Sofiachr97
PB New Member
Καλησπέρα ομάδα. Ήθελα να σας στείλω την σπιτική αυγοτροφη που φτιάχνω να μου πείτε αν είναι κατάλληλη και αν χρειάζεται να προσθέσω η να αφαιρέσω κάτι ώστε να είναι ιδανική για όλη την διάρκεια του χρόνου και κυρίως για τώρα που θα ξεκινήσει σιγά σιγά τον Φλεβάρη η διατροφική προετοιμασία για την αναπαραγωγή. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι 8 κουταλιές της σούπας πιτουρο βρώμης κουακερ (το οποίο το τρίβω στο μουλτι), 2 φρυγανιές ολικής τριμμενες, 2 αυγά καλά βρασμένα με το τσοφλι, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1 κουταλακι ελαιόλαδο ( παραγωγής μας από Κρήτη), 1 κουταλάκι μέλι, λίγο τριμμένο σουπιοκοκαλο και ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλι για άρωμα. Αυτό φτιάχνω και τα καναρινακια μου το τσακίζουν. Αφαιρώ τα βότανα το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τσοφλια των αυγών όταν υπάρχουν νεοσσοι γιατί τα φοβάμαι δεν ξέρω αν κάνει για νεοσσους και το καλοκαίρι αφαιρω το μέλι και το ελαιόλαδο γιατί είναι αρκετά καλοταισμενα την περίοδο της αναπαραγωγής και μου παχαίνουν. Τώρα το χειμώνα τα χρησιμοποιώ όλα για να αντέχουν και το κρυο. Πείτε μου την γνώμη σας για να ξέρω κι εγώ που δεν είμαι τόσο έμπειρη. Έχω διαβάσει κάποιες συνταγές εδώ στο φόρουμ από μέλη απλα πολλοί χρησιμοποιούν κάποια συμπληρώματα, σπιρουλινα, έλαια κλπ που εγω δεν γνωρίζω οπότε προσπαθώ να φτιάξω κάτι με υλικά που έχω διαθέσιμα καθημερινά στο σπίτι.