Αναπαραγωγή Είναι λογικό που βρήκα αυγό τώρα;

Υπάρχουν @Stfns πιο σημαντικά σε αυτή την περίπτωση όπως η ηλικία του πουλιού που ασφαλώς και είναι αδύνατο "στην προ-εφηβία του" να κάνει αυγό.
Θυμίζω πως το καναρίνι είναι μικρότερο από 6 μηνών!
Όταν δοθεί λογική εξήγηση στο παραπάνω τότε να μπούμε και στις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο που ζει και που ασφαλώς δεν υπάρχει καμία "λογική" απάντηση και γι αυτό.
 
@misalouris πως δικαιολογείται αυτή η εξέλιξη από τη στιγμή που η εκτροφή του @Creencia7 είναι εξωτερική;
Ας με συγχωρήσει ο Γιαννης. Θα πώ εδώ την γνώμη μου.
Mε τον ίδιο τρόπο που δικαιολογείται η ωρίμανση ωαρίων σ' ένα θηλυκό 5 μηνών. Γνώμη κατηγορηματική μπορεί κανείς να έχει μόνον όταν είναι "αυτόπτης μάρτυρας". Οταν οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν σε παρατηρήσεις άλλων, γράφει σαν απάντηση κανείς, το κοινά αποδεκτό και γνωστό απο την πολλών χρόνων εμπειρία του. Συνήθως, τις περισσότερες φορές, τα πράγματα εξηγούνται απλά, με την αποκάλυψη κάποιας παρανόησης, κάποιας σύγχυσης ή μπερδέματος. Αν πάλι κάτι δεν μπορεί να εξηγηθεί και υπερβαίνει την συνήθη γνώση και εμπειρία, αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να εκβιάσουμε εμείς μια απάντηση που στην ουσία δεν αφορά κάτι παρα πάνω απο μια μικρή πιθανότητα.
-Στην συγκεκριμένη περίπτωση αφ' ενός η ηλικία μπορει να είναι λάθος, απο κάποιοα παρανόηση, κακή εκτίμηση ή ό,τι άλλο, αφ' ετέρου το "εξωτερική εκτροφή" δεν σημαίνει απαραίτητα ΝΟΡΜΑΛ συνθήκες φωτοπεριόδου. Μιά λάμπα του δήμου με έντονο φωτισμό έξω απο το μπαλκόνι αρκεί για να κάνει την "ζημιά"(έχω προσωπικό παράδειγμα). Πολλά είναι αυτά που μπορεί να επηρεάζουν ένα πουλάκι που πολλές φορές δεν πέφτουν στην αντίληψή μας.
 
Αν δε θέλουμε να έχουμε πουλιά σε λάθος εποχές... Θα πρέπει είτε να έχουμε φυσικό φωτισμό είτε να προσαρμόσουμε τον τεχνητό στα χρονικά όρια του ημερήσιου φυσικού.
Τίποτε περισσότερο... Τίποτε λιγότερο.
Εκτιμω καθε απαντηση σου ειλικρινα αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση λησμονησες οτι η καναρα μου ηταν σε βεραντα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κλείνοντας, από τη στιγμή που το πουλάκι δεν είναι δικής σου εκτροφής και απ' ότι φαντάζομαι αδακτυλίδωτο, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την πραγματική του ηλικία. Και η παραγωγή αυγού σε 5 μηνών(; ) θηλυκό δυστυχώς ενισχύει την αβεβαιότητα...
Τελος καλο ολα καλα αλλα οτι το πουλακι ηταν του Μαιου δε χωραει αμφισφητησης, ειναι εκτροφης του ξαδερφου μου στον κατω οροφο...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπάρχουν @Stfns πιο σημαντικά σε αυτή την περίπτωση όπως η ηλικία του πουλιού που ασφαλώς και είναι αδύνατο "στην προ-εφηβία του" να κάνει αυγό.

