Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα είχα το κλουβί έξω το πρωι και το έβαζα μέσα το βράδυ και θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η θέση που το έχω τώρα αν το έχω μόνιμα εκει υπάρχει θέμα.Ευχαριστω.
Τα καναρίνια σε ένα άρθρο! Ολοκληρωμένος οδηγός διαχείρισης και φροντίδας για τους νέους αλλά και εμπειρότερους κατόχους καναρινιών, των πιο αναγνωρίσιμων και δημοφιλών στον άνθρωπο πουλιών.
Γνωρίστε καλύτερα τα καναρίνια
Οι Ευρωπαίοι γνώρισαν τα καναρίνια τον 17ο αιώνα όταν Ισπανοί ναυτικοί τα εισήγαγαν από την περιοχή της Μακαρονησίας, ενός νησιωτικού συγκροτήματος στα δυτικά του Ατλαντικού ωκεανού που περιλαμβάνει 10 νησιά, με πιο γνωστά τις Αζόρες, τη Μαδέρα, το Πράσινο Ακρωτήριο και τα Κανάρια νησιά.
Τα καναρίνια χρειάζονται λίγα πράγματα για να είναι δραστήρια και υγιή. Η σωστή φροντίδα των καναρινιών συμβάλει καθοριστικά στην ποιότητα ζωής, στη μακροζωία τους και κατ' επέκταση στον χρόνο που θα βρίσκονται μαζί μας για να μας συντροφεύουν. Να θυμάστε πάντα ότι εμείς επιλέξαμε να τα φροντίζουμε γι' αυτό και έχουμε τουλάχιστον την υποχρέωση να τα φροντίζουμε σωστά.
Κατάλληλο κλουβί για καναρίνια
Ένα καναρίνι πρέπει να έχει ένα ευρύχωρο, ασφαλές και συνεχώς καθαρό κλουβί. Ένας γενικός κανόνας λέει, όσο μεγαλύτερο είναι ένα κλουβί, τόσο το καλύτερο καλύτερο για...
Στην επιλογή του κατάλληλου σημείου του σπιτιού για την τοποθέτηση του κλουβιού, υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να πάρουμε υπ’ όψιν μας. Δείτε πως θα επιλέξετε τη σωστή θέση;
Πως να επιλέξετε τη σωστή θέση για το κλουβί
Αποκτήσαμε ένα ή περισσότερα πουλάκια και η επόμενη σκέψη μας είναι να βρούμε το μέρος που θα τοποθετήσουμε το κλουβί του στο σπίτι μας, ώστε και το πουλάκι να είναι χαρούμενο και το σπίτι όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένο από τσόφλια, πιτσιλιές νερού από το μπάνιο του, εξοστρακισμένες κουτσουλιές κτλ.
Για να επιλέξουμε το κατάλληλο σημείο του σπιτιού μας...
Κ εγώ το καναρίνι μου το έχω μέσα στο σπίτι. Όταν η θερμοκρασία έξω είναι καλή κ χωρίς ιδιαίτερη διαφορά με την θερμοκρασία εσωτερικά, τον βγάζω έξω. Έξω μόνο με προστατευτικό κλουβιού ή να είσαι δίπλα να επιβλέπεις. Μια επίθεση από αρπακτικά μπορεί να γίνει σε δευτερόλεπτα. Επίσης με σίτα για να τον προστατέψεις από τα κουνούπια. Εγώ την έχω γύρω από το κλουβί του κ όταν είναι μέσα κ όταν είναι έξω.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.