Γενικά Είμαι σε αναμονή για αυριανή παραλαβή ζευγαριού Gouldians

Αναστασία βλέπω μήλο στο κλουβί η κάνω λάθος; Μη μου πεις ότι έφαγαν γιατί τα δικά μου από τον Οκτώβριο που τα έχω δεν έχουν αγγίξει φρούτα η λαχανικά.
 
Κάπου σε χάνω και δεν μπορώ να καταλάβω.
Το βασικό γνώρισμα της ουράς (μακριά) το έχουν τα αρσενικά (από όσο διάβασα στο internet). Το μαύρο την έχει κανονικότατα. Το κόκκινο όχι.
Το δεύτερο γνώρισμα είναι το μπλέ ή μαύρο δαχτυλίδι. Οντως το μαύρο το έχει πλήρες και μεγάλο κιόλας. Το κόκκινο όπως σου ανέφερα έχει λίγο σε σημεία. Η πλάτη (πράσινη) είναι ίδια και στα 2.
Ακόμα και το ράμφος είναι και στα 2 κόκκινο.
Οπότε δεν μου προκαλεί κάποιο σημάδι ότι και το κόκκινο είναι αρσενικό πλην του κελαιδήματος που δεν είναι ενα απλό τσίου (το μαύρο δεν το έχω ακούσει ακόμα).
Μήπως να αλλάξω το αμφίβολο κόκκινο παρόλο που είναι πολύ πιό φιλικό με ένα σίγουρο θηλυκό;

Και ένα άλλο που με παραξενεύει είναι η μύτη(ράμφος).'Οτι και τα δύο έχουν άσπρη με κόκκινο στην άκρη, που από τι διάβασα στο θηλυκό είναι μαύρη ή είναι μόνο όταν είναι έτοιμο για αναπαραγωγή;
 
Ναί έφαγαν μήλο. Μην φανταστείς σε τρελές ποσότητες όμως τσιμπήσαν. Αύριο ετοιμάζομαι για μανταρίνι.
 
Ωραια. Λοιπον θα προσπαθησω να στα πω λιγοτερο μπερδεμενα:)

Η μακρυα ουρα δεν ειναι ενα χαρακτηριστικο που θα σε βοηθησει να ξεχωριζεις τα δυο φυλα γιατι υπαρχουν και θυληκα με μακριες ουρες και αρσενικα με κοντες.

Το κοκκινοκεφαλο σου ειναι σιγουρα αρσενικο λογω του χρωματος του το οποιο ειναι μια μεταλλαξη που εμφανιζεται μονο στα αρσενικα. (Το οτι κελαηδα κιολας ειναι η επιβεβαιωση για σενα).

Η πλατη τους μπορει να σου φαινεται ιδια αλλα δεν ειναι. Το κοκκινοκεφαλο ειναι μια μεταλλαξη που λεγεται dilute και εχει να στο πω απλα γονιδιο για κιτρινοσωμο αλλα και για πρασινοσωμο. Και ετσι βγαινει κατι ενδιαμεσο (πρασινοκιτρινο) το οποιο εσυ ισως δεν διακρινεις επειδη εχει αρκετο πρασινο στην πλατη του. Οπως θα παρατηρησες, το κοκκινοκεφαλο στερειται και του μαυρου χρωματος που εχουν αναμεσα στο κοκκινο της μασκας και στο μπλε του δακτυλιδιου τα νορμαλ πρασινοσωμα κοκκινοκεφαλα. Αυτο συμβαινει στην μεταλλαξη dilute που σου περιγραφω. Επισης αυτη η μεταλλαξη δεν παρουσιαζει εντονο μπλε δακτυλιο οπως στο δικο σου.

Το μαυροκεφαλο ειναι κατα εμενα 99% αρσενικο.
 
Οδυσσέα μάλον θα συμφωνήσω μαζί σου.
Και εμένα όλα τα σημάδια εκεί με οδηγούσαν όμως ήθελα και επιβεβαίωση.
Παίζει τελικά ρόλο το ράμφος ή αλλάζει κι αυτό χρώμα στις μεταλλάξεις;
Αναρωτιέμαι τελικά το πόσο δύσκολο είναι να επιλέξω για το ποιό θα κρατήσω. (δεν θέλω να κρατήσω 2 αρσενικά)
Σκέφτομαι να προτιμήσω το μαύρο αν και δεν δείχνει τόσο φιλικό όπως το κόκκινο. Φοβάμαι μήπως κάνω και λάθος και το κόκκινο είναι όντως θηλυκό και βρεθώ με 2 θηλυκά... Οπότε κρατάω το μαύρο και έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
 
Αναστασια σου ξαναλεω τελειως φιλικα πως το κοκκινοκεφαλο ειναι αρσενικο 100%.

Για τα ραμφοι που λες... κατα βαση οσο πιο ετοιμα για αναπαραγωγη ειναι, σκουραινουν στα θυληκα και ανοιγουν στα αρσενικα.

