Γενικά Είμαι σε αναμονή για αυριανή παραλαβή ζευγαριού Gouldians

ANASTASIA21

PB Member
Εγγραφή
8 Σεπ 2008
Μηνύματα
159
Πόλη
Αθήνα
Είμαι πολύ χαρούμενη,:)😛
Πριν λίγο γύρισα από το pet-shop, που συνήθως ψωνίζω.
Συζητώντας με τον ιδιοκτήτη, για το που θα βρω Gouldians,έκανε κανά δυό τηλεφωνήματα σε γνωστούς του και μου βρήκε!
Αύριο θα πάει ο ίδιος προσωπικά (που τον εμπιστεύομαι πλήρως) να διαλέξει ένα ζευγαράκι και μετά θα μου τα φέρει σπίτι μου.
Ήδη έκανα την προετοιμασία του κλουβιού,των μικρών πανέμορφων φίλων μας, να μην τους λείψει τίποτα.
Έχω μία περιέργια πως θα αντιδράσουν τα ζεμπράκια μου, αλλά και τα gouldians από αυτή τη παρέα (όχι φυσικά στο ίδιο κλουβί).
Αύριο θα ετοιμάσω φώτο για να χαρείτε κι εσείς μαζί μου.
 
η καραντινα δεν γινετε να γινει στο ιδιο κλουβι... Πρεπει τα πουλια να ειναι σε αλλο δωματιο... Τα κενουυργια που θα παρεις θα τα εχεις στο ιδιο κλουβι και στη διαρκεια της καραντινας..
 
Αν τα πουλάκια ήταν στο ίδιο κλουβί, τότε, αν έχουν κάτι πολύ πιθανό να το έχουν και τα δύο. Εγώ αν ήμουν στην θέση σου θα έβαζα τα καινούρια μαζί και χωριστά απ' αυτά που είχα. :)
 
Μόλις φτάσανε!

Μόλις τα παρέλαβα :)

ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ :)

Είναι ακόμα πολύ φοβισμένα και θα πρέπει να συνηθίσουν λίγο το νέο τους περιβάλον.
2 πρόχειρες φωτο για να τα χαρείτε και εσείς.

Θα βγάλω και πιό καθαρές στην συνέχεια
 

Συνημμένα

  • 24012009(001).webp
    24012009(001).webp
    49,3 KB · Προβολές: 317
  • 24012009.webp
    24012009.webp
    44,4 KB · Προβολές: 276
Πανεμορφα ειναι. Μπραβο. Κι απ οτι βλεπω τουλαχιστον αυτο με το κοκκινο προχωπο εχει και δαχτυλιδακι. Οταν ηρεμησουν λιγο προσπαθησε αν βγαλεις πιο φωτεινες φωτογραφιες! 🙂 Να σου ζησουν.
 
Φώτη και τα 2 είναι με δακτυλιδάκια.
Είναι ακόμα όμως πολύ αγχωμένα και δεν θέλω να στρεσάρω περισότερο οπότε και τα έχω αφήσει στην ησυχία τους για να ηρεμήσουν.
Οι πρώτες φώτο είναι από το κινητό οπότε και δεν μπορούν να έχουν μεγάλη ευκρίνεια. Εννοείται ότι θα βγάλω πιό καθαρές φώτο γιατί δεν δείχνουν το πόσο πραγματικά όμορφα είναι.
 
Να τα χαιρεσαι! Ειναι κουκλακια οπως ολα τα γκουλντιαν!
 
Η αναμονή άξιζε τελικά! Να σου ζήσουν Αναστασία! Εχουν πράγματι εκπληκτικά χρώματα!

Θα χαρούμε να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου απο την συμβίωσή σου με αυτό το όμορφο είδος!
 
Νέες φωτογραφίες

Φρέσκο πράγμα

Μόλις τις τράβηξα. :)

Σίγουρα θα σας δίνω πληροφορίες για την συμπεριφορά τους.
Θα αρχίσω να γράφω εδώ τι παρατηρώ και αν θέλετε μπορούμε να ανοίξουμε νέο θέμα (που νομίζω ότι είναι πιό σωστό) και να μας γράφουν συμβουλές και παρατηρήσεις και οι πιό έμπειροι στα gouldians.
Ηδη παρατήρησα ότι εχτές ήταν αγχωμένα (λογικό μετά την ταλαιπωρία) μέχρι που κοιμηθήκαν.

Σήμερα από το πρωί είχαν κεφάκια. Κελαιδημα κλπ.

Αρχίζουν να μας συνηθίζουν λογικά. Εξακολουθούν να τρομάζουν εύκολα όχι όμως όπως εχτές. Οπως βλέπετε και στις φώτο είναι παρέα στην κούνια και μάλλον έτσι θα κοιμηθούν κιόλας.
 

