Ασθένειες Είναι άρρωστη η Νταίζη, το θηλυκό ζεμπράκι μου;

annouk313

PB Member
Εγγραφή
8 Ιαν 2008
Μηνύματα
520
Πόλη
Αθήνα
το θηλυκο ζεμπρακι μου την νταιζυ σημερα την βλεπω καπως περιεργη. Κ εξηγουμαι: σημερα ξυπνησα αρκετα πρωι κ ενω τα αλλα 2 καποια στιγμη ξυπνησαν εκεινη εμεινε στη θεση της κ κοιμοταν ακομα. Δε μου φανηκε τοσο περιεργο δεδομενου οτι τα ξυπνησα πρωι κ μπορει να μην ειχε "χορτασει" τον υπνο. Το μεσιμερι που γυρισα σπιτι ομως την ξαναβρηκα σε αυτη τη σταση, δηλ κοιμισμενη κ φουσκωμενη. Κ γενικα οταν ξυπναει δεν εχει πολυ ορεξη. Το καλο ειναι οτι τρωει αλαλ βλεπω οτι δεν εχει πολλες δυναμεις. Απο διαρροια δεν ξερω τι γινεται κ σημερα εβαλα λευκο χαρτι κατω γιανα διαπιστωσω τυχον προβλημα. Παντως προχθες τους εβαλα πιπερια κ εφαγαν πληροφοριακα. Μπανακι εχουν καιρο να κανουν οποτε δ επιστευω να εχει κρυωσει απο κατι τετοιο.
εκεινο που με ανησυχει ειναι οτι κοιμαται κ ετσι οπως εχει γυρισμενο το κεφαλι της στα πουπουλα της κ ενω κοιμαται σα να τρεμει καποιες στιγμες.σα να εχει ριγη θα το ελεγα κατι παρομοιο με τους ανθρωπους. Επισυναπτω κ φωτογραφια κ ενα βιντεακι οπου σε καποια σημεια φαινεται αυτο το τρεμουλο που κανει.
θα την παρακολουθησω κ βλεπουμε απλως θα ηθελα κ καμια γνωμη απο οποιον ξερει. Ευχαριστώ!
 

Συνημμένα

  • DSC01465.webp
    DSC01465.webp
    29 KB · Προβολές: 167
  • DSC01466.webp
    DSC01466.webp
    32,7 KB · Προβολές: 158
  • MOV01470.3GP
    MOV01470.3GP
    473,3 KB · Προβολές: 110
καταρχας βαλε την σε αλλο κλουβι ωστε αν εχει τιποτα να μην κολλησει κ τα αλλα 2 σε ενα ευρηχωρο κ μεγαλο κλουβι νερο πινει;
 
ναι την εχω δει να πινει νερο. Κλουβι δευτερο προς το παρον δενε χει. Οποτε αναγκαστικα θαμεινει με τα αλλα μεσα ωσπου να βρω 2ο. Παντως τωρα τη βλεπω πηγε εφαγε κ καθεται κοιμισμενη κατω.
 
ναι καθησε κ στον πατο αλλα τωρα ανεβηκε. Δηλαδη παει καποιες φορες μονη της στο πατο κ καθεται κ κοιμαται αλαλ αλλες φορες παει πανω.φουσκωμενη ειναι γενικα ιδιως οταν κοιμαται. Οταν ξυπναει κ παλι ειναι σχετικα.
 
καλο θα ηταν να το εβγαζες απο το ιδιο κλουβακι αμεσα και αν συνεχισει κ αυριο η ιδια συμπεριφορα να το πας σε ενα γιατρο. στην Αθήνα εισαι οποτε δεν θα δυσκολευτεις να βρεις καποιον. ευχομαι οτι καλυτερο, κ μακαρι να μην ειναι τπτ.
 
ευχαριστω μαριαννα μου. Κατι αλλο σκεφτηκα τωρα.. Μηπως ειναι δυστοκια;απο το πρωι ηταν ετσι σχετικα. Κ το περιεργο ειναι οτι μου φαινεται καπως φουσκεωμενη κ χαμηλα εκτος αν ειναι ολοκληρη φουσκωμενη κ ειναι ιδε αμου για το συγκεκριμενο μερος. κ το λεω αυτο επειδη τους εχω βαλει φωλια μεσα αλλα δεν την εχουν φτιαξει ουτε μπαινουν μεσα σε αυτη, ειναι καπως κλειστη σαν για παπαγαλακια. Κ ουτε τα εχω δει να ερωτοτροπουν πιο πολυ επειδη η θηλυκια δε θελει. Μπορει παρολαυτα να ειναι δυστοκια;
 

Συνημμένα

  • DSC01472.webp
    DSC01472.webp
    20,7 KB · Προβολές: 132
  • DSC01473.webp
    DSC01473.webp
    23,7 KB · Προβολές: 132
Αννούλα το πουλακι είναι άρρωστο δεν μου μοιάζει για δυστοκία. Παρτο στα χέρια σου και δες την καρίνα του αν είναι αδύνατη. Επίσης θα πρεπει να προσέξεις τις κουτσουλιες του. Το πουλακι είναι άρρωστο.
 
