Γενικά Είναι τα ringnecks ακατάλληλα για κατοικίδια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gio-pepe
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gio-pepe

PB Member
Εγγραφή
19 Νοε 2008
Μηνύματα
96
Πόλη
Ιωάννινα
ενω βρισκομαι στο ψαξιμο για το τι ακριβως παπαγαλο να παρω ειχα μια επικοινωνια με τον κυριο (tropicalbirdfarm) ο οποιος μου ειπε οτι τα ρινκνεκ ειναι εντελως ακαταλληλα για pets.
ισχυει κατι τετοιο;
 
Με ποια λογική; 😕 Εννοω σου ειπε καποια επιχειρηματα;

Η προταση αυτη κατα τη γνωμη μου ειναι 100% λαθος.
 
οχι κανενα επιχειρημα.ρωτησα για σενεγαλης και ρινκνεκ και μου ειπε αυτο που εγραψα.
 
ενω βρισκομαι στο ψαξιμο για το τι ακριβως παπαγαλο να παρω ειχα μια επικοινωνια με τον κυριο (tropicalbirdfarm) ο οποιος μου ειπε οτι τα ρινκνεκ ειναι εντελως ακαταλληλα για pets.
ισχυει κατι τετοιο;
😱Αν είναι δυνατόν... Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο...
 
οχι κανενα επιχειρημα.ρωτησα για σενεγαλης και ρινκνεκ και μου ειπε αυτο που εγραψα.

Ισως για να σου πουλησει το ακριβοτερο απο τα δυο ειδη που ειναι ο σενεγαλης. 😉

Εαν τα παρεις απο μωρα οποιο απο τα δυο ειδη και να παρεις γινονται υπεροχα κατοικιδια, ισως το ringneck και να εχει και λιγο καλυτερη συμπεριφορα απο θεμα χαρακτηρα που εξαρταται βεβαια σε μεγαλο ποσοστο απο την ανατροφη που παιρνουν απο καποιον. :)
 
για του λογου το αληθες

Καλημερα,
Σενεγαλης αυτη τη στιγμη δεν εχω αλλα περιμενω γεννες συντομα,Ringneck δεν εχω καθολου ζευγαρια γιατι ειναι εντελως ακαταλληλα για pets.
Οτιδηποτε θες μπορεις να με παρεις στο 69442*****
*****
 
Μαλλον το γεγονος οτι δεν εχει αυτο που ζητας και προκειμενου να σου πουλησει αυτο που θα εχει τα κανει ακαταλληλα για pets. Κατα τη γνωμη μου ειναι μεγαλη ανακριβεια.

Γνωριζω πολλα ringnecks τα οποια ειναι αξιαγαπητα και υπεροχα κατοικιδια. Πως να εμπιστευθει κανεις εναν ανθρωπο που λεει τετοιες ανακριβειες;
 
Πως να εμπιστευθει κανεις εναν ανθρωπο που λεει τετοιες ανακριβειες;
συγνώμη αλλά διαφωνώ! Ο Ηλίας ξέρει πολύ καλά τι λέει, είναι ίσως ο πρώτος εκτροφέας παπαγάλων στην Ελλάδα και πολλοί απ αυτούς που τώρα ασχολούνται του χρωστάνε πολλά. Εχω πάει πολλές φορές στη φάρμα του και εχω δει πολλά ρινγκ-νεκ.Αυτά τα πουλιά είναι αρκετά νευρικά και σπάνια κάθονται να τα πιάσεις είναι πιο πολύ για aviary, ακόμα κ αν τα ταισεις στο χέρι.. Δεν συγκρίνονται με τα Hahns ή τα σενεγάλης!
Παιδιά καλό θα ήταν τους ανθρώπους που κάνουν εκτροφή στην Ελλάδα-που είναι και λίγοι-να τους στηρίζουμε και να είμαστε προσεκτικοί όταν τους ''κρίνουμε''.
 
Δεν ανεφερε κανεις ονομα και ηταν περιττο να το γραψεις δινοντας εμφαση. Δεν γνωριζω ουτε τον Ηλια ουτε κανεναν αλλο εκτροφεα προσωπικα, εξεφρασα την αποψη μου οπως ολοι εχουν δικαιωμα να κανουν και εξακολουθω να πιστευω οτι η παραπλανηση δεν ειναι σωστη.

