Ασθένειες Είναι μύκητες αυτό στο ράμφος του κοκατίλ μου;

xeniaminog

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαϊ 2021
Μηνύματα
21
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα ομάδα!
Με τη φιλη μου την Πεγκυ κλείνουμε ένα μηνα μαζι!

Πολυ παιχνιδιαρα ομιλιτικη και αξιαγάπητη!
Τρώει με τρελη ορεξη το φαγητο της και ειναι ενεργητικότατη

Σήμερα παρατηρησα στο ραμφος της την παρακάτω κιτρινη κρούστα και ζητω τα φώτα σας πριν παμε γιατρό . Πρόκειται για μύκητες;

20211212_112700.webp

Σημειωτέον καθαρίζει το ραμφος της καθημερινα στις ξυλινες πατηθρες.

Ευχαριστώ!
 
Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω κάποια κρούστα, μόνο εκπληκτικές βλεφαρίδες! Αν εννοείτε τα σημεία στο άνω ράμφος που μοιάζει να τελειώνει ένα κομμάτι και να ξεκινά άλλο, και κάπως κιτρινίζει στο πλάι, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Το ράμφος των πτηνών δεν μεγαλώνει αποκλειστικά ευθέως, όπως τα νύχια μας, αλλά αυξάνεται και σε πάχος, γιαυτό την βλέπετε να καθαρίζει το ράμφος της στο ξύλο. Δεν είναι μόνο για να το καθαρίζει από λαχανικά, αλλά και για να φύγουν οι άνω στιβάδες. Μόλις προχθές βρήκα ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ράμφους ενός εκ των μπάτζι μου, αγνωστο ποίου, γιατί τα ράμφη τους δείχνουν μια χαρά.

Να την χαίρεστε, είναι πανέμορφη!
 
Καλησπέρα, το ράμφος τους καλύπτεται από στρώσεις κερατίνης οι οποίες φθείρονται και αντικαθιστώνται από νέες, αν δεν φθαρούν οι υπάρχουσες τότε το ράμφος μεγαλώνει, για αυτό το "τριμάρει" στις ξυλινες πατηθρες όπως περιγράφεις "Λιμάρει" το ράμφος για να παραμένει στο μέγεθος που του επιτρέπει να είναι λειτουργικό. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί αυτό το "ξεφλούδισμα" στο ράμφος και τον αποχρωματισμό της κερατίνης σε ορισμένα σημεία.

Υ.Γ. ) Κούκλα η Πέγκυ! 🥰
 
Back
Top