Γενικά Είναι τα κοκατίλ μία καλή επιλογή για κατοικίδιο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Natalie08
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Natalie08

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιαν 2021
Μηνύματα
244
Πόλη
Ηράκλειο
Τα κοκατιλ μου αρεσουν αρκετα ωστε να αποκτησω ενα. Καποιες μερες πριν την αγορα του, εμπαινα σε διαφορες ιστοσελιδες για πληροφοριες για το συγκεκριμενο ειδος. Διαβασα πολλα πραγματα και κατεληξα στο συμπερασμα οτι τα κοκατιλ ειναι λιγο προβληματικα. Θελω να παρω ενα κοκατιλ, αλλα ειναι καλη επιλογη;
 
@Natalie08 μπορείς εάν θες να διαβάσεις εδώ άρθρα ώστε να ενημερωθείς για διάφορα κ πολλά είδη παπαγάλων που ίσως να σου ταιριάζουν καλύτερα...τι εννοείς όμως προβληματικά;
 
@Sina Εχω διαβασει οτι εχουν πολυ ευαισθητο αναπνευστικο συστημα και χρειαζονται φιλτρο αερα, οτι εχουν πανικο το βραδυ και μπορει να χτυπησουν στο κλουβι, οτι βγαζουν σκονη απ τα πουπουλα και προκαλει αλλεργειες, οτι η συχνη προσπαθεια ωοτοκιας προκαλει προβληματα υγειας.. και φοβαμαι λιγο για ολα αυτα.. 😟
 
εχουν πολυ ευαισθητο αναπνευστικο συστημα και χρειαζονται φιλτρο αερα, οτι βγαζουν σκονη απ τα πουπουλα και προκαλει αλλεργειες
Όταν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής όσον αφορά στο κλουβί αλλά και στους χώρους του σπιτιού (καθαριότητα, συχνός αερισμός), δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

οτι η συχνη προσπαθεια ωοτοκιας προκαλει προβληματα υγειας
Το αν και πόσο συχνά θα ωοτοκεί εξαρτάται από εσένα και από τον τρόπο που θα διαχειριστείς το πρόγραμμα του. Στην ουσία, όταν και όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν πρόκειται για πρόβλημα του πουλιού αλλά για προβληματική διαχείριση του προγράμματος του από τον φροντιστή του.

Θελω να παρω ενα κοκατιλ, αλλα ειναι καλη επιλογη;
Θα βοηθούσε περισσότερο αν έβαζες δύο τρία αλλα είδη πουλιών που θα σου άρεσαν ως εναλλακτική για να γίνει κάποια σύγκριση.
 
@Natalie08 είσαι ήδη κάτοχος κοκατιλ; Δεν γνωριζω..
Είναι όντως ευαίσθητα, αλλά πιστεύω διατηρείται καθαρό το κλουβί ή αν αερίζεται ο χώρος που το έχεις θα είσαι εντάξει.
Είναι αλήθεια αυτό με την πούδρα που βγάζουν αλλά κ πάλι είναι διαχειρησιμο. Έχω αλλεργίες στην σκόνη κτλπ αλλά εάν πάλι υπάρχει η κατάλληλη καθαριότητα αντιμετωπίζεται.
Διάβασε και δες άρθρα κ για άλλα είδη παπαγάλων πάντως εάν δεν είσαι σίγουρη.
Το σίγουρο είναι πως είναι αξιολατρευτα κ γρήγορα θα κερδίσουν την καρδιά σου 😊
 
Το αν και πόσο συχνά θα ωοτοκεί εξαρτάται από εσένα και από τον τρόπο που θα διαχειριστείς το πρόγραμμα του. Στην ουσία, όταν και όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν πρόκειται για πρόβλημα του πουλιού αλλά για προβληματική διαχείριση του προγράμματος του από τον φροντιστή του.
Και τι μπορω να κανω για αυτο;
Θα βοηθούσε περισσότερο αν έβαζες δύο τρία αλλα είδη πουλιών που θα σου άρεσαν ως εναλλακτική για να γίνει κάποια σύγκριση.
Μου αρεσουν πολυ και τα ringneck όπως και κατι αλλα παπαγαλακια που δεν θυμαμαι πως τα λενε, παντως δεν εχω αφιερωσει χρονο για να μαθω πραγματα για την φροντηδα τους
[automerge]1609761482[/automerge]
@Sina Ευχαριστω για την συμβουλη και οχι, δεν ειμαι κατοχος κοκατιλ
[automerge]1609761632[/automerge]
Κατα το βραδακι θα σας δειξω το κοκατιλ μου και τα αποτελεσματα μετα την διαμονη της
 
Και τι μπορω να κανω για αυτο;
Η άποψή μου σε αυτό είναι να τηρείται το πρόγραμμα του φυσικού φωτισμού στο χώρο του πουλιού, δηλαδή να ξυπνάει και να κοιμάται με την ανατολή και τη δύση του ήλιου αντίστοιχα. Αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Ξέρω όμως ότι οι παπαγάλοι μπορούν να αντέξουν ένα πιο "ελαστικό" πρόγραμμα που θα συμβαδίζει περισσότερο με αυτό του ιδιοκτήτη τους, αλλά γι' αυτό το θέμα θα ήταν προτιμότερο σε συμβουλέψει κάποιο από τα παιδιά που ασχολούνται με τους παπαγάλους στην πράξη.
 