Αυτο ειναι και το τελευταιο off topic μηνυμα στο θεμα, εδω δεν θα δικασουμε, δεν θα κρινουμε αλλα και ουτε θα διαφημισουμε κανεναν.
 
α καλά συγνώμη!tropical bird farm είδα γι αυτό το είπα.. Αλλά τότε να μιλάμε για τους εκτροφείς με Χ.. Και γω αυτό που πιστεύω είπα
 
Καλησπέρα,
νομίζω ότι η άποψη ότι είναι ακατάλληλα για pet προέρχεται από την εμπειρία ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Ίσως να θέλει να πει ότι χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια για να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο που άλλα είδη χρειάζονται λιγότερο. Η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει ακατάλληλος παπαγάλος για κατοικίδιο. Υπάρχουν άνθρωποι που τους ευχαριστεί να έχουν έναν έτοιμο παπαγάλο που να μιλάει και να κάνει διάφορα και άλλοι που θέλουν ένα μωρό να το διαμορφώσουν αυτοί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα μωρό ringneck που θα μεγαλώσει με πολύ φροντίδα μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης και συμπερίφορας.

Φιλικά,
Γιάννης
 
παιδες δεν θελω να δισφημισω καποιον και σορυ αν εγινε κατι τετοιο απο εμενα. Απλα ηταν ο μονος που ειπε κατι τετοιο και μου εκανε εντυπωση γιαυτο και το ανεφερα εδω.
τελικα ο καθενας λεει τα δικα του και ακρη δεν βλεπω να βγαζω. Με βλεπς να παιρνω ενα ψευτικο παπαγαλο να ξεμπερδευω η να παρω οτι θελω χωρις να ακουσω κανεναν.

μαλλον το 1ο
 
Δεν χρειάζεται απογοήτευση...
φαντάσουν ότι ψάχνεις για έναν φίλο και έχεις κάποιες ιδιαιτερότητες που θέλεις να σου καλύπτει. Δεν θα τον βρείς με την πρώτη. Θα ψάξεις αρκετά υπολογίζοντας τα χαρακτηριστικά που θέλεις και θα δεις από κοντά αρκετά και κάποιο θα σου κάνει κλίκ...

Γιάννης
 
ενω βρισκομαι στο ψαξιμο για το τι ακριβως παπαγαλο να παρω ειχα μια επικοινωνια με τον κυριο (tropicalbirdfarm) ο οποιος μου ειπε οτι τα ρινκνεκ ειναι εντελως ακαταλληλα για pets.
ισχυει κατι τετοιο;

Άλλο πάλι και τούτο! Κι εγώ είχα μια επικοινωνία με το συγκεκριμένο πετ και δε μου ανέφερε κάτι τέτοιο. Τί πάει να πει εντελώς ακατάλληλα; Κι εγώ θα πάρω ρινκνεκ σε λίγες μέρες αν βρω μωρό. Δηλαδή τώρα θα πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι για άλλο πουλί;
 
βρηκα ενα μπλε ρινκνεκ στην Αθήνα σε μια αλυσιδα πετ σοπ.5 μηνων. Να το παρω;
 
αυτο που σου ειπε ειναι ενας μυθος που συντηρηται για πολλα χρονια και δεν ξερω γιατι. Φυσικα αυτο ΔΕΝ ισχυει. και επειδη μιλαμε παντα με αποδειξεις διαβαστε καποιους μυθους για τα ρικνεκ (με πρωτο και καλυτερο αυτο που συζηταμε) Indian Ringneck Myths !
 
Βρε παιδιά αν είναι δυνατόν! Ο κάθε παπαγάλος έχει το δικό του χαρακτήρα και τις δικές του ιδιοτροπίες. Οπως όλα τα ζώα άλλωστε. Εξαρτάται απο τον ιδιοκτήτη του, και το ποσο αγάπη και ενδιαφέρον θα του δείξει. Έχω γνωστούς μου, που έχουν μεγαλώσει ρινκνεκ και είναι θαυμάσια πουλιά! Τι πράγματα είναι αυτά...Ακου ακατάλληλα για κατοικίδια...
 
Back
Top