Ασθένειες Είναι η εποχή της πτερόρροιας για τα Μονκ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης valasia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
"Ξεφλουδίζεις" με το νύχι τον ώριμο κάλυκα και απελευθερώνεται το φτερό.

Νομιζω ακριβως εκει ειναι που θελει προσοχη γιατι διαφορετικα θα καραφλιασουν πολλα πουλακια 😛
 
Δηλαδή πώς; Τραβάω να φύγει αυτό το "πλαστικό"; Μόλις είδα μια βελόνα στον δικό μου χαμηλά στο λαιμό... Ξεκινάει; Φτεράκια δε βλέπω ούτε έξω ούτε στο κλουβί.
Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Στους παπαγάλους τα φτερά είναι μεγαλύτερα από ότι στα καναρίνια και είναι εύκολο να διακρίνεις αν κάποιος κάλυκας είναι ώριμος γιατί είναι αρκετά φουσκωμένος και δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να απελευθερωθεί το φτερό. εάν δεν ανοίγει, μην προσπαθήσετε περισσότερο.

Κατά την άποψή μου, δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε καν να ανοίξετε κάποιο φτερό. Αυτό μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου έχουμε ένα φτερό που δυσκολεύεται να βγει και παραμένει κλειστό για περισσότερες μέρες. Δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια απαραίτητη ενέργεια φροντίδας που πρέπει να αναλάβουμε συστηματικά.
 
Δεν ειναι απαραιτητο να τους κανουμε μεις κατι! Δε χρειαζονται τη βοηθεια μας για να βγουν τα φτερακια.

Ζάχο, τα 2 πουλιά που είχα μόνα τους (Φοίβη στην αρχή και τώρα τη Γουίντερ) είχαν ολοκληρωμένα φτερά στο κεφάλι μέσα στο "καλάμι" κι είχε σταματήσει η παροχή αίματος απλά επειδή δεν έφταναν να τα καθαρίσουν. Αν δεν τους καθάριζα εγώ έμεναν έτσι για πολύ καιρό μέχρι να τα ανακαλύψω.

Επίσης τα φτερά δεν πέφτουν ούτε βγαίνουν τόσο απλά, εννοώ αν κάποιος προσπαθήσει να τους τα καθαρίσει. Για πουλιά που είναι ήμερα και δέχονται χάδια αυτή είναι μια πολύ χαλαρωτική κι ευχάριστη συνήθεια. Δημιουργεί επίσης "δέσιμο" με τον άνθρωπο καθώς η αμοιβαία περιποίηση είναι σημαντικό κομμάτι της ψυχολογίας τους.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
δε διαφωνω οτι σε συγκεκριμενες περιπτωσεις ναι μπορουμε να βοηθησουμε ή πανω στα χαδια να το κανουμε! Απλα λεω μη το θεωρει καποιος απαραιτητο και οτι ντε και καλα πρεπει να γινεται κατι τετοιο! Γιατι πολλες φορες οι νεοι στο χομπυ μπλεκονται και ισως παραφραζουν καποια πραγματα!
 
Back
Top