Αναπαραγωγή Εκτός από ωοσκοπηση, υπάρχει τρόπος να δούμε αν είναι γόνιμα τα αυγά;

Λοιπόν ούτε σήμερα βγήκαν τα αυγά αλλά συνεχίζουν να τα ζεσταίνουν. Αγόρασα τον φακό και λογικά θα κάνω την ωοσκοπηση το μεσημέρι. Τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα: όπως είπα, το καπάκι ανοίγει ίσα ίσα και δεν χωράει μέσα ο φακός. Πρέπει να πάρω για λιγο την φωλιά στο σπίτι αλλά μήπως αυτό είναι λίγο ριψοκίνδυνο; Επίσης αν τα αυγά είναι άσπορα, οι γονείς δεν το καταλαβαίνουν; Και γιατί δεν σταματάνε την επώαση στις 2 βδομάδες εφόσον τα αυγά δεν βγαίνουν;
 
Δεν αντιδρουν ολα τα πουλια με τον ιδιο τροπο Γιωργο, ειναι αλλα που απορριπτουν τα ασπορα νωρις και αλλα που καθονται μεχρι να τους τα παρεις.
 
Οπότε θα μάθω αν είναι άσπορα αργότερα που θα κάνω ωοσκοπηση. Βέβαια πρέπει να πάρω για λιγο την φωλιά και ελπίζω να μην τα αφήσουν εάν είναι γόνιμα.
[automerge]1570877789[/automerge]
Επίσης υπάρχουν λόγοι που καθυστερεί ο νεοσσός να βγει;
 
Βέβαια πρέπει να πάρω για λιγο την φωλιά και ελπίζω να μην τα αφήσουν εάν είναι γόνιμα.
Ειναι θεμα χαρακτηρα αυτο, πρωτη σου γεννα ειναι με αυτο το ζευγαρι;

Επίσης υπάρχουν λόγοι που καθυστερεί ο νεοσσός να βγει;

Μονο οταν κατι δεν εχει παει καλα ή αν εχουμε μετρησει εμεις λαθος.
Στην πρωτη περιπτωση δεν αναμενουμε να παρουμε ζωντανους νεοσσους βεβαια.
 
πρωτη σου γεννα ειναι με αυτο το ζευγαρι;
Όχι είχα ξαναδοκιμάσει πέρισυ και άλλη μια φορά φέτος.

Στην πρωτη περιπτωση δεν αναμενουμε να παρουμε ζωντανους νεοσσους βεβαια
Άρα δεν περιμένω αποτελέσματα, καθώς τόσο μεγάλο λάθος στη μέτρηση λίγο δύσκολο.
 
Πέρισυ ξεκίνησα λάθος εποχή(μέσα στον χειμώνα) και δεν τα κατάφεραν να βγουν τα μωρά. Φέτος, είχαμε μια μικρή δυστοκία στο 4ο αυγό και μετά απλά τα παράτησαν
 
Ναι ένα ζευγάρι έχω, αλλά μόνο τώρα που άρχισαν από νωρίς κλωσσανε σωστά. Και τώρα τα αυγά μάλλον ειναι άσπορα😒
 
Η γνωση που εχω κι εγω γυρω απο τα Gouldians ειναι "ακαδημαικη" καθως την εχω αποκτησει απο καποια σεμιναρια που εχω βρεθει.
Θα τα χαρακτηριζα απο αποψη δυσκολια ως τις καρδερινες των εξωτικων.

Μην απογοητευεσαι ομως και ασπορα να ειναι θα προχωρησουν σε επομενη γεννα.
 
Μην απογοητευεσαι ομως και ασπορα να ειναι θα προχωρησουν σε επομενη γεννα.
Το πρόβλημα είναι ότι έρχεται ο χειμώνας και δεν μπορώ να τα έχω άλλο έξω. Όταν τα έχω μέσα, ούτε καν που ασχολούνται με την φωλιά.
 
Αν υποθεσουμε οτι και τωρα ειναι ασπορα τα αυγα θα πρεπει να ξαναδεις λιγο τον σχεδιασμο σου.
Ενα ζευγαρακι εχεις;
Και τη διατροφική προετοιμασία τους + κλουβί και θέση του
 
Δεν είμαι ειδικός, λίγη εμπειρία έχω. Τα γκούλντιαν δεν είναι δύσκολα πουλιά, αναπαράγονται εύκολα αλλά η υπερεκμετάλευση και οι λάθος πρακτικές τα έχουν εξασθενίσει. Φωτογραφία από τα πουλιά και το κλουβί ίσως βοηθήσει να δούμε μερικά πράγματα. Τα άδεια αυγά δείχνουν κατά πάσα πιθανότητα μη γόνιμο αρσενικό.
 
