Αναπαραγωγή Είναι γόνιμα τα τέσσερα αυγά που κλωσάει η κανάρα μου;

giwrgos3333

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιουλ 2014
Μηνύματα
35
Πόλη
Λεμεσός
παιδιά έχω μια απορια όταν γέννησε η καμάρα μου δεν της εβγαλα τα αυγά απο μέσα και μετά να τα βάλω όλα μαζί την λυπήθηκα σήμερα έχει ακριβώς 10μερες απο το πρώτο αυγο έκανε συνολικά 4 έκανα ωοσκοπηση και το ένα απο τα 4 είναι εντελος κιτρινο απο μέσα τα υπολυπα 3ειναι με κρόκο ακόμη! Τη λέτε είναι ασπορο η ενσπορο παντός τες πρώτες μέρες δεν κλωσσουσε καθόλου μόλις τελιοσε να βγαζει αυγα αρχισε το σοβαρό κλωσημα
 
Ετσι γινεται συνήθως κλωσσανε μετα το τρίτο αυγο. Δε ξερω να σου πω αν ειναι γόνιμα πρέπει να το δω για να καταλάβω. Παρολαυτα έκανες μερικά λαθακια. Ωοσκόπηση κάνουμε την έβδομη μερα και οχι τη δεκάτη γτ μπορει να προσκαλέσουμε ζημιά στην όραση τους. Και το σοβαρότερο σου λάθος ειναι οτι δε ζευγαρωνουμε τέτοιο καιρό. Μπορει να αποβεί μοιραίο για τη καναρα με τόσο ψηλές θερμοκρασίες να κάθεται στη φωλια και επίσης τέτοιο καιρό τα καναρινια περνάνε πτερορροια μια περίοδο πολυ δύσκολη για τα πουλιά και πρέπει να ειναι ξεκουραστα για να τη περάσουν οταν ταΐζουν δεν έχουν αυτή την ευκαιρία. Ασε που τα αυγα σου το πιο πιθανόν ειναι να χάλασαν λόγω ψηλής θερμοκρασίας.
Όλοι ανυπομονούμε να περάσουμε αυτή τη μαγική εμπειρία της αναπαραγωγής αλλα πρέπει πρώτα να σεβαστούμε τα καναρινια μας και να τα βοηθήσουμε Εσύ Γιώργο μου την έβαλες σε μια πολυ επίπονη περίοδο σε αναπαραγωγή ειναι κρίμα.
 
...Ωοσκόπηση κάνουμε την έβδομη μερα και οχι τη δεκάτη γτ μπορει να προσκαλέσουμε ζημιά στην όραση τους...

Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο. Που το διαβασες ή ποιος στο ειπε αυτο; Νομιζω πως δεν ισχυει.
 
γιωργο τελικα τι εγινε; και εγω περιμενω να σκασουνε τωρα αν και με την ωοσκοπιση ειδα οτι ειναι 2 γονιμοποιημενα...
 
Κάπου το διάβασα Φοίβο μου δε θυμάμαι που. Ίσως μπορει να κανω λάθος ας μας πουν οι πιο έμπειροι. Μέχρι τωρα παντως εγω ωοσκόπηση έκανα μονο την έβδομη μερα.
 
Κάπου το διάβασα Φοίβο μου δε θυμάμαι που. Ίσως μπορει να κανω λάθος ας μας πουν οι πιο έμπειροι. Μέχρι τωρα παντως εγω ωοσκόπηση έκανα μονο την έβδομη μερα.

Εγω ωοσκοπηση εκανα σχεδον καθε 5 ημερες μεχρι να εκκολαφθουν τα αυγα και δεν ειχα προβλημα στα ματια των πουλιων. Αφου τα ματια τους δεν τα ανοιγουν παρα καμια δεκαρια ημερες αφου εκκολαφθουν...
 
Τελικα υπάρχουν πολλες γνώμες κάποιοι λένε μετα την έβδομη μερα και κάποιοι λένε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγω καλού κακού κανω μονο την έβδομη μερα και αν!
 
Back
Top