@Natalie08 νομίζω πως το έχεις πάρει λίγο ανάποδα. Βλέπεις τον χώρο σου, τον χρόνο σου, τους γείτονες σου και έπειτα διαλέγεις τα είδη που ενδιαφέρεσαι, τα κοκατιλ με τα ρικνεκ είναι η μέρα με την νύχτα, και στο θέμα κλουβιου, και στο θέμα χρόνου, και στον βαθμό δυσκολίας (να το πω έτσι για να γίνει κατανοητό), και στο θέμα θορύβου και στο οικονομικό κομμάτι. Τι χώρο έχετε για το κλουβι; Ποσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις καθημερινά για τον παπαγάλο; Καλές επιλογές είναι τα lovebird, budgie,parrotlet, αλλά σε γενικές γραμμές όλοι οι παπαγαλοι πρέπει να έχουν πρόγραμμα (λατρεύουν την ρουτίνα), να καθαρίζεται συχνά το κλουβι, να αερίζεται ο χώρος, μπορεί να έχουν κάποιο θεματάκι το βράδυ, δεν είναι μόνο τα κοκατιλ έτσι.
 
Οκ ευχαριστω θα δω τι μπορω να κανω για αυτο
[automerge]1609762118[/automerge]
Με λιγα λογια ολοι οι παπαγαλοι ειναι το διο και δεν χρειαζεται να ανυσηχω αν τηρω τα πραγματα που πρεπει να κανω για να μεινουν υγειες και αν μην επειρεαζει και εμενα
 
Συμφωνώ απόλυτα με την @christina07 ότι τα ρινγκνεκ με τα κοκατιλ δεν έχουν καμία σχέση σε πολλά σημεία.
Κάτσε, δες, συμβουλεψου και μελέτησε τους παράγοντες που αναφέρθηκαν πιο πάνω ώστε να είσαι σίγουρη για την αγορά σου.
Δεν είναι όλοι το ίδιο, μην μπερδευεσαι, η υγιεινή αφορά κάθε κατοικίδιο που έχουμε δίπλα μας, οι απαιτήσεις όμως που έχει ένας παπαγάλος είναι τελείως διαφορετικές.
 
Αν καποιος απο εσας δεν εχει αναπνευστικο προβλημα ή αλλεργιες δεν υπαρχει θεμα.

Κατα τα αλλα ολα τα πουλακια μπορει να αρρωστησουν,δεν ειναι πιο ευαισθητο το συγκεκριμενο ειδος σε σχεση με αλλα.
 
Παιδια, πηγα σε 3 πετ σοπ και εχουν ξεμεινει απο κοκατιλ, τα εχουν παρει ολα. Και στο τριτο που πηγα, ειχε 3 κοκατιλ αλλα τα καημενα ηταν ολα αρρωστα. Καθωντουσαν απλα στο κλουβι τους. Τα πετ σοπ εκμεταλλευονται ζωακια μερικες φορες, οποτε προσεχετε τις επιλογες σας! Θα σπαταλουσα 106Ε για δυο κοκατιλ που ηταν αρρωστα.
 
Οκ θα το σκεφτω και θα δω τι θα κανω, αν με βολευει κιολας
Ο @zack27 (Χανιά) και ο @vagelis76 (Ρέθυμνο) εκτρέφουν κοκατίλ, επικοινώνησε με μήνυμα για να δείς αν έχουν.
[automerge]1609792726[/automerge]
@Natalie08 Μια φιλική συμβουλή, όταν πρόκειται να δεσμευτείς αγοράζοντας ένα κατοικίδιο καλό είναι να μην βιάζεσαι, όσο περισσότερο το ψάχνεις τόσο καλύτερες επιλογές θα ανακαλύψεις.
Επίσης καλό θα είναι να ξεκινήσεις με ένα πουλάκι και όταν νοιώσεις αρκετά έμπειρη και ικανή να πάρεις και ένα δεύτερο για παρέα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είδα ότι δεν υπάρχει κοντά μου εκτροφείο που να με βολεύει να πάω, οπότε θα πάρω απο πετ σοπ, κ απο αυτά που διάβασα απο εδώ, θα τα δω πρώτα αν είναι σε καλή φυσική κατάσταση και όχι άρρωστα. Να δώσω μια καλύτερη ζωή σε αυτά τα κοκατιλ!
[automerge]1609794690[/automerge]
Επίσης θα ήθελα μία απάντηση στην ερώτηση που ανέβασα σήμερα εδώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Natalie08 Καποιοι εκτροφεις στελνουν και με κτελ.Γιατι δε ρωτας να μαθαινεις;Μην εισαι τοσο ανενδοτη εχουν δει πολλα φα ματια μας και σου λεμε να παρεις απο εκτροφεα.Δεν ειναι απαραίτητο οτι αν παρεις απο πετ σοπ δυο υποτίθεται υγείες πουλια, δε θα εμφανισουν σημαδια ασθενειας 2 βδομαδες μετα.
 
Back
Top