Γενικά Είναι αχάτης μωσαΐκού;

Μπορει να ναι μοσαικ και κατι αλλο ζευγαρομενο δηλαδη..
Επειδή βλέπουμε διάχυση λιποχρωματος σε πλάτη και σβέρκο μπορούμε να μιλήσουμε για κακό μωσαικό εώς καθόλου μωσαικό. Γονιδιακά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αφού το χιονέ φτέρωμα και το μωσαικό έχουν μια σχεδόν ταυτόχρονη έκφραση με λίγο ως πολύ αυτή του μωσαικού να υπερτερεί.Ωστόσο αυτά τα πουλιά δεν είναι μωσαικού φτερώματος.Λέγονται μωσαικά ενδιάμεσα.
Το δε καφέ,έχει περίεργο τόνο και απλώνει περίεργα,έτσι δηλαδή που να μην ανάγεται σε κάποιο πρότυπο.Αυτό μπορεί να γίνει σε κακό παστέλ ή σε καφέ πτηνό φορέα και κάποιας άλλης μετάλλαξης.
Νομίζω για πιο πολλές λεπτομέρειες θα έπρεπε να το δεί κάποιος απο κοντά.
Τι θα κάνεις;
 
Δε νομιζω να το αλλαξω το πουλι.. Ειχε και αλλα μοσαικα λευκα κοκκινα αλλα εχω ενα ζευγαρι και δε ν ηθελα αλλο.. Αυτο μεντυποσιασε γιαυτο το πηρα.. Μπορει να χανει και λιγο στη φωτογραφια
 
Δε νομιζω να το αλλαξω το πουλι..
Ωραία!
Αν θες να μας ενημερώσεις με φωτογραφίες για το αποτέλεσμα της αναπαραγωγής. Ειδικά αν μπεί με την κανάρα που ήδη αναφερθήκαμε έχεις κάποιες ελάχιστες πιθανότητες για ενα φαινότυπο μέσα σε κάποια πρότυπα.
Αν και η εν λόγω κανάρα,ως σχεδόν παρδαλή, μπορεί να τινάξει όλα στον αέρα.
Καλη επιτυχία!
 
Μηπως ειναι βαμενο πριν τους νεοσους και βαφτηκε ετσι και στη πλατη;
Δεν μπορεί να βαφτεί εκεί σε τέτοιο βαθμό ένα σωστό μωσαικό, με τίποτα.
Μωσαικό=λιπόχρωμα σε συγκεκριμένα σημεία λόγω γονιδιακής πληροφορίας.
Αντίστροφα το λευκό=απουσία λιποχρώματος και οι μελανίνες είναι επίσης σε συγκεκριμενα σημεία.
Ο τρόπος έκφρασης των μελανινών, οι ραβδωσεις,το άπλωμα κτλ θα το εντάξουν και στην αντίστοιχη κατηγορία.
Την εδωσα τη καναρα αυτη... Θα βρω καποια αλλη..
Σε αυτήν που έδωσες ας πούμε, αν αφήσουμε την λευκή ουρά κατα μέρος, αυτό που το έβγαλαν εκτός ήταν η φαιομελανίνη, η καφέ αποχρώσεις μεταξύ των μαύρων ραβδώσεων.
Αν θες για αυτό το αρσενικό, βρές ένα κόκκινο μωσαικό ιζαμπελ σαν τη φωτογραφία που εβαλες εσύ.
Και βλέπουμε.
 
και αυτο το πανω δενμοιαζει με το δικο μου; Εχει στη πλατη και αυτο λοιποχρωμα
Γιατί πρέπει να γίνει έτσι; Οι φωτογραφίες στο ίντερνετ λένε κάτι παραπάνω;
Ήδη έδειξες δύο εντελώς διαφορετικές φωτογραφίες και λές οτι μοιάζουν με το δικό σου.
Να το πάω και εγώ έτσι. Που υπάρχει πράσινο δακτυλίδι που να γράφει Ε16;
Ειπαμε κάποια πράγματα για τα πρότυπα απο εκεί και πέρα κάθε μωσαικό προκύπτει απο μία πολύ περίεργη διαδικασία, στην οποία διαδραματίζουν ρόλο οι ορμόνες, η ετεροζυγωτία ή η ομοζυγωτία του γονιδίου σύν την υπάρχουσα γονιδιακή βάση του λιποχρώματος. Μπορει να γίνουν δηλαδή αρκετά πράγματα.
Αν κάτι σε κάνει να πιστεύεις οτι είναι καφέ παστέλ,όπως και εμένα έκανε,τότε πάρε ένα αντίστοιχο για ζευγάρωμα.
 
