Αναπαραγωγή Είναι έτοιμη η κανάρα μου για αναπαραγωγή;

Στη θέση σου και με δεδομένο ότι είναι κάπως μικρή ηλικιακά, θα την άφηνα κανονικά να συνεχίσει (όσο παίρνει, δλδ έως να σηκωθεί από μόνη της), και ταυτόχρονα θα συνέχιζα τη διατροφική προετοιμασία του ζευγαριού, ώστε να κερδίσω χρόνο, και τα πουλιά να ωριμάσουν περισσότερο.
Τι υλικό επίστρωσης φωλιάς χρησιμοποιείς;
Τα πουλιά ακολουθούν τον ημερήσιο φυσικό φωτισμό; Ζουν έξω από το σπίτι;
 
@ianos ζουν έξω όλο το χρόνο στο μπαλκόνι και έχει αρκετό φως. Και έχει προηγηθεί διατροφική προετοιμασία από Φεβρουάριο. Υλικά επίστρωσης φωλιάς χρησιμοποιώ διάφορα όπως λινατσα νήμα βαμβακιού και βαμβακι. Γενικά μέχρι στιγμής εκτος από το κολλημένο αυγό που αφαίρεσα όλα τα σημάδια έδειχναν ότι θα έχω μια πετυχημένη γέννα καθώς το ζευγάρι είχε ταιριάξει, βατεματα είδα αρκετά από το δεύτερο αυγό και μετά, η καναρα δεν σηκωνόταν καθόλου από την φωλιά, την τάιζε το αρσενικό. Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε. Ίσως η ηλικία; μήπως λόγω του πυκνωματος του πετρώματος δεν έγινε καλή επαφή; μήπως υπάρχει θέμα γονιμότητας που δεν έχω εντοπίσει ακόμα; θα αφαιρέσω τα αυγά και την φωλιά σε 4 5 μέρες και θα δούμε στην επόμενη προσπάθεια.
 
μήπως λόγω του πυκνωματος του πετρώματος δεν έγινε καλή επαφή;
εχεις φωτογραφίες από την περιοχή της αμάρας τους;
Στην ωοσκόπηση τι είδες και βγήκε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για άσπορα αυγά; σκέτο κρόκο; τα αυγά ήταν πλήρως διαπερατά από το φως;
 
@ianos στην ωοσκοπηση ήταν διάφανα και φαινόταν μόνο ο κρόκος και όλα ίδια. Δεν είδα ούτε κοκκινες φλέβες ούτε πιο σκούρο χρώμα ούτε να κουνιέται κάτι. Έχω κάνει πολλές φορές ωοσκοπηση στο παρελθόν ξέρω πως είναι αν είχα αμφιβολία έστω για ένα αυγό δεν θα έβγαζα αυτό το συμπεράσμα. Έχω φωτογραφιες αλλά χωρίς να έχω παραμερισει τα πούπουλα τους.
[automerge]1649762477[/automerge]
@ianos 20220412_140640_600x800.webp20220412_140713_600x800.webp
 
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Καλά τα νέα τελικά η δεύτερη προσπάθεια πέτυχε. Η καναρα μου έχει 5 αυγουλακια τα 4 ενσπορα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και θα σας στείλω ξανά μόλις σκάσουν.!
 
Καλο μήνα στην ομάδα.! Ήθελα να σας πω τα νέα μου. Έχουν σκάσει οι 4 νεοσσοι μεχρι τώρα και αύριο περιμένω το 5ο καθώς είχε 5 στα 5 ενσπορα τελικά. Ήθελα να ρωτήσω κάτι, επειδή δεν αφαίρεσα τα αυγά για να σκάσουν όλα μαζί και εχουν διαφορά οι νεοσσοι, έχω πάρει κρέμα και ταΐζω συμπληρωματικά 1 φορά το πρωί και μια το απόγευμα γτ φοβάμαι μην δεν ταιστει κάποιος νεοσσος. Δεν ξέρω αν είναι σωστό βέβαια. Σκεφτόμουν να το κάνω μόνο την πρώτη εβδομάδα μέχρι να πάρουν τα πάνω τους. Η καναρα μου έχω δει να τα ταΐζει που και που αλλά όταν πάω να τα ταισω είναι άδειος ο λαιμός τους. Τι λέτε να κάνω. Να συνεχίσω το τάισμα κάνα δυο 3 μέρες ακόμα η να τα αφήσω; Πρώτη φορά μου βγαίνουν όλα τα αυγά συνήθως εσκαγαν 2 με 3 και δεν χρειαζόταν να επέμβω. Αυτή η καναρα μου είναι και πρωτάρα και για αυτό φοβήθηκα.
 
