Γενικά Είναι αχάτης κόκκινο μωσαϊκό;

Επειδή έχω βάλει και νεράκι στην κοιλιά και τη φυσάω για να παραμερίσω τα πούπουλα δεν γίνετε γιατί έχει πάρα πολλά. Αν τις τα ψαλιδίσω προσεκτικά (με βοήθεια δευτέρου ατόμου), θα υπάρχει πρόβλημα; Ίσα ίσα να φαίνεται καλύτερα. Ή να ρίξω αρκετό νερό, εγώ με το δάχτυλό μου έβαζα.
 
Παραμερισε τα απαλα με τα δαχτυλα σου.. Με το φυσημα εφοσον εχεις βρεξει τα πουπουλα και ειναι βαρυτερα απο οτι συνηθως δεν θα γινει κατι.. Παντως, η δικη μου γνωμη, ειναι να το πας σε εναν πτηνιατρο εαν εχει στην Βεροια.
 
Δεν έχει πτηνίατρο απ όσο ξέρω, θα δώ αν μπορέσω να βρ΄ψ κάποιον εκτροφέα ή σε άλλο petshop απο αυτό που το πήρα. Κινείται κανονικά μεσα στο κλούβι και τώει και πίνει απλά την περισσότερη ώρα κάθεται έτσι με τα ποδαράκια λίγο πιο ανοιχτά.
[automerge]1548414851[/automerge]
Σίγουρα δεν είναι πυρωμένη, οι κουτσουλιες φαίνονται καλες. Νομίζω τα νυχάκια της θελουν κόψιμο. Μπορεί να έχει αυτή τη συμπεριφορά λόγω άγχους από την αλλαγή περιβάλλοντος
Δεν νομίζω φίλε Μάνο γιατί και στο petshop έτσι ήταν. Και το θέμα είναι ότι τον κύριο στο petshop τον γνωρίζω καιρό αποκει παίρνω τροφές για τα πουλιά για τα ενυδρεία για όλα τα ζωάκια που έχω έδω και πολύ καιρο βέβαια δεν είναι ούτε πτηνίατρος ο΄θτε κτηνίατρος απλά λόγο εμπειρίας φαντάστηκα ότι θα ξέρει. Τα λόγια του ήταν ότι "είναι καλά και οτι δεν είναι πυρωμένη σίγουρα και ότι θέλει βραστό αυγουλάκι για να πυρώσει και ζέστη με φώς" αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μου πεί οτι είναι άρρωστο. Το είχε μαζι με άλλα θηλυκά και όταν πήγα καθότανε στο κλαδάκι χωρίς γυρησμένο κεφάλι. Γενικά τα έχει πολύ καθαρά όλα τα κλουβιά, γενικά προσεγμένο μαγαζί οπότε δεν νομίζω να δημιουργήθηκε το πρόβλημα εκεί, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις. Υπάρχει περίπτωση να χουρνιάζει απλά λογο κρύου, μέσα τα έχω βέβαια σε δωμάτιο χωρίς θέρμανση( °C > 8 το βράδυ);
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γνώμη μου είναι σε ξεχωριστό κλουβί από τον αρσενικό για ενα μήνα σίγουρα, βραστό αυγο, θερμοκρασία γύρω στους 22 βαθμούς και μεγαλύτερη διάρκεια ημερας αφήνοντας κάποιο φως ανοιχτό! Οι ίδιες συνθήκες θα πρέπει να υπάρχουν και για τον αρσενικό γιατί μπορεί η θηλυκια να είναι πυρωμένη και αυτός όχι οπότε έχει ως συνέπεια άσπορα αυγά.
 
Υπάρχει περίπτωση να χουρνιάζει απλά λογο κρύου, μέσα τα έχω βέβαια σε δωμάτιο χωρίς θέρμανση( °C > 8 το βράδυ);

Δεν νομίζω ότι ακόμη και η χαμηλότερη θερμοκρασία των 8C που σημειώνεται το βράδυ είναι ικανή να επηρεάσει το πουλάκι ώστε να φουσκώνει κλπ.
Τα όσα σου είπε ο @Manos Tyro είναι πολύ σωστές οδηγίες που θα συνιστούσα να τις ακολουθήσεις άμεσα οχι για να την πυρώσεις άλλα για να την συνεφέρεις.. Εγώ προσωπικά στην θέση σου θα άλλαζα την προτεραιότητα απο "προετοιμασια για ζευγάρωμα" σε "φροντίδα-θεραπεια"..

Επισης, έχε κατά νου ότι το πουλάκι το έχεις μόλις μερικές μέρες..Άρα ακόμα προσαρμόζεται. Αυτό και μόνο συν τα γενικότερα συμπτώματα συνθέτουν μια εικόνα που για έμενα, με τις μικρές μου γνώσεις, δεν είναι καθησυχαστική.🙄
 
Καλημέρα σε όλους. Το πουλάκι το έβαλα μόνο του χωριστά απο τα άλλα. Του έδωσα βραστό αυγό μέχρι στιγμής τρείς φόρές και ανα δύο μέρες σπανάκι και μπρόκολο. Ανέβασα επίσης και την θερμοκρασία σταδιακά βέβαια στο δωμάτιο που βρίσκετε. Είναι καλύτερα νομίζω με περισσότερη διάθεση, πετάει περισσότερο γενικά είναι πιο κινητικό, νομίζω πάει καλά. Επίσης δεν άλαξα κάτι όσον αφορά το φώς απλά είναι λίγο πιο φωτεινός ο χώρος που βρίσκετε.
 
πετάει περισσότερο γενικά είναι πιο κινητικό, νομίζω πάει καλά.

Παρα πολυ καλα νεα! Εύχομαι να συνεχίσει να βελτιώνεται! Μπραβο!
 
Back
Top