Γενικά Είναι κατάλληλο για καθαρισμό το συγκεκριμένο μηλόξιδο;

Εγγραφή
6 Οκτ 2023
Μηνύματα
426
Πόλη
Κοζάνη
Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα παρέλαβα τις νέες πατήθρες και αξεσουάρ του νέου μου budgie. Είναι λίγο σκονισμένα οπότε αποφάσισα να τα καθαρίσω. Διάβασα ότι το κατάλληλο υλικό για αυτό είναι το μηλόξιδο οπότε αγόρασα αυτό το μπουκάλι με βιολογικό. Αργότερα επισκέφτηκα ένα pet shop και ο πωλητής μου είπε ότι αυτό που αγόρασα δεν είναι κατάλληλο για παπαγάλους και είπε να αγοράσω αυτό. Αλλά επειδή δεν εμπιστεύομαι τα μαγαζιά αποφάσισα να σας ρωτήσω γιατί αυτό που μου πρότεινε ο πωλητής είναι ελάχιστο και πανάκριβο. Να αυτό που αγόρασα εγώ:
Είναι κατάλληλο;
 

Συνημμένα

  • εικόνα_Viber_2023-11-23_13-36-35-572.webp
    εικόνα_Viber_2023-11-23_13-36-35-572.webp
    109 KB · Προβολές: 13
  • εικόνα_Viber_2023-11-23_13-36-36-058.webp
    εικόνα_Viber_2023-11-23_13-36-36-058.webp
    105 KB · Προβολές: 13
Πιστεύω πως ότι είδους ξύδι και να είναι κάνει εφόσον είναι βιολογικό . Να αραιώνεις με ζεστό νερό ( 50% νερό 50% ξύδι) να το ξεπλένεις καλά όμως! Καλά κάνεις κ δεν εμπιστεύεσαι pet shop . Οι περισσότεροι είναι άσχετοι κ τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος!

Να ρωτήσω κάτι , το budgie το πήρες από εκτροφέα ή από pet shop?
 
Δυστυχώς εδώ Κοζάνη δεν έχουμε εκτροφείς οπότε αναγκαστικά από pet shop. Είναι ένα πανέμορφο μωράκι, λίγο φοβητσιάρικο και το πάει για θηλυκό.
 
Το μηλόξυδο καθαρίζει τον οργανισμό, αποβάλλοντας τις βλαβερές τοξίνες και καταπολεμώντας τα ζημιογόνα βακτήρια και τους μύκητες.

Προσφέρει καθαρό και λαμπερό φτέρωμα στα πτηνά.

Έχει βοηθητική δράση στην πέψη της τροφής.

ΧΡΗΣΗ: Βάζουμε 4 σταγόνες μηλόξυδο ανά 100ml νερό (σε μια ποτίστρα) για 7 ημέρες κάθε μήνα.

Επίσης για αποφυγή εξωπαρασίτων και μυκήτων προσθέτουμε 8-10 σταγόνες στην μπανιέρα του κλουβιού για την υγιεινή των πουλιών μας , την ίδια δοσολογία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε ένα μικρό ψεκαστήρι για να ψεκάσουμε τους φτερωτούς μας φίλους.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τελευταίο στάδιο ξεπλύματος των φυτρών (FRESH MIX).

Στην περιγραφη του προιοντος που λεει οτι κανει για πλυσιμο αξεσουαρ των κλουβιων? Που ακριβως το διαβασε ο ιδιοκτητης pet shop αυτο ? Το συγκεκριμενο ειναι διατροφικο συμπληρωμα και εν δυναμει μπορει να προστεθει στο νερο που κανουν μπανιο (σταγονες παντα)
 
Αυτό που έχω εγώ όμως δεν το χορηγώ έτσι; Διάβασα ότι με μηλόξυδο καθαρίζουμε τα πράγματα των πουλιών. Δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπως είπε ο @Freddy; Έτσι κι αλλιώς και εμένα περίεργο μου φάνηκε του pet shop λόγω της συσκευασίας. Άσχετα με αυτό του πετ, αυτό που έχω εγώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό;
 
Για καθαρισμό θεωρώ υπερβολή το βιολογικό,όλα τα παρελκόμενα και το κλουβί τα καθαρίζω με νεράκι,υγρό πιάτων και μηλοξυδο από το σουπερμάρκετ,ποτέ δεν είχα θέμα.
 
