Γενικά Είναι ο Αύγουστος η εποχή της πτερόρροιας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tsinaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tsinaki

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2018
Μηνύματα
9
Πόλη
Ηράκλειο
Kαλημέρα σας. Είναι ο Αύγουστος η εποχή που πέφτουν τα φτερά τους; Βλέπω φτεράκια στο κλουβί και γενικώς δεν κελαηδά όπως λίγες μέρες πριν. Πρέπει να του δώσω κάποιο σκεύασμα; Ευχαριστώ.
 
2-3 φορες την εβδομαδα αυγο, ομοιως καποιο κερασμα εξτρα σπορων, δωσε προσοχη στα ιχνοστοιχεια δηλαδη να εχεις γκριτ, σουπιοκοκκαλο και να προσφερεις σχεδον καθημερινα καποιο λαχανικο. Καθημερινα μπανιο, χωρος για να πετά και απολυτη ηρεμια, αποφυγη στρες και μετακινησεων.
 
Είναι ο Αύγουστος η εποχή που πέφτουν τα φτερά τους;
Ο Αύγουστος ανήκει στους μήνες που μπορούμε να δούμε πουλιά σε πτερόρροια.
Είναι θα έλεγα λόγω ζέστης και μεγάλης διάρκειας της ημέρας μαζί με τον Ιούλιο οι δυο βασικότεροι μήνες για την παρουσία πτερόρροιας στα πουλιά.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι φυσιολογικό να δούμε πουλιά σε πτερόρροια αρκετές βδομάδες πριν ή ένα μήνα αργότερα.
 
Ποια λαχανικά μπορούμε να δίνουμε;Νομίζω απαγορεύεται το μαρούλι και το αγγούρι.
 
Νομίζω απαγορεύεται το μαρούλι και το αγγούρι.
Ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Κάθε φρέσκο, καθαρό λαχανικό εποχής έχει δυνατότητα να μπει στο μενού τους με μέτρο...
Εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/ θα μάθεις τα πρέπει και τα μη των λαχανικών και των φρούτων.
 
Έτσι μου ειχε πει μια φορά ένας κτηνίατρος αλλά νομίζω το έχω διαβάσει κιόλας.

Δεν απαγορεύονται, αλλά το μαρούλι όπως κάθε λαχανικό, θέλει προσοχή καθώς μπορεί να περιέχει φυτοφάρμακα. Γενικά πλένουμε σχολαστικά τα λαχανικά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε νερό με μηλόξυδο. Αφού στραγγίσουν τα προσφέρουμε. Όσον αφορά στο αγγούρι επειδή περιέχει αρκετό νερό, προκαλεί υδαρές κουτσουλιές που από πολλούς μεταφράζονται ως διάρροια. Στην ουσία είναι μεγάλη ποσότητα ούρων στα κόπρανα.
 
Back
Top