Γενικά Είναι αρσενικό το καναρίνι μου;

panos30fyllou

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιαν 2018
Μηνύματα
17
Πόλη
Θεσσαλονίκη
IMG_20180108_140339.webp Σας ευχαριστω για την αποδοχη!
Θα ηθελα να με βοηθησετε με την γνωμη σας για το αν ειναι αρσενικο(10μηνων)
 
Γενικά η φωτογραφίες δεν είναι κατάλληλες πάντα για να να διαπιστωθεί ή να πιθανολογηθεί το φύλο ενός καναρινιού.
Ειδικότερα τώρα, η συγκεκριμένη φωτο που παραθέτεις δεν είναι καθόλου ενδεικτική δυστυχώς. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις πριν τραβήξεις τη λήψη είναι να βρέξεις τα δάχτυλά σου και με αυτά να παραμερίσεις όλα τα πούπουλα εκατέρωθεν της αμάρας του πουλιού, ώστε να φαίνεται κατά το δυνατό περισσότερο το δέρμα του, να κρατήσεις το πουλί ανάσκελα όσο γίνεται σε πιο οριζόντιο επίπεδο και να φέρεις τη μηχανή ακριβώς από πάνω του χωρίς και ο φακός να έχει κλίση σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο στο οποίο θα έχεις ακινητοποιήσει το καναρίνι.
Επιπρόσθετα, θα ήταν καλό να μας έλεγες αν το πουλί είναι μόνο στο κλουβί, αν κελαηδά, με τι διάρκεια και αν το κελάηδημά του είναι περίπλοκο ή ένα απλό σφύριγμα ή τριτττ.
Όμορφο φαίνεται. Να το χαίρεσαι.
 
Οπότε αν στην ηλικία των 10 μηνών δεν μπαμπαλίζει, ούτε καν μουρμουρίζει, δηλαδή αν δεν προσπαθεί με φουσκωμένο λαιμό να πλέξει τρίλιες, μάλλον θηλυκό θα είναι
 
Ναι είναι σκοτεινές. Από όσο μπορώ να δω, αν και σου είπα ότι η απάντηση από φωτογραφία είναι παρακινδυνευμένη, θεωρώ ότι πρόκειται για θηλυκό πουλάκι.
 
Εγώ θα ήθελα μια φωτογραφία από το πλάι του καναρινιού που ομολογουμένως μοιάζει για θηλυκό.
Το κελάηδημα ή όχι ακόμη και στα ενήλικα πουλιά δεν είναι απαραίτητη ένδειξη πως δεν είναι αρσενικό.
Γιατί για να κελαηδήσει ένα πουλί θα πρέπει να έχει την απαραίτητη καλή υγεία, να έχει "χαλαρώσει"... και κυρίως δεν έχει μπει στην εποχή που προηγείται του οίστρου.
Συνεπώς όσο μεγάλο κι να είναι μπορεί άνετα να μην κελαηδήσει κι ας είναι 100% αρσενικό.

Θα ήθελα για το καλό κυρίως του καναρινιού αλλά και κάθε σχεδίων σου... Να αποφεύγεις το πιάσιμο... Κυρίως το "χωρίς λόγο" άσκοπο πιάσιμο όπως στην περίπτωση αυτή, γιατί μόνο κακό του κάνει.
Από εμπειρία μπορώ να πω πως και να ήταν να κελαηδήσει αυτό το πουλί θα πάει πίσω τουλάχιστο 3-4 βδομάδες. Επ' ευκαιρίας να πω πως κάθε πιάσιμο ακόμη και του πιο εξοικειωμένου με τον άνθρωπο καναρινιού στρεσάρεται τόσο πολύ που αναστέλλονται για μέρες ορμονικές εκκρίσεις... Θυμίζω πως η καρδιά του σε τέτοιες καταστάσεις φτάνει τους 1000 παλμούς το λεπτό.
 
