Αναπαραγωγή Είναι καλό το ζευγάρι χρωματικά για να ξεκινήσω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σε τσάκωσα! 🙂
Σειρά μου να μην σε καταλαβαίνω!
αν ζευγαρωσει κιτρινο θηλυκο με κοκκινο αρσενικο, ή το αρσενικο με κοκκινο θηλυκο, θα εχει καλους απογονους; ρωταω ενωμερωτικα για να ξερω για του χρονου και για να μαθαινω σιγα σιγα καποια πραγματα
 
Πάνο, καταρχάς εν προκειμένω δεν μας αφορά ποιό είναι αρσενικό ή θηλυκό. Καλοί απόγονοι είναι όλοι οι υγιείς απόγονοι. Για τα πτηνά που έχουμε συζητήσει και έχεις δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα (εκτός του λευκού υπολειπόμενου που ανέφερα και δεν έχεις). Στην κατηγορία των καλών απογόνων θα μπορούσαμε να εντάξουμε και αυτούς απο κόκκινα καναρίνια ή και όλα τα άλλα, παρδαλά και μελανινικά.
Αυτό που μας μένει είναι η αισθητική μας και η γνώση, ο έλεγχος των γονιδίων.
Αισθητικά ας αποφασίσει ο καθένας ότι θέλει. Σε αυτό που ρωτάς θα πάρεις κίτρινο x κόκκινο=πορτοκαλί ενώ λευκό x κόκκινο=50%λευκά με πορτοκαλί ανταύγειες και 50%πορτοκαλί πουλιά.
Απο την άποψη του ελέγχου, σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτός χάνεται ή δύσκολα επανέρχεται.Αυτός είναι ο λόγος που κάποιος θα πρότεινε να μην κάνουμε τέτοια ζευγαρώματα.
 
ποιον ελεγχο;
Τον έλεγχο των γονιδίων, η έκφραση των οποίων είναι αυτό που λέμε και χρώμα.
Μιλάω για τον έλεγχο που δίνει κάποιο νόημα και περιεχόμενο στον τίτλο αυτού του θέματος.
 
αν ζευγαρωνε 8 μηνων θα εβγαλε πουλια; (θα ηταν γονιμος);
Όχι! Για να βγάλει γόνιμα αυγά και πουλάκια ο αρσενικός πρέπει να είναι 12 μηνών και πάνω.

σε 9 μερες κλεινει τους 7
Άρα ο κάναρος σου οριακά προλαβαίνει την φετινή αναπαραγωγή. Προφανώς είναι ένα καναρίνι που δυστυχώς γι αυτό γεννήθηκε τέλος Ιουνίου, δλδ λάθος εποχή. Και γι αυτό θα πυρώσει πολύ αργά. Ζήτημα να προλάβεις να τον βάλεις για μια γέννα μέσα με τέλη Μαίου που θα είναι 11 μηνών. Είδες τι κάνουν οι αναπαραγωγές και τα ζευγαρώματα τη λάθος εποχή; Μπερδεύουν τα καναρίνια και μετά όλο αυτό προκαλεί μόνο συνέπειες για την υγεία τους!
Μια επιτυχημένη αναπαραγωγή είναι μόνο αυτή που γίνεται την σωστή περίοδο από υγιή καναρίνια!
 
Στο βιβλίο που εχω για τα καναρινια και σε μερικά αρθρα που διάβασα λέει ότι γινεται και με αρσενικα 10 μηνών και πάνω
 
και με αρσενικα 10 μηνών και πάνω
Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Μπορείς να δοκιμάσεις τέλη Απριλίου (άρα θα αρχίσεις να του δίνεις πιο συχνά πρωτεϊνούχες τροφές και μια πιο πλούσια διατροφή από Τέλη Φλεβάρη) αλλά μην απογοητευτείς αν δεις άσπορα. Δώσε άλλη μια ευκαιρία και τον Μαίο που θα είναι 11 μηνών και μετά στείλτον για διακοπές και Καλό Καλοκαίρι! Του χρόνου πάλι!
 
Back
Top