Συνημμένα

  • DSC02382.webp
    DSC02382.webp
    49,8 KB · Προβολές: 217
  • DSC02383.webp
    DSC02383.webp
    45,6 KB · Προβολές: 211
  • DSC02384.webp
    DSC02384.webp
    47,7 KB · Προβολές: 197
  • DSC02385.webp
    DSC02385.webp
    56,7 KB · Προβολές: 199
  • DSC02387.webp
    DSC02387.webp
    54,6 KB · Προβολές: 192
Αναστασια σου τα εδωσαν για ζευγαρι; Γιατι ισως ειναι και τα 2 αρσενικα. Μου φαινεται πως το μαυροκεφαλο ειναι αρσενικο με λιλακ στηθος.
 
Φίλε μου Οδυσσέα, το ίδιο λέγαμε σήμερα.
Μας δώσανε το κόκκινο για θηλυκό και το μαύρο για αρσενικό.
Κοιτάξαμε αρκετά site στο internet και για το μόνο που σιγουρευτήκαμε ότι το μικρό με την μαύρο κεφάλι είναι αρσενικό. Έχει όλα τα γνωρίσματα(μπλε δαχτυλίδι γύρω από τον λαιμόκαι μακριά ουρά).
Για το άλλο όσο και να ψάχνω δεν μπορώ να καταλάβω το φύλο του. Τα γνωρίσματά του δεν περιγράφονται πουθενά στο internet και το θέμα είναι ότι κελαηδάει. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά φοράνε δαχτυλίδια διαφορετικού χρώματος.
 
To κοκκινοκεφαλο ειναι αρσενικο dilute πλατης (yellow back single factor) απο ζευγαρι κιτρινου με πρασινου. Τα θυληκα απο τετοιο ζευγαρι βγαινουν ή πρασινα ή κιτρινα. Τα αρσενικα αναλογα και με τα υπολοιπα στοιχεια του ζευγαριου μπορει να βγουν κιτρινα ή πρασινα ή dilute που ειναι κατι ενδιαμεσο.
 
Αναστασία, απίθανα, καταπληκτικά, τέλεια. Μ'αρέσει που κάθονται μαζί, δίπλα δίπλα στην κούνια, & στις πρώτες φωτογραφίες, μόλις φθάσανε, που φιλιούνται! Καλορίζικα, να τα χαίρεσαι!
 
Αυτό που γράφεις αφορά τους προγόνους του. Το θέμα είναι όμως αν είναι αρσενικό ή θηλυκό.
Τα γνωρίσματα που διάβασα για το συγκεκριμένο χρώμα κεφαλιού αφορούν και το μπλέ δαχτυλίδι γύρω από τον λαιμό.
Το συγκεκριμένο δεν έχει πλήρες δαχτυλίδι. Εχει λίγο μπλέ επάνω καθόλου στα πλάγια και αρκετό κάτω. Το μωβ του στέρνου δεν είναι τόσο έντονο όπως φαίνεται στις φωτο και δεν έχει μακριά ουρά όμως προβληματίζομαι γιατί κελαιδάει. Σχετικά σε σιγανή ένταση όμως κελαδάει. Πως μπορώ να σιγουρευτώ για το φύλο του; Και αν ήσουν στην θέση μου και μπορούσες να κρατήσεις ένα από τα 2 (αν είναι αρσενικά και τα 2) ποιό θα κρατούσες; 😕

Ξέχασα να σου αναφέρω ότι η πλάτη είναι πράσινη και όχι κίτρινη (ισως να μην φαίνεται καθαρά στις φώτο)
 
Αναστασια δεν αναφερομουν στους απογονους αλλα στους γονεις του για να καταλαβεις πως προεκυψε το dilute χρωμα του (κιτρινοπρασινη πλατη).

Μπλε δαχτυλιδι γυρω απο την μασκα εχουν ολα τα πρασινα και τα dilute απλα στα αρσενικα ειναι πιο εντονο και διπλασιο σε φαρδος. Μακρια ουρα επισης μπορουν να εχουν και τα δυο φυλα μιας και τα μεν αρσενικα μπορει να μην εχουν "τελειο" πτερωμα και να στερουνται μακριας ουρας και τα δε θυληκα μετα απο επιλεκτικα ζευγαρωματα απο τους εκτροφεις εχουν πλεον και πολλα απο αυτα μακρια ουρα. Επισης μονο τα αρσενικα κελαηδουν. Τα θυληκα κανουν μονο ενα "τσιου" και τιποτα αλλο απολυτως.

Αν ειμουνα στην θεση σου θα κρατουσα το πιο υγειες(!) αναλογιζομενος την ευαισθησια τους. Γιατι απο πλευρας χρωματων ειναι αναλογως την ψαχνει ο καθενας και τι περιμενει απο απογονους. Και τα 2 παντως εχουν απο ενα ενδιαφερον χαρακτηριστικο στα γονιδια τους (αν τελικα ειναι και τα 2 αρσενικα), το λιλακ στηθος του μαυροκεφαλου και η dilute πλατη του κοκκινοκεφαλου.
 
Back
Top