Αναπαραγωγή Είναι επικίνδυνο να κρατήσω τη φωλιά σε cockatiels 5 μηνών;

dimitris pitsas

PB New Member
Εγγραφή
31 Οκτ 2021
Μηνύματα
29
Πόλη
Ναύπλιο
Γεια σας. Έχω δυο κοκατιλ που δεν ειναι πάνω απο 5 μηνων. Ένας φίλος ειπε πως την άνοιξη αυτα θα ζευγαρώσουν και εβαλα μια φωλιά στο κλουβι. Οι παπαγαλοι μπαίνουν συχνα στην φωλια τους αλλα δεν έχουν κανει ακόμα αυγα.Είναι επικύνδινο να κρατήσω τη φωλια επειδη είναι μικρα;
Επίσης και το αρσενικο και το θυληκό μερικες φορες καταιβένουν στον πάτο του κλουβιού και μαζεύουν πουπουλα και τρώνε τα περριτώματα τους
 
Ναι, είναι πολύ μικρά και η αναπαραγωγή επικίνδυνη για κάθε ηλικία, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης είναι αρχάριος. Δεν ισχυει αυτό που λέει ο φίλος σας, με το σωστό ημερήσιο και διατροφικό πρόγραμμα δεν θα κάνουν αυγά ανεξαρτήτως εποχής, θέλει όμως προσοχή. Αν δεν υπάρχουν σαφή σημάδια ότι το θηλυκό έχει έτοιμα αυγά θα αφαιρούσα την φωλιά επί τόπου. Έχετε κάνει κάποιου είδους διατροφικής προετοιμασίας?
 
@dimitris pitsas Αναπαραγωγή χωρίς κατάλληλη προετοιμασία είναι συνατγή καταστροφής. Το θηλυκό ειδικά χρειάζεται πάρα πολύ ασβέστιο για να φτιάξει αυγά και εξτρα ενέργεια για να γεννήσει, όπως και οι άνθρωποι.
 
@dimitris pitsas Θεωρητικώς ναι, αλλά μπορεί να είναι πολύ αργά και να προκύψουν αυγα. Τότε είναι στην δική σας αντικειμενική αλλά και ηθική κρίση το τι θα κάνετε. Αν οι γονείς δεν μποροούν να φροντίσουν τα μωρά, που είναι αρκετά σύνηθες σε νεαρους γονείς, θα πρέπει να αναλάβετε εσείς το τάισμα με κρέμα, που δεν διαφέρει και τόσο σε ωράριο από τα μωρά. Στην θέση σας θα έβγαζα την φωλιά και θα μιλούσα με πτηνίατρο σχετικά με τα σημάδια ωοτοκίας και συμπληρωματική διατροφή για το θηλυκό.
 
Τα cockatiel σας είναι πολύ μικρά.
Η φωλιά θα πρέπει να αφαιρεθεί και στην θέση της μπορείτε να βάλετε παιχνίδια.
Η αναπαραγωγή στα θηλυκά cockatiel θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τους δέκα οχτώ μήνες όχι νωρίτερα.
Δείτε και αυτό το παλιό άλλα χρήσιμο άρθρο.
 
Σημερα ελεγξα τη φωλια το θυλικο κλωσαει τα αυγα και διπλα υπαρχουν δυο σπασμενα αυγα
 
Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο forum ψάξε λίγο και θα βρείς.Πάντως ναι είναι πολύ μικρά
 
Δεν έχω να προσφέρω κάτι παραπάνω στη συζήτηση αλλά δεν μπορώ να μην ξανατονίσω ότι η ηλικία αυτή δεν είναι κατάλληλη για αναπαραγωγή σε κοκατίλ. Δεν έχουν περάσει ούτε την πρώτη τους πτερόροια προφανώς σε αυτή την ηλικία. Γιατί τόση βιασύνη?
 
Ήθελα να ρωτήσω αν είναι ξεκάθαρο ότι τα δύο πουλιά δεν είναι αδέρφια.
Στην παρούσα φάση δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα, πέρα από ωοσκόπηση (σε ποια ημέρα από τη γέννηση του τελευταίου αυγού βρίσκεστε;), παροχή πηγής ασβεστίου αν δεν υπήρχε πριν, κόκκαλο σουπιάς δλδ, εξασφάλιση σταθερής θέσης του κλουβιού χωρίς ενοχλήσεις, και σταθερού ωραρίου ύπνου στις ώρες που μειώνεται το φυσικό φως, από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου δλδ, παροχή της κατάλληλης τροφής και στην εξασφάλιση (αν τα αυγά είναι γόνιμα) εκ' των προτέρων σκόνης για παρασκευή κρέμας σίτισης νεοσσών και αντίστοιχης σύριγγας, ώστε αν εκκολαφθούν και οι γονείς δεν ταΐζουν να αναλάβει ο φροντιστής τους τη σίτιση (δεν αντέχουν και πολύ χωρίς να ταϊστούν)
 
Back
Top