Αναπαραγωγή Είναι εφικτό να κλωσήσει κότα το καλοκαίρι;

Kostas tzk

PB New Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2020
Μηνύματα
346
Πόλη
Λιδορίκι
Καλησπέρα,
Εδώ και μια βδομάδα μια από τις κότες μου εμφάνιζε συμπτώματα που έχουν οι κλωσες, όπως τον γνωστό ήχο που κάνουν όταν πλησιάζει κάποιος την φωλιά και το "φούσκωμα" των φτερών. Σήμερα έκατσε ολοκληρωτικά στην φωλιά... και αφού νύχτωσε.
Η κλωσα αρχικά έκατσε σε εξωτερική φωλιά, αλλά εγώ την μετέφερα εντός του κοτετσιού για λόγους ασφαλείας. Εντός του κοτετσιού η θερμοκρασία το μεσημέρι είναι αισθητά χαμηλότερη (5 με 8 βαθμούς κελσίου κατά προσέγγιση) από το σημείο που είχε επιλέξει αρχικά να κλωσσήσει. Παρόλα αυτά με προβληματίζουν οι ζέστες των τελευταίων ημερών.
Εγώ την κότα θα την αφήσω να κλωσσήσει εάν θέλει... Λόγο ιδεολογίας και γιατί είναι σε άριστη φυσική κατάσταση και νέα.
Πως μπορώ να διευκολύνω το έργο της;
Τα κοτοπουλάκια μπορούν να παραμείνουν μαζί της μετά την εκκόλαψη ή να τα μεταφέρω σε πιο δροσερό μέρος;

Υ.Γ. Η συγκεκριμένη κότα είναι η κυρίαρχος του κοτετσιού αφού δεν υπάρχει κόκορας. Σημαίνει κάτι αυτό σε σχέση με το γεγονός ότι έκατσε να κλωσσήσει;
 
Το καλοκαίρι έτσι όπως σταματάμε τα καναρίνια μας ή άλλα πουλιά από την αναπαραγωγή έτσι σταματάμε και τις κότες. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει τέτοιο εγχείρημα αυτή την περίοδο. Από εδώ και πέρα πέρα οι μέρες θα είναι ολοένα και πιο θερμές γεγονός που θα ταλαιπωρεί το πτηνό που θα προσπαθεί να ανεβάσει ήδη θερμοκρασία στην φωλιά. Τα αυγά επηρεάζονται άμεσα από την ανεβασμένη θερμοκρασία και αυτο το βλέπουμε είτε από την αδυναμία τους να σπάσουν το κέλυφος στην επώαση είτε από την μη ανεπτυγμένη και ασθενική εικόνα που θα παρουσιάζουν έπειτα. Τα ποσοστά θνησιμότητας είναι κατακόρυφα βέβαια. Μετά τον Σεπτέμβρη αν θες την γνώμη μου,θα κλώσει πάλι.
 
Σίγουρα θα κλωσσήσει πάλι;
Είναι του εμπορίου για αυτό...

Το κοτέτσι το μεσημέρι έχει 28 βαθμούς κελσίου ενώ την ίδια στιγμή έξω έχει 34...
Το 28 είναι τόσο ακραία θερμοκρασία;
 
  • Like
Αντιδράσεις: LillyW
Σίγουρα θα κλωσσήσει πάλι;
Είναι του εμπορίου για αυτό...
Από την στιγμή που μια κότα κλώσει μια φορά θα το συνεχίσει για όλη την υπόλοιπη ζωή της ασχέτως αν δεν έχει βγάλει ποτέ πουλιά.


Το κοτέτσι το μεσημέρι έχει 28 βαθμούς κελσίου ενώ την ίδια στιγμή έξω έχει 34...
Το 28 είναι τόσο ακραία θερμοκρασία;
Ναι είναι πολύ υψηλή αυτή η θερμοκρασία που περιγράφεις. Εμπειρικά στο λέω περισσότερο θα απογοητευτείς παρά θα χαρείς τέτοια περίοδο.
 
Θα μου δώσει αυγά ένας φίλος που έχει κόκορες...
Δεν είναι και τόσο δύσκολος συνειρμός νομίζω...
Έχω διαβάσει αρκετά ερωτήματα του τύπου αρσενικό καναρίνι γέννησε αυγά, τι να τα κάνω; οπότε με την απάντηση που έκανες έβαλες τα πράγματα στην σωστη θέση 🤣
 
Έχω διαβάσει αρκετά ερωτήματα του τύπου αρσενικό καναρίνι γέννησε αυγά, τι να τα κάνω; οπότε με την απάντηση που έκανες έβαλες τα πράγματα στην σωστη θέση 🤣
Εντομεταξυ είχα τύψεις γιατί μου φάνηκε πολύ επιθετικό και ειρωνικό το ύφος μου... Χαίρομαι που το πήρατε όπως το εννοούσα...

Η κλωσα μετά την χτεσινοβραδινή αλλαγή σηκώθηκε από την φωλιά... Αλλά ψάχνει πάλι μέρος να κλωσσήσει...
Πως να την διακόψω; Είναι κάτι αντίστοιχο με τα καναρίνια;
 
Ένταξη θα δω πως θα το κάνω.
Για να την βάλω τον Σεπτέμβρη κλωσα τι πρέπει να κάνω;
Έχω ακούσει κάτι για ζυμάρι με μαγιά... Πετυχαίνει;
 
Οι κότες Κώστα δεν κλωθουν όποτε το σχεδιάζουμε εμείς αλλά όποτε είναι αυτές έτοιμες. Αυτό συμβαίνει όταν έχουν ολοκληρώσει ένα συγκεκριμένο κύκλο παραγωγής αυγών ο οποίος ποικίλει από πτηνό σε πτηνό. Μπορεί να κάνει 10-20-30-40 αυγά και να σταματήσει μετά για να κλώσει, μόνο αν ξέρεις τι μέθοδο ακολουθεί η κάθε κότα μπορείς να υπολογίσεις πότε θα κλωσήσει,πράγμα δύσκολο. Οπότε δεν γίνεται να κάνεις κάτι εσύ για να κλώσει τότε. Μπορεί μέχρι τον Σεπτέμβρη να ξανά κάτσει κιόλας δεν είναι απίθανο.
 
Back
Top