Ασθένειες Είναι μύκητες αυτό στα πόδια του καναρινιού μου;

Κάτι θυμάμαι! Οταν πρωτοέγινε παραγγελία στην Vetafarm για Scatt το 2011 το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στα ακάρεα της τραχείας που τότε ήταν στην... Μόδα. Πολύ συνεργάσιμοι. Οι ίδιοι μας έδωσαν και μια ιδέα για γενικότερη πρόληψη που αφορά και τα ακάρεα το ποδιών και του ράμφους. Μάλιστα έστειλαν αναλυτικό pdf για όλα τα προϊόντα τους, τα οποία και περιέλαβα τότε εδώ .
 
ακάρεα της τραχείας που τότε ήταν στην... Μόδα.

Και τώρα παραμένει η πρώτη διάγνωση στα..pet-shop!

Ευχαριστώ για την απάντηση σου Μάκη! Γνωρίζεις γιατί δεν πουλιέται εδώ;
 
Είχα αντιμετωπίσει μία χειρότερη περίπτωση από αυτήν που φαίνεται στη φωτογραφία. Χρησιμοποίησα Epithol με επιτυχία. Κάθε βράδυ για επτά ημέρες. Η θεραπεία χρειάζεται οπωσδήποτε μασαζάκι για καλύτερα αποτελέσματα. Τα φτέρωμα κάτω από την κοιλιά αναπόφευκτα λερώνεται. Το Scatt δεν το ήξερα, τώρα τελευταία το έμαθα από τον Δημήτρη κι εμπιστεύομαι τα αποτελέσματα της εμπειρίας του. Μακάρι να εισαχθεί και στην Ελλάδα για να υπάρχει εναλλακτική λύση. Νομίζω ότι το ακριβότερο κρίνεται από το συνδυασμό ποσότητα - χρήση - διάρκεια και όχι μόνο από την αρχική τιμή του προϊόντος.
 
@ROLLING STONES ...Ήταν το συναίσθημα Γιώργο μου που με οδήγησε στην αγορά του και στην χρήση του... Έβλεπα την ταλαιπωρια που έπρεπε να υποστεί το πουλάκι για να το πιάσεις, να του κάνεις το μασάζ, τον ελαφρύ κνησμό που παρουσίαζαν τα ποδαράκια του μετά την χρήση, το ότι κούρνιαζε πάνω σε αυτά γιατί μάλλον πονούσε, το ότι λερωνόταν.. Το λυπόμουν.. Φυσικά και έγινε δουλειά με epithol αλλά εγώ προσωπικά το είδα σαν μια επίπονη διαδικασία όπως είπα..

Όταν το πρόβλημα εμφανίστηκε αργότερα σε άλλο πουλάκι είπα να δοκιμάσω το Scatt.. Διστακτικός στην αρχή.. Στην περίπτωση μου τα ποδαράκια καθάρισαν μέσα σε 2 εβδομάδες.. Να πω ότι ίσως σε αυτό βοήθησε ότι είναι ένα πουλάκι που του αρέσει το μπανάκι.
Του είχα όλες τις μέρες μπάνιο εκτός από τις πρώτες 36 ώρες. Ίσως αυτό βοήθησε στο να φύγουν ευκολότερα τα ενοχλητικά λέπια..
Πλέον χορηγώ προληπτικά κάθε φορά που θα πιάσω το πουλάκι για νύχια.
 
Ήρθα πάλι για ερώτηση! Ωχ ωχ Ξεκινάω.. 😶θα μπορούσαμε να αλείφουμε με epithol και τις πατηθρες αφου πρώτα τις έχουμε καθαρίσει κατά την διάρκεια της νύχτας που είναι σταθερό το πουλί; Ποιός ο λόγος θα μου πείτε τώρα! 🙊
 
ποιός ο λόγος θα μου πείτε τώρα!

Ακριβώς :).. Μονη σου εδωσες την απαντηση👍
Θα πασαλειφτούν τα πάντα με epithol . To πουλάκι πολλές φορές τρίβει το ράμφος τους στα πάτηθρα, η ακουμπούν τα φτερά του κλπ κλπ. Θα γινει ενας μικρος χαμός..

Για μένα η απάντηση είναι όχι epithol στα πάτηθρα. Δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα εκτός από πασάλειμμα.
 
Να κάνω μια ερώτηση παιδιά όταν το καναρινι έχει μυκητες στα ποδια η ψορα χάνει τν διάθεση του και τν όρεξη που ειχε
 
@orale ,
για να ακριβολογήσουμε πρόκειται για ακάρεα και όχι για μύκητες. Για την ψώρα δεν αντιλαμβάνομαι το ερώτημα....
παρά ταύτα, όταν ένα πουλί ασθενεί, από ό,τιδήποτε χάνει τη ζωηράδα του. Με άλλα λόγια η μείωση της διάθεσης ενός πτηνού, της ζωντάνιας του κλπ, είναι σημάδι ότι κάτι έχει...όχι απαραίτητα μύκητες...μπορεί και οι συνθήκες διατροφής ή ύπνου του να μην είναι καλές.
Αν θέλεις, άνοιξε ένα δικό σου θέμα στις ασθένειες και πες μας όσο πιο περιγραφικά γίνεται τι σε απασχολεί.
 
Τν έστειλα σε ένα γιατρό και μου είπε είναι ακαρεα.. γτ το βλέπω το καημένο με το ράμφος προσπαθεί να βγάλει κάτι από το ποδι του και πήρα μια κρεμα
 
Back
Top