Στα νορμαλ πρασινοσωμα και στα dilute(αρσενικα) το αρσενικο εχει ανοιχτοχρωμο με ακρη κοκκινη ή πορτοκαλι αναλογως με τα γονιδια του χρωματος του κεφαλιου του. Ενω τα θυληκα εχουν σκουρο.

Στα κιτρινοσωμα το μονο που αλλαζει ειναι οτι στα θυληκα κιτρινιζει ή κοκκινιζει αντι να μαυριζει(σκουραινει).

Στα μπλε τα αρσενικα εχουν ολολευκο και τα θυληκα μαυρο.

Ολα αυτα ομως ειναι καπως δυσνοητα αν δεν εχεις παραδειγματα γιαυτο θα σου συνηστουσα να τα ψαξεις και στο διαδικτυο γιατι οπως λενε "μια εικονα ειναι χιλιες λεξεις".
 
βρηκα καλη τιμε.. 37 ευρω το ενα. Για πες μου Αναστασια.. Πως σου φαινονται; λεω να παρω σε κανενα μηνα...
 
Οπότε κρατάω το μαύρο και έχω το κεφάλι μου ήσυχο...

Γιατί υποχρεωτικά πρέπει να αλλάξεις κάποιο;

Για κάποιο άγνωστο λόγο η τύχη, σου έκανε αυτή τη προσφορά δέξου τη ως έχει. Έτσι κι αλλιώς η φροντίδα και η αγάπη που θα τους δώσεις είναι δεδομένη είτε είναι ζευγάρι είτε όχι. Σκέψου ότι έσωσες δύο πουλάκια από το αφιλόξενο περιβάλλον ενός petshop, δεν είναι δίκαιο να επιτρέψεις να επιστρέψει το ένα μέσα κει επειδή η φύση το έκανε αρσενικό τώρα ειδικά που ένιωσε λίγη ζεστασιά και αγάπη, έτσι δεν είναι;

Άσε που μόλις συνηθίσουν θα τα κάνουμε original 21
Προτείνω το ένα να το ονομάσεις Μπλάνκο και το άλλο Πελετιέρι

:)
 
Τελικά αποφάσισα να κρατήσω και τα δύο αρσενικά! Τελικά το μαυροκέφαλο έχει κάτω από το ράμφος του το ανάποδο V, που διαπιστώνει ότι όντως είναι αρσενικό. Δυστυχώς δέθηκα μαζί τους. Θα κάνω την εύρεση πλέον για θηλυκό. Προσωπικά τα φροντίζω πολύ τα πουλάκια μου(gouldian,zebra)και δεν θέλω να πάει κανένα ξανά στο pet-shop ή όπου αλλού τα είχανε! Μέρα παρά μέρα κάνουν μπανάκι και γενικά δεν νομίζω ότι τους λείπει τίποτα.
Εχθές το μαυροκέφαλο το έβγαλα έξω και του έκοψα τα νυχιά του διότι ήταν λίγο μεγάλα. Έβγαζε κάτι κραυγές περίεργες και χαμηλόφωνες!Φοβάμαι μήπως έχει ακάρεα. Και πως να το διαπιστώσω; 😕
Απλά σας ενημερώνω ότι θα τα κρατήσω και τα δύο και θα ψάχνω ένα θηλυκό.Αν δείτε πουθενά ενημερώστε με, με pm. Ευχαριστώ!
 
Νέες φωτογραφίες

Φρέσκο πράγμα

Μόλις τις τράβηξα. :)

Σίγουρα θα σας δίνω πληροφορίες για την συμπεριφορά τους.
Θα αρχίσω να γράφω εδώ τι παρατηρώ και αν θέλετε μπορούμε να ανοίξουμε νέο θέμα (που νομίζω ότι είναι πιό σωστό) και να μας γράφουν συμβουλές και παρατηρήσεις και οι πιό έμπειροι στα gouldians.
Ηδη παρατήρησα ότι εχτές ήταν αγχωμένα (λογικό μετά την ταλαιπωρία) μέχρι που κοιμηθήκαν.

Σήμερα από το πρωί είχαν κεφάκια. Κελαιδημα κλπ.

Αρχίζουν να μας συνηθίζουν λογικά. Εξακολουθούν να τρομάζουν εύκολα όχι όμως όπως εχτές. Οπως βλέπετε και στις φώτο είναι παρέα στην κούνια και μάλλον έτσι θα κοιμηθούν κιόλας.
ποιο ειναι το αρσενικο και ποιο το θηλυκο;
 
ποιο ειναι το αρσενικο και ποιο το θηλυκο;
Το θέμα είναι του 2009 και η ερώτηση σου έχει ήδη απαντηθεί.
Παρακαλώ για μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση στις αναρτήσεις σου Πάνο.
 
Back
Top