Ασθένειες Είναι η εποχή της πτερόρροιας για τα Μονκ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης valasia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

valasia

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουλ 2018
Μηνύματα
388
Πόλη
Νέα Φλογητά
Γεια σας και παλι, σημερα μετα το μπανακι του μικρου μας του εφυγε ενα φτερο,τις προηγουμενες μερες εχανε κατι ελαχιστα πουπουλακια και υπεθεσα πεφτουν γιατι ακομη ειναι μωρακι 3 μηνων.
 
Ο δικος μου εχασε φτερο λογικα απο τα φτερα του... ειναι ανησυχητικο;
 
Εδω και παλι, σας εχω ζαλησει με τα πουπουλα το ξερω και λυπαμαι αλλα παρακατω εχω καποιες φωτογραφιες του μικρου μας, ανησηχω γιατι ειναι σχεδον ολο το κεφαλι με καρφακια και κατεβενει προς τον λαιμο, μου εχετε πει πως χανουν καποια φτερα αλλα τοσο πολυ 4 μηνων;
IMG_20181018_133844_600x800.webpIMG_20181018_133843_600x800.webpIMG_20181018_133839_600x800.webp
 
Και ο δικός μου γινόταν έτσι. Μετά έμαθε να τα φτιάχνει μόνος του.
Με το ποδαράκι του άρχισε και πιάνει τα φτερά από το κεφάλι του. Κάτι σαν να ξύνεται, σαν να χτενίζεται.
 
Σε πολλά πουλιά η πρώτη πτερόροια ξεκινάει νωρίς ακόμη κι απο 4 μηνών και ολοκληρώνεται ως τους 8 μήνες ζωής ανάλογα με το ρυθμό της αλλαγής. Όσο νωρίτερα ξεκινήσει τόσο νωρίτερα θα την τελειώσει. Αυτό του δικού σου μοιάζει με την κανονική πρώτη πτερόροια. Θυμάμαι και τα αμαζονάκια μου 4 μηνών είχαν ξεκινήσει και σχεδόν 6-7 μηνών είχαν τελειώσει την πρώτη τους πτερόροια.
 
Και ο δικός μου lovebird μια από τα ίδια είναι περίπου 5 μηνών και μαδάει.σημερα τον είδα με ένα φτερό στο στόμα κ ταράχτηκα, εδώ κ τέσσερις περίπου μέρες βρίσκω πούπουλα μια στο κλουβί του..
 
Πολλα πολλα καρφακια 😀! Οντως καποια ξεκινανε πιο νωρις! Καποια πουλακια μου ηδη εχουν αρχισει να αλλαζουν φτερωμα και α φτιαχνουν τη μασκα τους και ειναι κατω απο 8 μηνων!
 
Πολλα πολλα καρφακια 😀! Οντως καποια ξεκινανε πιο νωρις! Καποια πουλακια μου ηδη εχουν αρχισει να αλλαζουν φτερωμα και α φτιαχνουν τη μασκα τους και ειναι κατω απο 8 μηνων!
Κ φαίνονται πως κάτι έχουν... Ο δικός μου έχει φαγούρα ή καθαρίζει τα φτερά του συνέχεια. Να του δώσω κάτι;
 
Κ φαίνονται πως κάτι έχουν... Ο δικός μου έχει φαγούρα ή καθαρίζει τα φτερά του συνέχεια. Να του δώσω κάτι;

τι να δωσεις; Καθαριζονται πολυ συχνα μεσα στη μερα!
 
Δεν αισθάνονται πόνο εκτός κι αν τους τα τραβήξεις ή ξύσεις άγαρμπα ενώ δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Και πάλι θα το καταλάβεις αμέσως επειδή θα τινάξουν το κεφάλι τους. Μια δυσφορία την νιώθουν όταν τα νέα φτερά σαν καρφάκια φυτρώνουν στο δέρμα τους γι'αυτό και κατά την πτερόροια δείχνουν λίιιγο πιο ήρεμα ή "πεσμένα" απο διάθεση. Όσοι έχετε ένα πουλάκι μόνο του κι εφόσον είναι ήμερο και δέχεται χάδια μπορείτε να το βοηθάτε ανοίγοντας απαλά με τα νύχια σας τα καρφάκια στο κεφάλι διότι εκεί δεν φτάνει με το ράμφος του. Αυτός είναι κι ο λόγος που τα βλέπετε μόνο στο κεφάλι, επειδή δεν τα φτάνει μόνο του. Έψαχνα τις φώτο μου να βρω τα δικά μου πουλιά με καρφάκια στο κεφάλι αλλά δεν βρήκα ούτε μια. Κι αυτό διότι 2 πουλιά περιποιούνται πάντα ο ένας τον άλλον ανακουφίζοντας τον στα σημεία που δεν φτάνει. Είπαμε, απο τη φύση τους δεν είναι φτιαγμένα για να ζουν μόνα τους.
 
Το ρωτάω μήπως αισθάνονται πόνο, χωρίς να γνωρίζω, κάποιες σταγόνες στο νερό κάτι τέτοιο εννοώ.
οχι σωστη διατροφη κ πλουσια και μπανακια!
 
"Ξεφλουδίζεις" με το νύχι τον ώριμο κάλυκα και απελευθερώνεται το φτερό.
Δηλαδή πώς; Τραβάω να φύγει αυτό το "πλαστικό"; Μόλις είδα μια βελόνα στον δικό μου χαμηλά στο λαιμό... Ξεκινάει; Φτεράκια δε βλέπω ούτε έξω ούτε στο κλουβί.
 
Back
Top