Γενικά Είναι κόκκινο mosaic;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ritsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ρίτσα, αν θέλεις γράφε σε παρακαλώ στα μηνύματά σου δύο πράγματα για τα πουλάκια που ζητάς τη βοήθεια - άποψη μας.

Το συγκεκριμένο πουλάκι από πού το πήρες; Οι γονείς του τι εμφάνιση είχαν, γνωρίζεις;
 
Το συγκεκριμένο πουλάκι από πού το πήρες; Οι γονείς του τι εμφάνιση είχαν, γνωρίζεις;
Καλημερα Stavro δεν γνωριζω τους γονεις το πηρα απο ενα κοινο pet και μου ειπαν οτι ειναι mosaic και θελω να το σιγουρεψω. Ευχαριστω.
 
Καλημερα Stavro δεν γνωριζω τους γονεις το πηρα απο ενα κοινο pet και μου ειπαν οτι ειναι mosaic και θελω να το σιγουρεψω. Ευχαριστω.
Εάν καταφέρεις βγαλε μια φωτογραφία όταν θα είναι έξω απο την φωλιά και μια φωτογραφία την πλάτη, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε με σιγουριά, δυστυχώς η φωτογραφία που ανέβασες κρύβει τα βασικά σημεία που πρέπει να φαίνονται.
 
Θελετε και αλλη φωτο;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ρίτσα σίγουρα δεν είναι μωσαϊκό και το pet shop που σού είπε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ντρέπεται. Τώρα αν κατάλαβα καλά το πουλάκι το αγόρασες γιατί σου άρεσε και όχι γιατί έψαχνες για μωσαϊκό οπότε καλοτυχο να είναι και να σου κάνει παρέα για αρκετά χρόνια! Δαχτυλίδι φοράει στο πόδι του;
 
Στα καναρίνια χρώματος Μακη σου βγαζω το καπέλο οπως σου ειχα πει και παλια απο κοντά ! Εγώ είμαι άσχετος...
Δεν είναι και το πιο απλό πράγμα ο προσδιορισμός της ποικιλίας στα χρώματος. Αλλιώς δεν θα το βάζανε σαν μια απο τις δοκιμασίες στην εξέταση για OMJ (Διεθνής κριτής) Το θέμα είναι, οτι αν κάποιος ζητάει να του προσδιορίσουμε την ποικιλία, πρέπει να βάζει και καλές φωτογραφίες του δείγματος. Εδώ στις δυο φωτό είναι σαν να υπάρχουν δυο διαφορετικά πουλιά.
 
Πολύ όμορφο πουλάκι!
.. Όμως.. Βλέπω κάτι στο πάνω μέρος του ράμφους του δεν μου πολύ-φαίνεται νορμάλ.. Αρχές υπερκεράτωσης; Τι λενε οι εμπειρότεροι φιλοι;
Μην χτυπήσω κανένα false alarm ενώ δεν υπάρχει λόγος.. Διαφορετικά νομίζω ότι πάμε για νέο θέμα σχετικά με αυτό το πανέμορφο πουλάκι και το ενδεχόμενο "προβληματάκι" του..
 
Ωχ! Τι ειναι αυτο; Ο αρσενικος που ειναι μαζι με την ομορφη μπουλιτσα ειπαν οτι εχει ακαρεα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Ritsa, να σου πω καταρχάς ότι όλοι μας εδώ λέμε την γνώμη μας και την συμβουλή μας για τέτοιες ή άλλες περιπτώσεις βάσει της όποιας εμπειρίας έχουμε. Ασφαλώς οι γνώμες μας έχουν η καθεμιά την δική τους βαρύτητα και πηγάζουν από την καλή θέληση που έχει ο καθένας από εμάς να βοηθήσει.
Ωστόσο, κάνεις από εμάς δεν είναι ειδικός. Ο μόνος ειδικός είναι ένας πτηνίατρος. Οχι κτηνίατρος. Πτηνίατρος!

Η συμβουλή μου λοιπόν θα ήταν να δεις αυτο το αρθρο και να επιλέξεις έναν πτηνίατρο κοντά στην περιοχή σου.

Τώρα προσωπικά και βάσει τις μικρης εμπειρίας που έχω όντας ερασιτέχνης, στα καναρίνια με ακάρεα στο πόδια συνηθίζεται να χορηγείται η epithol.
Ήδη στο παρακάτω post έχει ειπωθεί αυτό.


Η χορηγία της epithol έχει διάφορες προσεγγίσεις τόσο από μέλη του ιστότοπού μας όσο και από πτηνιάτρους.
Προσωπικά η πτηνίατρος μου με συμβούλεψε να βάζω για μια εβδομάδα κάθε πρωί στα ποδαράκια του πουλιού και κατόπιν μέρα πάρα μέρα έως ότου εξαφανιστούν εντελώς. Αυτό για το πρόβλημα στα ποδιά.
Για το πρόβλημα στην μύτη φαντάζομαι ότι θα ισχύει το ίδιο άλλα με μεγάλη προσοχή γιατί κοντά είναι τα μάτια του πουλιού.. Όμως η απάντηση μου για την μύτη είναι υποθετική. Θα πρέπει είτε να περιμένεις κάποιο άλλο μέλος να πει την γνώμη του είτε να ρωτήσεις έναν πτηνίατρο. (αυτό κάλο θα είναι να γίνει έτσι κι αλλιώς)

Τα πράγματα θα ήταν εύκολα εάν επρόκειτο για μεμονωμένα πουλάκια. Από ότι βλέπω όμως βρίσκεσαι σε φάση που μεγαλώνουν οι νεοσσοί.. Οπότε όλη η οικογένεια είναι μαζί.. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προσβληθούν και τα μικρά.
Ότι σου πω παρακάτω είναι το τι θα έκανα εγώ που σημαίνει ότι είναι επιλογή μου και όχι κάνονας..Βάσει λογικής δικής μου λοιπόν, δεν θα διέκοπτα τώρα την ροή των πραγμάτων. Με άλλα λόγια, θα άφηνα την οικογένεια να μείνει ως έχει ώσπου να μεγαλώσουν οι νεοσσοί. (Εκτός εάν υπάρχει υγιείς -και πρόθυμη- παραμάνα και παρα.. Πατέρας για να αναλάβει το μεγάλωμα. Δύσκολο..)

Κατόπιν θα απομόνωνα αρσενικό, θηλυκό (μόνα τους) και θα τους έκανα την θεραπεία. Αν στα νεαρά πουλάκια παρατηρούσα το ίδιο, αντιστοίχως, θα τα απομόνωνα και θα εφάρμοζα την θεραπεία. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ένα σωρό κλουβιά, χρόνο και φροντίδα.. Δύσκολη λύση αλλά νομίζω πως αυτήν θα επέλεγα.

Περίμενε σε παρακαλώ να πάρουν θέση κι άλλα μέλη επί του θέματος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καταρχην σε ευχαριστω για το ενδιαφερον οι νεοσσοι δεν εχουν βγει ακομα. Η μπουλιτσα ειχε κανει 4 αυγα αλλα τα δυο τα πεταξε απο την φωλια, οποτε κλωσαει 2 μεχρι στιγμη. Την κρεμα την εχω παρει αλλα δεν εχω ξεκινησει θεραπεια. Μεσα στο δωματιο εχω και ενα ζευγαρη γκουλντιαν. Υπαρχει φοβος να κολησουν και αυτα; Η να εχουν επιπτωση σε εμενα;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top