Γενικά Είναι κόκκινο mosaic;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ritsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σε εσένα δεν θα έχουν επίπτωση. Έχεις σίγουρα δις-εκαττομύρια από αυτά μέσα στο σπίτι σου όπως όλοι μας. Άλλα είδη αλλά σίγουρα υπάρχουν..

Στα άλλα πουλάκια όμως ίσως.. Έχεις δει κάτι ύποπτο; Στην θέση σου θα έκανα μια εξονυχιστική καθαριότητα σε κλουβιά και αξεσουάρ και θα τα απομάκρυνα εάν γινόταν.

Στα αυγά έχεις κάνει ωοσκόπηση να δεις εάν είναι γονιμοποιημένα; Έχουν έμβρυο ή όχι; Αυτό γινεται στο σκοτάδι με ένα φακό.

Δες παρακάτω πως φαίνεται ένα αυγό όταν είναι ένσπορο. Στην φωτογραφία που έχει βάλει ο φίλος μας φαίνεται ξεκάθαρα το έμβρυο. Την ωοσκόπηση την έχει κάνει άπλα τοποθετώντας το αυγό πάνω στον φακό του κινητού του στο σκοτάδι.


Αν είναι ένσπορα πάμε πάλι σε αυτό που έλεγα..Αφήνουμε την εξέλιξη. Αν δεν είναι.. Τα πετάς(δεν ακούγεται όμορφο αυτό το ξέρω) και χωρίζεις τα πουλιά για την θεραπεία.

Όμως επειδή με τα αναπαραγωγικά θέματα είμαι αδαής δώσε την ευκαιρία και σε άλλους φίλους να σου πουν την γνώμη τους πριν κάνεις κάτι.

Προπαντός όμως ηρεμία και ψυχραιμία.. Δεν είναι κάτι τραγικό και μοιραίο για τα πουλάκια σε αυτό το στάδιο που εντοπίστηκε. Υπάρχει χρόνος για αντίδραση.
 
Οχι στα γκουλντιαν δεν εχω δει το παραμικρο. Καθαριοτητα με νερο και σαπουνι; Δεν γνωριζω κατι παραπανω.Αυτο ομως μπορει να γινει σε αυτη την φαση; Οσο για τα αυγα δεν τα εχω κοιταξει.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καυτό νερό, σαπούνι, ξύδι(μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χλωρίνη αλλά θέλει εξαιρετικά καλό ξέπλυμα μετά) και καλό τρίψιμο στα πάντα. Ιδίως στα κρυφά σημεία που λέμε κυρίως στις γωνίες του κλούβιου και των αξεσουάρ. Για αυτό μια παλιά οδοντόβουρτσα πάντα βοηθάει. Μιλάω για τα γκουλντιαν.

Για τα καναρίνια, εάν μπορούσες να κάνεις την ωοσκόπηση ίσως να βοηθούσε για ποιο θα είναι το παρακάτω βήμα.
Αν σε φοβίζει η ωοσκόπηση περίμενε μερικές μέρες και θα δεις τι θα γίνει. Εάν θα βγουν νεοσσοί ή οχι. Όπως είπα. Δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Απλώς χρειάζεται να έχεις τον νου σου.
 
Ενημέρωσε μας όποτε μπορείς για τις επιλογές και τις εξελίξεις.
Καλημερα εχουμε ασχημα νεα. Σημερα το πρωι πεταξε εξω απο την φωλια και τα δυο τελευταια αυγα. Τσακωνονται συνεχως δεν ειναι αγαπημενο ζευγαρη, αυτη την συμπεριφορα την ειχαν και πριν γεννησει τα αυγα. Τα εβρισκαν μονο οταν ζευγαρωναν. Εχω την εντυπωσει οτι ο νιονιος μπορει να ειναι και ασφαιρος. Οποτε λεω να τα χωρισω να ξεκινησω και την θεραπεια φιλοι μου.
 
Όσο κι αν αυτά τα νέα φαίνονται άσχημα, πρακτικά δεν είναι.. Η φύση έδωσε τελικά την λύση.
Όπως είπες, χώρισε τα πουλάκια, ξεκίνα την θεραπεία και κράτα μας ενήμερους για τις εξελίξεις.
Αυτή είναι η προτεραιότητα προς το παρόν.
 
Όσο κι αν αυτά τα νέα φαίνονται άσχημα, πρακτικά δεν είναι.. Η φύση έδωσε τελικά την λύση.
Όπως είπες, χώρισε τα πουλάκια, ξεκίνα την θεραπεία και κράτα μας ενήμερους για τις εξελίξεις.
Αυτή είναι η προτεραιότητα προς το παρόν.
Τα κλουβια ετοιμα λαμπουν,ξεκινησα την θεραπεια, αλλα κατι ειδα. Τι ειναι αυτο παλι;6110761108
 
Οχι κοκκινο αλλα με το που την γυρισα το ειδα και μου εκανε εντυπωσει. Δεν χρειαστηκε να παραμελισω τα πουπουλα της. Με το που την γυρισα το ειδα.
 
Κόκκινη είναι η κοιλιά τους γενικότερα.
Όμως δεν βοηθούν οι φωτό.. Είναι πολύ θολές και δεν έχουν κάλο φως. Αν μπορείς να βγάλεις καλύτερες θα μας βοηθήσει για να μην πούμε κάτι αυθαίρετο.
Επίσης, με λίγο νεράκι παραμέρισε λίγο ακόμα τα φτερά για να φανεί περισσότερο η κοιλιά και μιας και θα το κάνεις καντο και προς το πανω μερος της να φανεί και το στέρνο οσο γινεται.
 
Back
Top