Ασθένειες Είναι ενδείξεις κρυώματος ή κάτι άλλο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης d_mous
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Βόλος
Έχω ένα καναρινι αρσενικο με τα παρακάτω στοιχειά:

Ηλικία Πουλιού: 1 Έτους
Φύλο: Αρσενικό
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): Εσωτερικός
Θερμοκρασία Χώρου: 20
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 10/2007
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 14/03/2008
Διατροφή: Σπόρους, αυγοτροφή, σουπιοκόκαλο
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: κανονικα
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ): οχι
Κινητικότητα: κανονική
Τρέφεται Κανονικά: ναι
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή): Παρατήρησα από χθές στο κελάιδισμα του βραχνάδα. Η αναπνοή του είναι κανονική (δεν ακούγετε κάτι) πλήν σημερα το πρωί που ακούστηκε μια δυο φορές σαν φλέμα. Δεν έχει καταρροή. Μερικές φορές κάθετε με το ένα πόδι (στο διάστημα τις μέρας 2 με 3 φορές).
Προηγηθείσα Θεραπεία: οχι
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι): ναι
Παρατηρήσεις:

Το Σαββάτο τον είχα βγάλει στο μπαλκόνι. Οι ενδείξεις είναι κρυώματος ή είναι κάτι άλλο;
Μήπως γνωριζει κάποιος τι μπορει να έχει;

Eαν το πουλακι σου εκτεθηκε σε ρευματα αερα τοτε εχω την αισθηση πως ναι προκειται για κρυολογημα και χρειαζεται θεραπεια. Σε οτι αφορα την θεραπεια ομως ας σου απαντησει καποιος πιο εμπειρος απο εμενα. Πιθανων κατ' εμε να χρειαζεται αντιβιωση.

Για αρχη κρατησε το σε καραντινα και σε ζεστο χωρο αναβασε λιγο την θερμοκρασια κοντα στο κλουβι του οχι πανω απο30 βαθμους δωσε πολυβιταμινες αν μπορεις πιασε το πουλακι και βαζοντας το κοντα στο αυτι σου προσπαθησε να ακουσης την αναπνοη του εαν ακουγετε συριγμος προσεξε τα εξεις αν ακουγετε ξερος πολυ πιθανον να προκειτε για ακαρεα της τραχειας αν ακουγετε ασ πουμε βλενωδεις τοτε πιθανον το πουλακι ειναι κρυομενο και στης 2 περιπτωσης πρεπει να δρασης αμεσα θεωρω δεδομενο την καθαριοτητα τους φρεσκους σπορους νερο κτλ

Έχω ένα καναρινι αρσενικο με τα παρακάτω στοιχειά:
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 14/03/2008
Παρατηρήσεις:
Το Σαββάτο τον είχα βγάλει στο μπαλκόνι. Οι ενδείξεις είναι κρυώματος ή είναι κάτι άλλο;

Το ποιο πιθανό είναι ένα απλό κρυολόγημα μάλλον απο την βόλτα του στο μπαλκόνι το Σάββατο, παρατήρησε το και άν συνεχιστεί ή χειροτερέψει η κατάσταση μια επίσκεψη σε έναν κτηνίατρο θα δώσει λύση, πάντως θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι ώστε από την πρώτη μέρα εμφάνισης κάποιου περίεργου συμπτώματος να μην "τρελαινόμαστε" και εγώ ο ίδιος κάποιες φορές βρίσκω "ελαττώματα" στα πουλάκια τα οποία βέβαια δεν υπάρχουν ας είναι καλά η Νάντια που με "μαζεύει":),
Δημήτρη μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά :)

kai emena arxise na mhn kelaidaei,oxi pws exei kelaidisei vevaia..phga se pet shop kai mou edwsan adiviosh gt htan kruoma mou eipan.th trith mera to kanarini trelathike..eixe spasmous, ksunotane, evaze olo to kefali tou mesa sth potistra kai vraxniase telika teliws..to phga xtes se giatro..den me diafotise plhros ,alla otan eide thn adiviosh mou eipe oti einai dwsh gia megalo pouli kai gi auto phrakse ton diko mou..telika to kopsame kai tha mou dwsei vitamines..

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας!
Ο δικός μου κελαϊδάει κανονικα. Ελπίζω να είναι κρύωμα.
Θα του δώσω βιταμήνες να πάρει λίγο τα πάνω του.
Περαστικά και στο δικό σου anouk.

Δημήτρη εαν σε λίγες μέρες(5-7) δεν περάσει η βραχνάδα
δώσε μια νέα περιγραφή των συμπτωμάτων σε παρακαλώ.
-Ανούκ η περιγραφή σου δείχνει οτι το πουλάκι έχει ακάρεα
σε προχωρημένο στάδιο.Αν το είχα στην κατοχή μου θα τού έδινα Pulmosan.
Διάβασέ το προσεκτικά και αν νομίζεις και εσύ(που έχεις το πουλάκι όλη μέρα κοντά σου) οτι χρειάζεται θεραπεία,
ακολούθησε κατα γράμμα τις οδηγίες της εταιρείας. Pulmosan Anti-windpipemite

Χθες έπιασα το καναρίνι και το έβαλα κοντά στο αυτί μου για να δω αν ακούγετε κάτι με την αναπνοή. Δεν άκουσα κάτι.
Οι βιταμήνες που δίνω είναι Aidonine της Tafarm.

Παιδια τελικά ο Φοίβος μου ήταν κρυωμένος!
Του έδωσα πολυβιταμήνες (Aidonine) και προληπτική αντιβίωση (Aviomycine) και τον κράτησα σε ζεστό μέρος.
Είδα βελτίωση απο την δεύτερη με τρίτη ημέρα!
Τώρα έχει φωνή καμπάνα!
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!

Παιδιά ένας κόκκινος αρσενικός μου όταν παέι να κελαηδήσει ακούγεται βραχνιασμένος και δεν έχει κελαηδήσει σωστά ποτέ όσο τον είχα.Λέτε να χει ασθμα; Τι φάρμακο προτείνετε σ'αυτές τις περιπτώσεις. Μιλάμε για βραχνάδα...

Δεν ειναι ότι είναι κρυωμένος, από τότε που τον έχω έτσι είναι. Μου τον έδωσε ένας φίλος μου και ήταν έτσι από τότε που τον αγόρασε.

παιδια εγω εχω μια καναρα που ειναι βραχνιασμενη και οταν πας κοντα και αρχιζει να φοβαται και πηγαινει πανω κατω βγαζει μικρες φωνουλες σαν να ζοριζεται και γενικα ακουγεται σαν να εχει ασθα... λετε να ειναι ακαρεα;και συνεχεια καθεται φουσκωμενη..

Back