Γενικά Είναι γερμανική σκουφάτη η κανάρα μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jk21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jk21

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2007
Μηνύματα
1.756
Πόλη
Περιστέρι
στη φωτο ειναι η καναρα που ανταλλαξα για εναν αρσενικο μου με τον καλο μου φιλο atarnea. Οτι ειναι κουκλα ειναι ξεκαθαρο. Ομως σε καποια ιστοσελιδα ειδα καποιο ιδιο το οποιο αναφεροταν σαν γερμανικο σκουφατο. Ισχυει μηπως και το ιδιο και για την καναρα μας;

[x]
 
παιδια ξεχασα να την επισυναψω .στο προφιλ ειναι ο κοινος μου καναρος. Τωρα ανεβαζω και την κοπελια μας
 

Συνημμένα

  • Image0008.webp
    Image0008.webp
    24,4 KB · Προβολές: 435
το μεγεθος της; Ποσο ειναι, αν ειναι γερμανικο σκουφατο η απλο θα το δειξει το μεγεθος το σκουφι δεν φαινεται καθαρα αλλα μπορω να πω οτι ειναι γερμανικου σκουφατου μιας και παιζουν 5-6 ειδη σκουφιων στα γερμανικα σκουφατα
 
Το καναρίνι που έχεις επισυνάψει ΔΕΝ είναι Γερμανικό Σκουφάτο. Τα Γερμανικά Σκουφάτα δεν είναι παρδαλά. Οσο για το άλλο στο αβαταρ δεν μπορώ να καταλάβω.
 
το αβαταρ ειναι γνησιοτατος αλανιαρης κοινος ελληνικος 🙂
για την συννημενη προκειται.σχετικα με την διχρωμια επισυναπτω και μια φωτο απο το "http://www.deutschehauben.de.ms/" οπου το καναρι που φαινεται ειναι επισης διχρωμο αν και εχω δει φωτογραφια απο ιστοσελιδα (δεν μπορω να την βρω τωρα)ιδιο με το δικο μου. Παντως ειναι δεν ειναι γερμανικο σκουφατο ειναι γλυκα και ο αρσενικος που την ζευγαρωσα συμφωνει απολυτα μαζι μου!
 

Συνημμένα

  • glosteraltfurhpigdh.webp
    glosteraltfurhpigdh.webp
    2,5 KB · Προβολές: 779
σακη το γερμανιοκο σκουφατο επιτρεπονται ΟΛΑ τα χρωματα και οι συνδυασμοι γι αυτο τον ρωτησα ποσο μεγεθος εχει το πουλι εαν ειναι μικρο δεν ειναι γερμανικο σκουφατο
 
λοιπον η φωτο που ελεγα ειναι στην ιστοσελιδα του Βασιλη (συμφορουμιστα!) το "http://www.birdsworld.gr" και σας την επισυναπτω . Εδω το θηλυκο μου ειναι φτυστο. Για τον φιλο αστραπογιαννο το μεγεθος θα το δω το απογευματακι γιατι λειπω απο το σπιτι. Αλλα κατα προσεγγιση για να μην την τρομαξω (κλωσσαει)
 

Συνημμένα

  • Huppe_Yellow_Mimis01.webp
    Huppe_Yellow_Mimis01.webp
    13,1 KB · Προβολές: 1.794
λοιπον η φωτο που ελεγα ειναι στην ιστοσελιδα του Βασιλη (συμφορουμιστα!) το "http://www.birdsworld.gr" και σας την επισυναπτω . Εδω το θηλυκο μου ειναι φτυστο.

Το συγκεκριμένο πουλί είναι από pet shop. Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται δεκτά τα Γερμανικά σκουφάτα σε διαγωνισμούς αν είναι παρδαλά. Η μόνη περίπτωση παρδαλό πουλί να μπει στο διαγωνισμό είναι να είναι ανοιχτόχρωμο (σαν λιποχρωμικό) με σκούρη κουκούλα μόνο ή το αντίθετο. Το πουλί είναι Γερμανικό Σκουφάτο αλλά δεν έχει τις προδιαγραφές για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό.
Το χρώμα στους διαγωνισμούς κρίνεται με τα ίδια ακριβώς κριτήρια όπως και στα καναρίνια χρώματος, με μόνη διαφορά το χρώμα του σκουφιού. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το χρώμα του υπόλοιπου πουλιού και μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμο, σκούρο ή ακόμη και πολύχρωμο χωρίς να επηρεάζει την γενική βαθμολογία. Παράθεση από το site.
Αυτό βέβαια δεν σε ενδιαφέρει γιατί δεν νομίζω να εκτρέφεις για διαγωνισμούς. Και η αλήθεια είναι πως τόσο η θηλυκιά σου όσο και το πουλί στη φωτογραφία είναι πανέμορφα (Γι'αυτό το έβαλα κιόλας 🙄)
 