@misalouris συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Bάσει γεγονότων όμως δεν τίθεται ζήτημα επαναπροσδιορισμού της ηλικίας που μπορεί ένα θηλυκό πουλί να γεννήσει; Προσωπικά δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία και επειδή έχω θηλυκά σε αυτήν την ηλικία, οι αμάρες δεν προσδίδουν καν το φύλο τους...
 
Παιδιά οι παραπάνω επανατοποθετήσεις έγιναν με σκοπό την διαλεύκανση των αιτιών που οδηγούν σε ωοτοκία και αυτό κρίθηκε σκόπιμο μετά από το μήνυμα του Στέφανου που έγραψε για την διατροφή. Αν η αυξημένη παροχή λιπαρών σπόρων οδηγούσε σε ωοτοκία τέτοια εποχή,τότε κάθε μέρα θα μαζεύαμε όλοι εκατοντάδες αυγά απο τα ανήλικα πουλάκια που ακόμα ταίζουμε.

Επίσης αναφέρθηκε σωστά οτι δεν μπορούμε να δώσουμε λογικές εξηγήσεις πάνω σε μια παράλογη κατάσταση.
Να προσθέσω πάνω σε αυτό, οτι με τον ίδιο τρόπο δεν μπορούμε να δίνουμε αυτοματοποιημένες κατευθύνσεις σα να πρόκειται για μια φυσιολογική και ελεγχόμενη κατάσταση. Γνωρίζουμε πως να αποσταθεροποιήσουμε ένα φυσιολογικό πτηνό απο το κύκλο της ωοτοκίας, αυτό δεν σημαίνει όμως οτι η ίδια πρακτική πρέπει να εφαρμόζεται τυφλά παντού και πάντα. Εδώ υπάρχει ένα καναρίνι που το πιο εύκολο που μπορούμε να πούμε είναι οτι πάσχει απο ορμονικές διαταραχές. Η συμβουλή για περιορισμό της διατροφής που δόθηκε πολλάκις είναι χωρίς λόγο αρκετά παρακινδυνευμένη.

Σε κάθε περίπτωση,όπως ειπώθηκε, η διαχείριση του φωτισμού ίσως να είναι απο πολλές πλευρές αρκετά πιο αποδοτική και ασφαλής. Προσωπικά θα το έκανα με αρκετή προσοχή και σταδιακά.
Το θέμα φίλε @Creencia7 είναι οτι ο βαθμός δυσκολίας στις πρώτες σου προσπάθειες έχει αυξηθεί αρκετά γιατί όλο αυτό ενδεχομένως να το βρεις μπροστά σου στην αναπαραγωγή, στην οποία και θα προχωρήσεις μόνο αν το θηλυκό είναι αυτό που λέμε τούμπανο.
 
Κυριοι ευχαριστω που ενδιαφερθηκατε ολοι κ παρουσιασατε τις αποψεις σας κ τις εκτιμω ιδιαιτερα αφου ειστε πιο εμπειροι. Να πω δυο τελευταια πραγματακια. 1ον οπως καποιος επισημανε, ναι αν κ την ειχα εξω ισως επειδη εδω κ λιγο καιρο ανοιξε σουπερ μαρκετ απεναντι κι αφηνει ως τις 12 τα μεσανυχτα ανοιχτα τα φωτα του να παιζει ρολο που βαρανε στο μπαλκονι μου. (Μετα απο αυτο αλλαξα τις θεσεις των αλλων πτηνων για να μην εχουν παρομοια προβληματα). 2ον για να σιγουρευτω βρηκα τον ξαδερφο μου απο κατω που μου το εδωσε κ ειδαμε τις ημερομηνιες που ειχε σημειωσει τις γεννες. Η Ιζι λοιπον ειναι γεννημενη 3 Μαιου... Τωρα αν ετυχε σε εμενα κατι πρωτοφανες δε γνωριζω, αλλα ετσι ειναι παιδες καλως η κακως..
 
Back
Top