Ασθένειες Είναι με αίμα τα περιττώματα του παπαγάλου μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Λίγη βοήθεια όποιος μπορεί έχω βάλει και φωτογραφία, είναι αίμα αυτό η κάτι άλλο που μπορεί να προέρχεται από την τροφή; Πριν από λίγο το είδα η σήμερα η από χθες το βράδυ είναι. Από τροφή τα ίδια απλά έχει λίγο καιρό που τρώει κόκκινο κεχρί τίποτα καινούργιο. Ήταν η πρώτη φορά που βγήκε έτσι αν και το πρωί έκανε άλλες δύο φορές και ήταν κανονικά. Επίσης κάνει και διάρροια που και που αλλά δεν το είχα ψάξει πολύ γιατί νόμιζα πως ήταν από το air condition η από κάποια φαγητά που του δίναμε, αν και δε του δίνουμε πια σχεδόν καθόλου. Σε περίπτωση που είναι αίμα να τον πάω σε κτηνίατρο-πτηνιατρο; Η μόνο σε πτηνιατρο γιατί ο κτηνίατρος δεν αναλαμβάνει παπαγάλους; Θα με δεχτούν σήμερα που είναι επείγον η θα μου κλείσουν ραντεβού; Στον γιατρό να δείξω απλά την φωτογραφία και θα μου δώσει κάποια αντιβίωση; Μήπως να του κάνω και εξέταση περιττωματων; Επίσης για την μεταφορά του να το βάλω στο μικρό κλουβί μεταφοράς καλύτερα; Ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • IMG_20211012_164543__01.webp
    IMG_20211012_164543__01.webp
    40,7 KB · Προβολές: 23
Η φωτογραφία σου δεν βοηθάει αλλά υπάρχει η υποψία δεδομένης της σκούρης απόχρωσης στην κουτσουλιά κι όχι τόσο του ροζ χρώματος στο υγρό κομμάτι. Αν το πουλάκι δείχνει γενικά ψιλοαδιάθετο χρειάζεται γιατρό.

Θα με δεχτούν σήμερα που είναι επείγον η θα μου κλείσουν ραντεβού;
Αυτό δεν μπορούμε να το απαντήσουμε εμείς. Μπορείς να πάρεις τηλεφωνο.
 
@Φοίβος ωχ ναι τώρα παρατηρώ το κομματάκι με την σκούρα απόχρωση δε το έχει ξανακάνει ούτε αυτό συν το ροζ, και όσο το βλέπω και στην πραγματικότητα είναι τόσο σκούρο όσο η φωτογραφία. Δεν δείχνει ψιλοαδιαθετο όπως καθημερινά είναι αλλά τα πουλιά από όσο έχω διαβάσει και άσχημα να είναι δεν το πολυδειχνουν. Μου προτείνετε να τον πάω να το ελέγξουν;
 
Εγώ λέω να του δίνεις 1-2 ημέρες μόνο καλής ποιότητας απλή τροφή και τίποτε άλλο και να ελέγξεις μετά πάλι τις κουτσουλιές.
 
Μίλησαμε τηλεφωνικά το απόγευμα με έναν κτηνίατρο που πήγαιναμε πριν χρόνια τον σκύλο μου και μας είπε πως δεν πειράζει αν είναι μια φορά, αν το κάνει κάποιες φορές τότε υπάρχει θέμα. Θα του δίνουμε μόνο την τροφή του και κάνα φρούτο και λαχανικό από δω και πέρα και άμα το ξανακάνει θα τον πάω απευθείας.
 
Η φωτογραφια ειναι αρκετα κακη και δεν εχει σωστο χρωματισμο ουτως η αλλως.
Παρακολουθησε και τις επομενες κουτσουλιες.
 
Επειδή από την αρχή μου φαινόταν πολύ περίεργο το όλο θέμα, δηλαδή η συγκεκριμένη κουτσουλια φαίνεται όντως κάκιστη ενώ δεν είχε ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, κάθησα το επεξεργάστηκα και κατά πάσα πιθανότητα το αίμα αυτό παίζει να είναι δικό μου γιατί είχα κάτι πληγές σε κάποια σημεία τις οποίες δαγκώνει που και που ο παπαγάλος μου με αποτέλεσμα να ανοίγουν, και ίσως είναι αυτό αν και δεν είναι 100% σίγουρο αλλά όπως και να χει αν ξαναδω το παραμικρό και να είμαι σίγουρος πως είναι δικό του θα το πάω αμέσως στον κτηνίατρο.
 
Back
Top