"; Αυτό βέβαια δεν σε ενδιαφέρει γιατί δεν νομίζω να εκτρέφεις για διαγωνισμούς. Και η αλήθεια είναι πως τόσο η θηλυκιά σου όσο και το πουλί στη φωτογραφία είναι πανέμορφα (Γι'αυτό το έβαλα κιόλας 🙄)"
το εθεσες με τον καλυτερο τροπο βασιλη.

για τον φιλο μας τον αστραπογιαννο να πω οτι το μεγεθος του ειναι με την ουρα φυσικα γυρω στα 14-15 εκατοστα.
ευχαριστω ολους σας παιδια για το ενδιαφερον σας να μου απαντησετε
 
στη φωτο ειναι η καναρα που ανταλλαξα για εναν αρσενικο μου με τον καλο μου φιλο atarnea. Οτι ειναι κουκλα ειναι ξεκαθαρο. Ομως σε καποια ιστοσελιδα ειδα καποιο ιδιο το οποιο αναφεροταν σαν γερμανικο σκουφατο. Ισχυει μηπως και το ιδιο και για την καναρα μας;

Αγαπητέ φίλε

ρώτησες κάτι και πήρες μια απάντηση.
Το καναρίνι σου ΔΕΝ είναι γερμανικό σκουφάτο. Το Γερμανικό σκουφάτο είναι αποδεκτό σε όλα τα αποδεκτά χρώματα που υπάρχουν στα καναρίνια χρώματος. Τα παρδαλά καναρίνια ΔΕΝ είναι αποδεκτά ως καναρίνια χρώματος.
Μεταφράζω από τα πρότυπα της ΑΖ/DKB:
ΧΡΩΜΑ: Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του χρώματος ισχύουν οι ίδιες απαιτήσεις όπως και για τα καναρίνια χρώματος. Τα διάστικτα (παρδαλά) πουλιά δεν επιτρέπονται. Το χρώμα του σκούφου στα λιποχρωμικά πουλιά μπορεί να είναι είται ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο ή διάστικτο (παρδαλό).
ΣΚΟΥΦΟΣ: Αυτός ξεκινάει από ένα μικρό και καθορισμένο σημείο στο κέντρο του οβάλ κεφαλιού.Αν τον παρατηρήσουμε από τα πλάγια θα πρέπει τα όρια του σκούφου να ξεκινάν από το ράμφος, το οποίο εν μέρη σκεπάζει, μέχρι και το σβέρκο με καμπυλωτή γραμμή. Η κατάλληξη του σκούφου στο σβέρκο θα πρέπει να γίνετε χωρίς κενά. Τα μάτια είναι ορατά.

Ελπίζω να βοήθησα.
 
γερμανικο σκουφατο εινα ιτο πουλι φιλε jk21 δεν αμφισβηται αυτο, απλα δεν κανει για διαγωνισμο εσυ ομως δεν ρωτησες αν μπορεις να πας σε διαγωνισμο ρωτησες αν εινα ιγερμανικο σκουφατο κα ιλεω ναι ειναι γιατικαι το μεγεθος σωστο ειναι, επισης να θυμισω οτι και στα γκλοστερ δεν επιτρεπεται το κοκκινο χρωμα αλλα υπαρχουν κοκκινα γκλοστερ, επειδη ειναι κοκκινα να λεμε οτι δεν εινα ιγκλοστερ;αν δει ο τσικουτος την απαντηση μου αυτη ας βαλει το σαιτ με τα κοκκινα γκλοστερ να δειτε, καλυτερα κα ιαπο τα κανονικα ειναι
 
γερμανικο σκουφατο εινα ιτο πουλι φιλε jk21 δεν αμφισβηται αυτο, απλα δεν κανει για διαγωνισμο εσυ ομως δεν ρωτησες αν μπορεις να πας σε διαγωνισμο ρωτησες αν εινα ιγερμανικο σκουφατο κα ιλεω ναι ειναι γιατικαι το μεγεθος σωστο ειναι, επισης να θυμισω οτι και στα γκλοστερ δεν επιτρεπεται το κοκκινο χρωμα αλλα υπαρχουν κοκκινα γκλοστερ, επειδη ειναι κοκκινα να λεμε οτι δεν εινα ιγκλοστερ;αν δει ο τσικουτος την απαντηση μου αυτη ας βαλει το σαιτ με τα κοκκινα γκλοστερ να δειτε, καλυτερα κα ιαπο τα κανονικα ειναι

Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω!
Απλά να ξέρεις όλο το σκεπτικό σου είναι λάθος. Ειδικά με τα κόκκινα γκλόστερ. Και δεν έχει σχέση με τους διαγωνισμούς αν είναι ή αν δεν είναι.
Αν με αυτόν τον τρόπο νομίζεις ότι βοηθάς να πάρει κάποιος σωστές πληροφορίες, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.
Εγώ έγραψα με συγκεκριμένα στοιχεία, μια απάντηση, για να βοηθήσω να καταλάβει ο Jk21 στην ερώτηση που έκανε, τι πουλί είναι.
Από κει και μετά ο καθένας μπορεί να λέει το καναρίνι του όπως θέλει.
 
ρε παιδια η αφορμη για να κανω την ερωτηση ηταν μια φωτο που μου κινησε την περιεργεια. Οταν πηρα το πουλακι ουτε που ασχοληθηκα με κατι τετοιο. Το ιδιο τροπο αντιμετωπισης του θεματος ρατσα εχει και ο φιλος atarneas που καναμε την ανταλλαγη.η κιτρινη μου η σκουφατη την ελεγα ετσι θα συνεχιζω να την λεω. Μου αρκει. Δεν ξερω ποιος απο σας εχει περισσοτερο δικιο αυτο που ξερω ειναι οτι δωσατε κομματι απο το χρονο σας να μου απαντησετε και το ερεθισμα να ψαξω για μια ρατσα και ας μην την εχω. Ειναι μεγαλο πραγμα να μαθαινεις.η αληθεια ειναι οτι(χωρις να υπηρχε ποτε πιθανοτατα να τα αποχωριστω για να παρω γνησια)μονο στα αλλα μου κοινα καναρινια που ειναι καλοι τραγουδιστες το εψαχνα για να δω αν ειναι τιμπραντο ή αν μπορω να τους μαθω ήχους απο αυτα αφου στο youtube εχω διαπιστωσει οτι εχουν πολυ ωραια φωνη. Μονο για το κελαηδισμα.στο θεμα της εμφανισης για μενα ολα τα πουλακια ειναι ωραια αρκει να τα φροντιζουμε ωστε το φτερωμα τους να ειναι υγιες.χωρις να λεω βεβαια οτι ο διαχωρισμος σε ρατσες τυπου και χρωματος δεν εχει ουσια. Προς Θεου. Για μενα μονο δεν σημαινει κατι. Για τα δικα μου ενδιαφεροντα.σας ευχαριστω που η συντροφια σας μου δινει την ευκαιρια εκτος απο δασκαλος που ειμαι να νοιωθω και μαθητης γιατι ειναι κατι που μου λειπει.
 
Δάσκαλε έχεις δίκιο

η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό ενός εκτροφέα καναρινιών χρώματος μόλις σταθεροποιήσει κάποια ποικιλία (ράτσα) είναι: "γιατί να μην κάνω και Γερμανικά Σκουφάτα; Θα μπορώ να έχω τα σκουφάτα στην κατηγορία του τύπου και τα μη σκουφάτα στην κατηγορία χρώματος." Με ένα σπάρο δύο τριγώνια δηλαδή.
Αυτή ήταν και η δική μου αρχική σκέψη. Εκτρέφω λιποχρωμικά κόκκινα μωσαικού. Γιατί να μην έχω και σκουφάτα λιποχρ. κοκκινα μωσαικού;
Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτιο διαπύστωσα ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά. Τα Γ. Σ. έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το μη σκουφάτο ζευγάρι θα πρέπει να έχει πλατί και ίσιο κεφάλι (δεν κάνει για εκθεσιακό καναρίνι χρώματος), το φτέρωμα θα πρέπει να πηγαίνει προς το "μαλακό" για να τονιστεί ο σκούφος κλπ.
Άρα ή κάνεις Γ. Σ. ή καναρίνια χρώματος. Κάποιο πρέπει να το έχεις εκτροφικά μπροστά. Δύσκολα να τα κάνεις και τα δύο.
Ετσι και γω μέσα από το ψάξιμο γνώρισα μια ακόμη ράτσα καναρινιών που πλέον την έχω σε τρομερή εκτίμηση και μακάρι κάποτε να έχω το χρόνο, χώρο και χρήμα να ασχοληθώ μαζί της.
 
Back
Top