Αφού βλέπεις να τα ταΐζει άστα. Όμως ο λαιμός τους που είναι άδειος;. Πόσο ημερών είναι; Τις πρώτες δυο μέρες η καναρα δεν τα ταΐζει σχεδόν καθόλου και τρέφονται από τον κρόκο νομίζω του αυγού. Η καναρα τα ταΐζει μετα την δεύτερη μέρα και μετά από 15 μέρες ξέρω ότι αρχίζει να τα ταΐζει σχεδόν αποκλειστικά ο αρσενικός.
 
@CHRISV το πρώτο βγήκε πριν 3 μέρες, το δεύτερο πριν 2 μερες, το 3ο χθες, το τέταρτο σήμερα και αύριο περιμένω το πέμπτο. Δεν ήξερα για δύο μέρες αυτό που είχα διαβάσει στα άρθρα είναι ότι ενας νεοσσος μπορεί να μείνει αταιστος μέχρι το πρώτο 24ωρο της ζωής του καθώς έχει τραφεί από το αυγό. Επίσης αν τα έβλεπα τάισμενα εννοείται ότι δεν θα τα πείραζα. Η άλλη μου καναρα τα μπουκώνει στο φαΐ αυτή δεν την βλέπω τόσο πολύ. Μπορεί να κάνω και λάθος. Πιο πολύ φοβάμαι την διαφορά που έχουν στην διεκδίκηση της τροφής λογω το ότι έχουν γεννηθεί με διαφορά στις μερες και όχι τόσο στο πόσο πολύ τα ταΐζει. Τέλος πάντων θα τα αφήσω και θα τα παρατηρήσω και αν βλέπω μόνο τα πρώτα τάισμενα και πιο μικρά όχι τότε ίσως βοηθήσω ξανά.
 
Σοφία αρσενικός υπάρχει στο κλουβί;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Stavros ναι υπάρχει και την ταΐζει την καναρα μου συνέχεια. Τους νεοσσους δεν έχω δει ποτέ να τους πλησιάζει ουτε να κάθεται πάνω τους. Ο άλλος αρσενικός που έχω κλωσσαγε και τα αυγά και τους νεοσσους όταν έβγαινε έξω το θηλυκό. Σίγουρα το κάθε πουλί είναι διαφορετικό δεν περιμένω να έχουν όλα ίδιο τρόπο που μεγαλώνουν τους νεοσσους. Ο αρσενικός δεν βοηθάει εξάλλου μετά από κάποιες μερες; η ταΐζει και από τώρα την πρώτη εβδομάδα; εμένα αυτή η βδομάδα με απασχολεί κυριως επειδή ήξερα ότι τις πρώτες μέρες ταΐζει μόνο το θηλυκό.
 
Ο αρσενικός δεν βοηθάει εξάλλου μετά από κάποιες μερες; η ταΐζει και από τώρα την πρώτη εβδομάδα; εμένα αυτή η βδομάδα με απασχολεί κυριως επειδή ήξερα ότι τις πρώτες μέρες ταΐζει μόνο το θηλυκό.
Συνήθως ταΐζει. Ειδικά όταν υπάρχουν φωνές που ζητούν τροφή, σπεύδει.
 
Επομένως, θα ελέγχεις δύο φορές την ημέρα τους νεοσσούς για να βλέπεις τον πρόλοβό τους. Π.χ. το πρωί αφού ξυπνήσουν τα πουλιά, λογικά η κανάρα θα ταΐσει. Και φυσικά τους πιο μικρούς θα τους ανεβάζεις μαλακά στο πάνω μέρος της φωλιάς. Καλώς τους δέχθηκες και Καλή Επιτυχία!
(να υποθέσω ότι δίνεις αυγό και αυγοτροφή)
 
Back
Top