Φροντίδα Είναι ασφαλές το μπαλκόνι να είναι κλειστό με νάιλον;

Δεν μας είπες όμως Μιχάλη... Το καναρίνι σου πως το είχε σκοτώσει αρπαχτικο;
Είχατε πάλι το ναυλον;
Όχι,
Δεν θα το άφηνα έξω μόνο του για κανέναν λόγο και ειδικα τώρα το καλοκαίρι που εξαιτίας του νάιλον το μπαλκόνι θα θυμίζει θερμοκήπιο αρκετές ώρες της ημέρας.
Όχι το καλοκαίρι.. Όταν έχω σχολείο
 
Δεν θα το έκανα. Μέχρι να δει η γιαγιά ότι υπάρχει πρόβλημα, να πάρει τηλέφωνο τη μαμά, η μαμά εσένα κι εσύ να πας στο σπίτι.
Το κακό χρειάζεται κλάσματα του δευτερολέπτου για να γινει. Όταν εμενα στη Θεσσαλονίκη είχα ένα βορινό μπαλκόνι κλειστό ερμητικά με νάιλον. Μια φορά βρήκα μέσα γάτα (στον 3ο όροφο εμενα) και μια φορά ποντίκι. Ίσως να είμαι εγώ φοβητσιαρα, αλλά όταν λείπω τα θέλω μέσα στο σπίτι προστατευμένα από τα παντα. Με ειδική κατασκευή για προστασία από δίποδα-τετραποδα αρπακτικά και από καιρικά φαινόμενα θα το άφηνα, με νάιλον όμως όχι.
 
Οκ έχετε δίκιο.. Απλώς επειδή κελαηδάει συνέχεια όταν είναι στο μπαλκόνι και τον ακούει η γιαγιά μου με το που σταματήσει να κελαηδάει πάει να δει τι γίνετε γιαυτό το είπα..
 
Δεν μπορεί η γιαγιά σου να φυλάει καραούλι όλη την ημερα. Αλλά και κάτι να γίνει, τι μπορεί να κάνει από άλλο μπαλκόνι; Το ίδιο χαρούμενος θα είναι δίπλα στο φως ενός παραθύρου. Και όταν επιστρέφεις εσύ, μπορείτε να χαίρεστε μαζί και το μπαλκόνι σας 🙂
 
Δεν μπορεί η γιαγιά σου να φυλάει καραούλι όλη την ημερα. Αλλά και κάτι να γίνει, τι μπορεί να κάνει από άλλο μπαλκόνι; Το ίδιο χαρούμενος θα είναι δίπλα στο φως ενός παραθύρου. Και όταν επιστρέφεις εσύ, μπορείτε να χαίρεστε μαζί και το μπαλκόνι σας 🙂
Το θέμα είναι ότι είναι κλειστά τα πατσουρια (βάζουμε συναγερμό) και έτσι είναι μέσα στο σκοτάδι
 
Θα μπορούσες να αφήσεις ανοιχτό το φως, αν τον κρατήσεις μέσα στο σπίτι.
Πάντως όπως το βλέπω, είναι αρκετά προστατευμένο το μπαλκόνι. Ο μόνος κίνδυνος που βλέπω, είναι αν μπει κατά λάθος κανά περιστέρι, εγκλωβιστεί, γιατί δε θα βρίσκει το άνοιγμα και τρομάξουν και τα δύο.
 
Μήπως Μιχάλη, όταν εσύ θα είσαι στο σχολείο, θα ήταν καλή ιδέα το πουλάκι να πηγαίνει... Επίσκεψη στη γιαγιά σου, ώστε να τον ακούει εκείνη, ο ίδιος επίσης να έχει παρέα, και να τον παίρνεις στο σπίτι στο σχόλασμα; Έτσι θα αποφύγεις το μπαλκόνι, στο οποίο όπως και να το κάνουμε θα κάνει ζέστη το Φθινόπωρο, κρύο το καταχείμωνο και όπως γνωρίζεις οι θερμοκρασιακες μεταβολές, ειδικά οι απότομες κάνουν τους οργανισμούς πιο ευάλωτους και επίσης θα μηδενίσεις τον κίνδυνο το πτηνό να δεχτεί επίθεση από εναέριους ή τετράποδους θηρευτές, οι οποίοι μπορεί να μην είναι συχνοί στην περιοχή σου, αλλά σε περιόδους που δεν θα βρίσκουν τροφή, θα γίνουν και πιο τολμηροί κι ενδεχομένως περιστασιακά και γείτονες σας, κι ας μην εξαιρέσουμε και τις καρακάξες που είναι ικανοτατες, πανέξυπνες κι ευπροσάρμοστες ή τα περιστέρια που θα μπορούσαν κάλλιστα να μεταφέρουν με τα πούπουλα τους ή τις κουτσουλιές τους - δεν θα ήθελες να φανταστείς πόσα - μικρόβια. Και αν το πουλάκι είναι παρεούλα με τη γιαγιά σου, στον ίδιο χώρο κάθε ημέρα, εντός σπιτιού κι εκτός κουζίνας, πιστεύω ότι όλοι θα είσαστε πιο ήσυχοι και ικανοποιημένοι.
 
Το έχω σκεφτεί αλλά δεν θα είναι λίγο περίπλοκο για το ίδιο το πουλάκι να αλλάζει κάθε μέρα δύο σπίτια;
Είναι σαν να αλλάζει χώρο καθημερινά, αλλά σύντομα πιστεύω θα αποδεχτεί και τους δυο χώρους. Λάβε υπόψη σου ότι πολλοί που έχουν πτηνά, τα καθαρίζουν καθημερινά, μετακινώντας τα κλουβιά τους, για όσο διαρκεί το καθάρισμα, σε άλλο δωμάτιο. Αν και δεν ζει το πουλί στη φύση, αν ήταν ελεύθερο θα άλλαζε συνεχόμενα περιβάλλον, οπότε δεν το βρίσκω και τόσο πρόβλημα.
Διαφορετικά κατα τη γνώμη μου, το αφήνεις μέσα στο σπίτι, αλλά με φυσικό φως, όχι δλδ στο σκοτάδι.
 
Πολυ φοβαμαι οτι αν καποια στιγμη σταματησει να το ακουει η γιαγια Μιχαλη θα ειναι γιατι δεν θα εχει κεφαλι ο Φλαφυ...

Δεν ξερω πως σου ερχονται παντα ιδεες υψηλού κινδυνου και ρισκου.
Καριέρα κασκαντερ θα κανει στο τελος ο Φλαφυ...
 
Ο Φλάφυ θα περνά πολύ όμορφα και κυρίως θα έχει ασφάλεια και συντροφιά με την γιαγιά σου Μιχάλη.
Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν θα έχει με την αλλαγή περιβάλλοντος, το αντίθετο μάλιστα...
 
Back
Top