Όλα τα είδη ξυδιού κάνουν για καθαρισμό. Το μυλόξιδο που είδες είναι συμπλήρωμα διατροφής .
 
Με συγχωρείτε αλλά το μηλόξιδο είναι ωραίο για την σαλάτα μας, είναι οκ για την μπανιέρα του κ όπως αναφέρει κ η συσκευασία του μηλοξιδου μπορεί να δοθεί κ στο νερό του πτηνού. Όμως καθαριότητα μονο με ξύδι, δεν πιστεύω ότι υπάρχει. Εγώ τα σκεύη τα καθαρίζω με ένα ήπιο υγρό πιάτων (παίρνω ένα για παιδικά σκεύη) κ πολύ ξέβγαλμα.
Υγ. Αλήθεια τώρα, ποια η διαφορά στα δύο μηλοξιδα;
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Δες αυτό το βίντεο για τον καθαρισμό του κλουβιού και διάβασε το άρθρο αυτό!
 
@Freddy λοιπόν, στο άρθρο, αναφέρεται
  • Mild dish washing liquid: Sometimes I feel things needs a good, old fashioned scrub down with soap and water. I wash cages, toys and perches safely with a small amount of Dawn.
  • White distilled http://blisstree.com/live/66-uses-for-vinegar/ and water: I use a cup or two per gallon of water. This cleans everything from cages to mirrors. I use this solution and soapy water, as above, as my main general house cleaners.
όσο κ το κορίτσι στο βίντεο δεν λέει πως πλένει τα αξεσουάρ του κλουβιού όπως ποτίστρες κ ταιστρες. Μπορεί κ αυτά με ξυδόνερο. Η δική μου άποψη είναι ότι μια πρόχειρη καθημερινή λύση ειδικά όταν η σχάρα στο κλουβί δεν είναι αποσπώμενη, να πλένεται κ με νερό κ ξύδι. Αλλά χρειάζεται κ τότε ένα σαπούνισμα μια φορά το μήνα.
Για τα υπόλοιπα όμως το ξύδι δεν είναι αρκετό καθαριστικό. Εάν το ξυδόνερο ήταν αρκετό, δεν θα πλέναμε κ τα πιάτα μας με ξυδόνερο;
Βέβαια, οποιοδήποτε άλλο χημικό καθαριστικό όπως κ το υγρό πιάτων για παιδικά σκεύη που έχω επιλέξει, θέλει πολύ πολύ ξέβγαλμα. Κατά καιρούς έχουν βγει προϊόντα σε πετ σοπ που υπόσχονται ασφαλή κ καθαριστική δράση, αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει.
Από κει κ πέρα, ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλύτερα. Έχει συζητηθεί κ στο παρελθόν στο φόρουμ, κ αναφέρονται πολλές απόψεις.
 
Εγώ στα δικά μου πουλιά μια φορά τον μήνα εκάνα ένα καλό σαπούνισμα αλλά ( γιατί είμαι σχολαστικός ) έκανα το κλουβί και τις ποτίστρες / ταιστρες με το πιεστικό για να φύγει όλο το σαπούνι ( είμαι υπερβολικός ξέρω ).
 
@Freddy εγώ μέσα στην εβδομάδα αλλάζω αυγοθηκες με καθαρές αρκετές φορές. Ποτίστρα μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Το ίδιο κ ταιστρα. (Εννοείται όταν κάθε πρωί που του αλλάζω νερό, την καθαρίζω με άφθονο νερό). Μια φορά την εβδομάδα τις πατήθρες.
Τα μαζευω τα χρησιμοποιημένα, μια φορά την εβδομάδα κ τα πλένω. Ειδικά τις ποτίστρες, ταιστρες, μανταλάκια τα πλένω όπως σας είπα κ μετά τα ξεβγαζω καλά κ μετά ( όχι που θα τελείωνα!) τα βάζω σε ένα πλαστικό δοχείο με καθαρό νερό να μουλιάζουν κανα τέταρτο. Μετά τα βάζω για στέγνωμα.
 
Back
Top