20191016_152644.jpg
Φωτογραφία από τα πουλιά και το κλουβί ίσως βοηθήσει να δούμε μερικά πράγματα.
Κάπως έτσι είναι το κλουβί. Εκεί που δείχνει το βελάκι έχω τοποθετήσει την φωλιά
 
Γιώργο, αν και δεν άπτεται του θέματος, οι πατήθρες νομίζω ότι βρίσκονται σε λανθασμένες θέσεις. Περίμενε και τη γνώμη άλλων μελών, και αν συμφωνούν, άφησε μόνο δύο (δεν μπορώ να δω στα σίγουρα αν υπάρχει και τρίτη) και βάλε τη μία κάτω κοντά στην άκρη του κλουβιού και την άλλη πάνω κοντά στην άλλη άκρη, με παράλληλη διάταξη και σε θέσεις τόσο μακρυά από τα κάγκελα ώστε να μην ακουμπούν οι ουρές τους κατά τη στροφή που κάνουν τα πουλιά, και με γνώμονα να μην είναι πάνω από κλαδάκια ταΐστρών και λερώνονται από κουτσουλιές. Έτσι θα δοθεί στα πουλιά η δυνατότητα να ανοίγουν παραπάνω τα φτεράκια τους για να πηγαίνουν από τη μία στην άλλη, δλδ, περισσότερος χώρος για πέταγμα.
Επίσης καλό θα ήταν να μας πεις για τη διατροφική προετοιμασία που έχεις κάνει στα πουλιά... Είδη τροφών, συχνότητα παροχής έξτρα σπόρων, λαχανικά, αυγό κλπ
 
καλό θα ήταν να μας πεις για τη διατροφική προετοιμασία που έχεις κάνει στα πουλιά... Είδη τροφών, συχνότητα παροχής έξτρα σπόρων, λαχανικά, αυγό κλπ
Λοιπόν αρχικά τους παρέχω αυγοτροφη καθώς το αυγό δεν το τρωνε. Η αυγοτροφη περιέχει επίσης μέλι και μήλο. Τους δίνω και σπόρους chia Αλλά τρωνε λίγους και σπάνια. Όποτε μπορώ φρέσκα λαχανικά και τσοφλια αυγού. Έχουν και μόνιμα άμμο στην διάθεση τους καθώς και σουπιοκοκκαλο. Τώρα η φοτω είναι λίγο πιο παλιά και έχω φτιάξει τις πατηθρες.
 
Το κλουβί είναι καλό για ένα ζευγάρι gouldian. Ο χώρος όμως είναι επικίνδυνος, δεν υπάρχει προστασία από θηρευτές και κλεφτρόνια (στην φωτογραφία τουλάχιστον). Δεν υπάρχει προστασία από τον αέρα επίσης. Τουλάχιστον μία πλευρά να είναι πλήρως καλυμμένη ώστε να δίνει την αίσθηση της ασφάλειάς στα πουλιά.
Δυστοκία σημαίνει κυρίως έλλειψη ασβεστίου. Αν με σουπιοκκόκαλο και τσόφλια αντιμετώπισες δυστοκία την επόμενη φορά καλό είναι να προσθέσεις και κάποιο παρασκεύασμα ασβεστίου. Τα τσόφλια όμως πρέπει να είναι μόνιμα στο κλουβί κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής.
Η φωλιά μέσα δεν βολεύει αλλά δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας. Τα γκούλντιαν δεν θα ενοχληθούν αν αφαιρεθεί η φωλιά, όχι συνέχεια βέβαια..
Στο βόρειο ημισφαίριο τα γκούλντιαν αναπαράγονται καλύτερα τον χειμώνα. αλλά η διάρκεια του φυσικού φωτισμού τον χειμώνα δεν είναι αρκετή. Ακόμη και αν εκκολαφτεί κάποιος νεοσσός είναι δύσκολο να επιβιώσει χωρίς τροφή για πολλές σκοτεινές ώρες. Χρειάζονται 12 ώρες φωτισμού.
 
Back
Top