@kalamatagiannis να ρωτήσω όταν το αγόρασες τι σου είπαν στο petshop σε σχέση με το είδος του πουλιού και πως δικαιολόγησαν την τιμή του;
Δεν εμπιστευομαι τους πετσοπαδες.. Απλα αυτον τον ξερω φερνει μονο ρατσες και ολα οσα ειχε ηταν σε πολυ πιο καθαρα προτυπα.. Απλα αυτο το πηρα για μοσαικ και εψαχνα να βρω τι ακριβως ρατσα ειναι επειδη μαρεσε το φαινοτυπο του
 
Ειπαμε κάποια πράγματα για τα πρότυπα απο εκεί και πέρα κάθε μωσαικό προκύπτει απο μία πολύ περίεργη διαδικασία, στην οποία διαδραματίζουν ρόλο οι ορμόνες, η ετεροζυγωτία ή η ομοζυγωτία του γονιδίου σύν την υπάρχουσα γονιδιακή βάση του λιποχρώματος. Μπορει να γίνουν δηλαδή αρκετά πράγματα.
Δικιο εχεις.. Απλα αποκλειεται να πεσα τοσο εξω... Και να ναι ενα κοινο καναρινι βαμενο... Τωρα μπορει να ξερετε καλυτερα
 
Και να ναι ενα κοινο καναρινι βαμενο
Μπορεί να μην είναι και καν βαμμένο Γιάννη μου. Είναι ένα καναρινάκι που έχει μια συμμετρική εμφάνιση και ναι πείθει για ράτσας, αλλά όπως φαίνεται είναι ημίαιμο ρατσάτο. Κάποιος ζευγάρωσε αχάτη με κόκκινο μωσαικό με, με, με και βγήκε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα! Έλα στην ταράτσα μου να δεις και εγώ πόσο όμορφα καναρινάκια έχω που όταν τα βλέπεις νομίζεις πως είναι ράτσας, αλλά τελικά όχι δεν είναι! 😛 Εγώ έχω και κίτρινο λιποχρωμικό που δεν είναι κίτρινο λιποχρωμικά αλλά κοινό 😀

Θα βρεις φέτος κανάρα; Για το 2017;
 
Με το καλό! Να προτιμήσεις μια κανάρα κόκκινου παράγοντα. Αλλά δεν χρειάζεται σόνι και ντε να είναι ράτσας! Μιας και ούτε ο αρσενικός είναι! Αν σου αρέσει το αρσενικό προσπάθησε να βρεις ένα θηλυκό που να μοιάζει στον κούκλο σου! 😉
 
Αλλά δεν χρειάζεται σόνι και ντε να είναι ράτσας! Μιας και ούτε ο αρσενικός είναι!
Ας μην αποκλείουμε ενδιάμεσους φαινότυπους, συνεπικρατών ή ατελώς επικρατών γονιδίων. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι απόγονοι μπορεί να βγούν μέσα σε πρότυπα.
Αν κάποιος θέλει ράτσας καλύτερα να έχει ένα παρά κανένα.:)
 
Ας μην αποκλείουμε ενδιάμεσους φαινότυπους, συνεπικρατών ή ατελώς επικρατών γονιδίων. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι απόγονοι μπορεί να βγούν μέσα σε πρότυπα.
Πιστεύεις δλδ πως αν τον ζευγαρώσει με κόκκινο μωσαικό θα βγουν τα μικρά αχάτες παστέλ κόκκινα μωσαικά; 😛
Ας πάρει ό,τι θέλει το παιδί καλέ.. αλλά αν πάρει κάποιο άλλο που να είναι φορέας μεταλλάξεων και να είναι όσο ιδιαίτερο και το αρσενικό εκεί να δεις kinder εκπλήξεις οι νεοσσοί!

Πάντως θέλω πολύ να δω το ταίρι του και μετά τα αποτελέσματα αυτής της αναπαραγωγής!
 
Back
Top