ανθεκτικό και έχει ανάγκη από σπίτι, αλλά το πιο πιθανό να μην γνωρίζει κανείς το ιστορικό των γονέων, οπότε μπορεί να προκύψουν περέργα πράγματα. Από την άλλη, ένα σκυλάκι ράτσας από καλό εκτροφέα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα υγείας συγκεκριμένα, για τα οποία θα πρέπει να αρχίσετε να γεμίζετε γουρουνάκι-κουμπαρά από τώρα για όταν εμφανιστούν.

Προσωπικά, και όπως και ο Βασίλης καθαρά φιλικά, είμαι της φιλοσοφίας adopt don't shop, και για τους λόγους που ανεφερα παραπάνω, και από προσωπική εμπειρία. Όλα τα κατοικίδια πλην ενός, της Αυγής (μπάτζι), που είχα ή έχω είναι υιοθετημένα και εγκαταλελειμμένα. Από σκύλους που συνάδελφοι των γονέων μου δεν τα ήθελαν πια, ή ο πατέρας μου βρήκε παρατημένα σε κάποιο δρόμο σε ταξίδι, μέχρι τους γάτους που μας παρατούν συστηματικά στον κήπο γιατί ξέρουν ότι τους φροντίζουμε, δεν μπορώ να πω ότι έχασα σε κάτι. Κάποια μάλιστα ήταν καθαρόαιμα - γάτα Βεγγάλης (πρέπει να κοστίζει χιλιάδες ίσως, δύσκολα κάτο από μισό χιλιάρικο) που τρέχει και κυνηγά σαν λεοπάρδαλη και φυσικά δεν μπορεί να την διαχειριστεί οικογένεια, γερμανικο και βελγικό ποιμενικό, άλλες ράτσες που δεν θυμάμαι... Και αυτά τα ζώα καταληγουν σε καταφύγια και παρατημένα στους δρόμους.

Όσο για στάτους και ντροπή περί (έλλεψης) ράτσας, κατεξοχίν λάθος λόγος για να πάρει κανείς το οτιδήποτε, ακόμα και φωτιστικό, πόσο μάλλον μια ζωή.

Επειδή μακρηγορώ, η μόνη μου συμβουλή είναι να κοιτάξετε το τι μπορείτε να προσφέρετε σε έναν σκύλο βάσει της κατάστασής σας και να το συνδυάσετε με έρευνα σε ράτσες, τι προβλήματα έχουν, πώς είναι κλπ και στην συνέχεια να ψάξετε κάποιο σκυλάκι που έχει σωστό ιστορικό απόπου κι αν προέρχεται. Και τώρα με συγχωρείτε, πρέπει να πάω να βγάλω φωτογραφίες τις παραμορφώσεις του Σκρουτζ για τον φάκελό του.
 
Είμαι σε αναζήτηση κουταβιου ράτσας boxer
Τα boxer είναι σκυλιά με πολυ ενέργεια και μεγάλη ανάγκη για "εργασία". Δηλαδή πρεπει να υπολογίσεις μια 20 λεπτή βόλτα το πρωι μια ωριαία βόλτα με εκτόνωση το απόγευμα και άλλη μια 10λεπτη το βράδυ.
Μιλαω παντα για τα προτυπα της Αθήνας με γνώμονα το διαμέρισμα που,φαντάζομαι,ζει ο περισοτερος κόσμος.
Δεν είναι σκυλιά που απολαμβανουν το κρυο οπότε το μπαλκονι το ξεχνάς.
Τελος ο παράγοντας του σαλιου μέσα στο σπίτι είναι κάτι που πρεπει να σκεφτείς πολυ σοβαρά.
Αν όλα αυτά τα έχεις σκεφτεί και πιστευεις οτι εισαι οκ, προχωρα.
 
Όσον αφορά την αγορά.. Σκοπεύετε να το εκπαιδεύσετε; Εαν ναί τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στον εκπαιδευτή που θα πάτε αργότερα. Βέβαια με τους εκπαιδευτές υπάρχει ένα θέμα εμπιστοσύνης. Ο δικός μου, από τον οποίο πήρα και το σκυλί (γερμανικό ποιμενικό), μου έφερε ένα ζώο. Γίγαντα! Ικανοποιημένος πάρα πολύ από το ζωντανό που πήρα! Ωστόσο, αργότερα με κοροΐδεψε στην εκπαίδευση και μάλιστα χάθηκε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό. Είναι να πέσεις στον σωστό
 
Για δες στο tropic island που βρισκεται στην καλλιθεα. Ειναι εισαγωγειο ζωων εχουν και σελιδα στο διαδικτυο και πουλαει τα παντα, ολα τα ειδη ζωων. Εχει καλες κριτικες και εχω παρει και εγω 2 παπαγαλους απο εκει και ολα μια χαρα και ειναι πολυ καθαρα μεσα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Scoros
@HxC ναι ειχα παει 2 φορες και ειχα μπει και μεσα. Καθαρα ηταν και τα πουλια που πηρα υγειης, απλα οσον αφορα τους παπαγαλους δεν εχει ημερα καθολου.
 
@Kleos σε αλλη αποθηκη θα ειχα παει εγω τοτε γιατι ηταν χαλια. Καταρχας τα κλουβια ειχαν τρυπες και εβλεπες πουλια παντου να πετανε στον χωρο.
 
@HxC ειχα παει στην αποθηκη που ειναι μολις μπεις μεσα ευθεια μπροστα και εκει ηταν οι παπαγαλοι μικρου και μεσαιου μεγεθους. Στο καθε ειδος ειχε αρκετα μεσα συο κλουβι αλλα ηταν πολυ καθαρα χωρις ακαθαρσιες-περιτωματα. Ενα κοκατιλ και ενα ρινκνεκ ειχα παρει απο εκει και ηταν υγιεστατα παρολο που ηταν αγρια. Εξαλλου εχει και πολλες θετικες κριτικες και στην σελιδα του καταστηματος τους στο ιντερνετ και στο fb.
 
Back
Top