Ναι για τις κουτσουλιες εχω βαλει χαρτι. Αυριο λεω να την παω στο γιατρο οποτε κ θ αξερω τι εχει. Θα παρω τηλεφωνο το πρωι στον κυριο Δημητριαδη που το ιατρειο του με βολευει. Γιωργο οταν λες αν ειναι αδυνατη η καρινα του;
παντως το μονο καλο ειναι οτι τρωει κ πινει η νταζιη μου οποτε δε θα εξαντληθει τελειως. Κ αυριο ελπιζω να γινει διαγνωση κ να γινει καλα.
 
Τουλαχιστον αφου δεν εχεις δευτερο κλουβι μεσα παρε χαρτοκουτα κοψε την στις διαστασεις του κλουβιου και χωρισε το κλουβι στην μεση!
 
Άννα μην ανυσυχεις, να το πάς στο γιατρό κ θα γίνει καλά η μικρούλα. Όσο για το να χωρίσει το κλουβι στα δυο με χρτόνι δεν νομίζωο τι βοηθάει και τόσο. Καλύτερα εφόσον δεν κινείται κ πολύ το πουλάκι να το βάλεις ισως σε ενα κούτακι μόνο του με νερό κ φαγάκι κ να το εχεις κοντά σου. Αλλά υπάρχουν στα πετ μικρά κλουβάκια που κοστίζουν γύρω στα 10. μπορεις να πάρεις ενα τέτοιο. Περιμένουμε νεότερα.
 
Άννα δεν ξερω αν το πηγες ήδη το πουλακι στο γιατρό. Όταν λέω αν είναι αδυνατη η καρίνα εννοω το στηθος του.Αν πετάγεται το κόκαλο πολύ έντονα. Καλα έκανες και έκλεισες ραντεβου με γιατρο μην το αφησεις και εξελιχτει άσχημα.
 
Καλημερα! Δεν την πηγα ακομα τη μικρη σε γιατρο, ανοιγει στις 11 το ιατρειο οποτε κ θαπαρω σε λιγο τηλ να μου πει ποτε να παω.
ως προς το χωρισμα κτλ δεν εβαλα κατι, κ να θελα δηλ ειναι ετσι το κλουβακι που εαν το χωριζα στη μεση οι ταιστρες θα ηταν μονο απο τη μια πλευρα. Οποτε το αησα ως εχει. Αλλωστε στο γιατρο θατα παω κ τα 3 γιανα ριξει κ μια ματια στον υγιη πληθυσμο μηπως κολλησαν κατι κ αυτα.
Οταν γυρισω απο το γιατρο θα σας ενημερωσω για το τι μου ειπε κ το τι μου εδωσε για να μη μεινει ετσι το θεμα μου.
 
Εχω νεοτερα. Πηγα ολη την οικογενεια στον γιατρο. Εξετασε ολα τα μικρα ευτυχως δεν βρηκε αναπνευστικο προβλημα και πηρε καλλιεργεια κοπρανων. Μου ειπε να ξεκινησω αντιβιωση Vibramicyne για παιδια σε ολα κ την παρασκευη που θα βγουν κ τα αποτελεσματα θα ξαναμιλησουμε κ βλεπουμε για την πορεια της αντιβιωσης κ για το εαν εχει καποιο αλλο προβλημα η μικρη μας. Και μια φωτογραφια απο το πρωι που καθονταν ολη διπλα στη μικρη μας για συμπαρασταση(η νταιζυ ειναι η μεσαια).
 

Συνημμένα

  • DSC01481.webp
    DSC01481.webp
    15 KB · Προβολές: 172
Ειναι σταναχωρο αλλα και πολυ ομορφο θεαμα απο την αλλη να βλεπεις να καθεται διπλα της η οικογενεια της να τη ζεσταινουν επειδη ειναι αρρωστη. :)

Ευχομαι να πανε ολα καλα Αννα και να γινει γρηγορα καλα το πουλακι! Ενημερωσε μας εαν εχεις νεοτερα! 😉
 
σας ευχαριστω ολους για τη συμπαρασταση! Ναι Ανεστη πραγματικα ηταν πολυ περιεργο το θεαμα. Γενικα απο χθες που αρρωστησε η μικρη ηταν πολυ ησυχα ολα τους κ ειτε θα πηγαιναν διπλα της παρεουλα ειτε θα ετρωγαν ησυχα ησυχα. Κ σημερα ηταν το αποκορυφωμα καποιες στιγμες που καθοταν κατω εμεινα με το στομα ανοιχτο αφου κ τα αλλα 2 πηγαιναν διπλα της! Πραγματικα πολυ συγκινητικο, γιαυτο ανεβασα κ τη φωτο. Να βλεπεις τη νταιζη να κοιμαται κ ταλλα 2 διπλα της να κοιτανε γυρω γυρω.:)
 
Περαστικα, ευχομαι να πανε ολα καλα! Θα περιμενουμε νεα (ευχαριστα εννοειται)!
Καλα, εκλαιγα με τη φωτογραφια...
 
Απιστευτη η φωτογραφια! Ευχομαι ολα να πανε καλα! Γενικα αυτα τα πουλια ειναι πολυ στοργικα! Καποτε που ειχα κι εγω πεθανε η θηλυκια και το αρσενικο καθοταν διπλα της παρολο που ειχε ψωφησει! Ειναι πολυ συγκινητικο και λυπηρο!
 
περαστικά στην Νταιζούλα σου, μακάρι να πάνε όλα καλά!

και η φωτογραφία τόσο συγκινητική, να τα χαίρεσαι τα μωράκια σου, είναι όλα πανέμορφα!
 
Back
Top