Πραγματικα δεν τα ηξερα ολα αυτα που γραφεις και σευχαριστω!
Απο το πλα ι οπως ειναι στο κλουβι;

Εγώ θα ήθελα μια φωτογραφία από το πλάι του καναρινιού
IMG_20180108_161814.webp
 
Επ' ευκαιρίας να πω πως κάθε πιάσιμο ακόμη και του πιο εξοικειωμένου με τον άνθρωπο καναρινιού στρεσάρεται τόσο πολύ που αναστέλλονται για μέρες ορμονικές εκκρίσεις... Θυμίζω πως η καρδιά του σε τέτοιες καταστάσεις φτάνει τους 1000 παλμούς το λεπτό.
ΤΟ 1000 είναι φυσιολογικό σε κατάσταση ηρεμίας...
"Όλα τα ζώα έχουν καρδιά η οποία όμως μπορεί να χτυπά με πολύ διαφορετικό ρυθμό ανάλογα με το είδος. Σε γενικές γραμμές, όσο μικρότερο είναι το μέγεθος ενός ζώου τόσο πιο πιθανό είναι η καρδιά του να χτυπάει πιο συχνά σε κατάσταση ηρεμίας. Η καρδιά ενός καναρινιού χτυπάει 1.000 φορές το λεπτό, ενός ποντικιού 670 φορές, ενός περιστεριού 180 φορές και μιας τοξοκέφαλης φάλαινας περίπου 10 φορές. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, για παράδειγμα, έχει βρεθεί μια αράχνη της οποίας η καρδιά χτυπάει μόνο 9 φορές το λεπτό."

http://www.healthyliving.gr/2017/10/28/fysilogikoi-sfygmoi-paloi-lepto-hlikia/
 
Μαύρα σκοτάδια στην τελευταία φωτογραφία...
Με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες και την απαραίτητη ηρεμία στο καναρίνι δε θα με παραξένευε αν κελαηδούσε κάποια στιγμή.
 
Δηλ. Παιζει να ειναι και αρσενικο;
Η αμάρα που παρουσιάστηκε στις αρχικές φωτογραφίες διαφοροποιείται μόνο την εποχή που τα καναρίνια αρχίζουν και μπαίνουν σε οίστρο και αναπαραγωγική ετοιμότητα.
Δεν ξέρω σε τι "φάση" βρίσκεται το καναρίνι σου εικάζω όμως πως η αμάρα του δε είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να δεις το φύλο του.
Αν απέφευγες στο παρελθόν τα πιασίματα και τις πιέσεις στο καναρίνι.. Τώρα θα ξέραμε σίγουρα το φύλο του.
Κάθε άλλη προσπάθεια να δούμε τι είναι... ειδικά με αυτές τις φωτογραφίες... Θα έχει το ίδιο ποσοστό σφάλματος με την επιτυχία.
Προτείνω αναμονή... ηρεμία... και στην επόμενη προσπάθεια... καθαρές, φωτεινές και κυρίως ανέπαφες φωτογραφίες.
 
Το ειχα εξω στον τοιχο και τωρα το εφερα μεσα, δεν το εχω ξαναπιασει... Μονο σημερα!
Οταν προσπαθει να κελαηδησει φουσκωνει αρκετα τον λαιμο του!
 
το αγορασες ξερεις εχει ακουσει αλλα αρσενικα να κελαηδανε;
δε νομιζω να μπορουμε να πουμε απο αυτες τις φωτο
αν και αν στοιχηματιζα θα λεγα αρσενικο
 
το αγορασες ξερεις εχει ακουσει αλλα αρσενικα να κελαηδανε;
Ξερω απο κελαηδισμα!
Αυτο το ειχα αγορασει απο ενα συναδελφο μικρο πολυ και το ειχα αφησει στο χωριο... Τωρα το εφερα
 
Ξερω απο κελαηδισμα!
Αυτο το ειχα αγορασει απο ενα συναδελφο μικρο πολυ και το ειχα αφησει στο χωριο... Τωρα το εφερα
δε σε ρωτησα αν ξερεις απο κελαηδισμα αλλα εαν το ιδιο εχει ακουσει αλλα αρσενικα
 
Back
Top